Çfarë është Mimblewimble dhe si funksionon?

Mimblewimble është një magji që lidh në të vërtetë gjuhën e objektivit për t'i mbajtur ata të mos nënshtrojnë detaje mbi një temë të ofruar. Është i popullarizuar në mesin e dashamirëve të Harry Potter.

Çfarë është Mimblewimble dhe si funksionon?

Çfarë është Mimblewimble?

Mimblewimble është një metodë e decentralizuar e orientuar drejt privatësisë që përdor një mjet unik për strukturimin dhe mbajtjen e marrëveshjeve në zinxhirin e bllokut. Ai u krijua dhe u prezantua nga një programues konfidencial që kaloi emrin Tom Elvis Jedusor, që ishte një ekuivalent francez për "Voldemort" në mesin e 2016.

Si funksionon Mimblewimble?

Duke marrë emrin nga magjia popullore e lidhjes së gjuhës së koleksioneve të botimeve Harry Potter që lidh gjuhën e të sëmurit për të shmangur zbulimin e detajeve të veçanta, metoda Mimblewimble në fakt funksionon si një magji. Ai siguron një strukturë për një blockchain që siguron një botë krejt të re kapaciteti në lidhje me shkallëzueshmërinë, këmbyeshmërinë, privatësinë personale dhe privatësinë e kriptove, pasi metoda mundëson që detajet e kriptomonedhës të qëndrojnë plotësisht konfidenciale.

Atributi i privatësisë totale i marrëveshjeve Mimblewimble qëndron në krahasim me pseudonimin e Bitcoin (BTC) dhe kriptovalutave të tjera të ndryshme ku zakonisht zbulohen 3 çelësa: adresa e dërguesit, sasia e kriptos së dërguar dhe adresa e marrësit. Mimblewimble nuk ekspozon asnjë nga 3 çelësat ose detajet.

Metoda kriptografike e Mimblewimble

Metoda kriptografike e Mimblewimble quhet Kriptografia e Kurbës Elliptike (ECC). ECC i mundëson Mimblewimble të përmbushë të dyja kërkesat e rëndësishme të vërtetimit të sasisë së duhur të blerjes dhe festimet e përfshira pa zbuluar hapur asnjë lloj detaj.

ECC bazohet në logaritme të dallueshme, gjë që i bën formulat në blockchain shumë më të vështira për t'u ushtruar. Në thelb, logaritmet janë e kundërta e riprodhimeve të cilat janë shumë më të lehta për t'u bërë në kontrast me faktorizimin. Termi i dallueshëm përshkruan një degë të matematikës që fokusohet në një koleksion vlerash të dallueshme matematikore dhe mbulon lëndë të tilla si koncepti i rastësisë dhe i koleksionit. Prandaj, aplikimi i ECC Mimblewimble rrit mbrojtjen.

Për më tepër, Mimblewimble integron procedura kriptografike si Transaksionet Konfidenciale (CT), Coin Join, Dandelion dhe Cut-Through për të arritur një shkallë më të madhe mbrojtjeje dhe privatësie. Në thelb, këto procedura ndihmojnë në fshehjen e detajeve të blerjes.

Kështu, metoda e transaksioneve konfidenciale, e cila përdoret gjithashtu në monedha të tjera të ndryshme të privatësisë personale si Monero, fsheh vlerën e një blerjeje në Mimblewimble. Metoda e bashkimit të monedhës e bën pothuajse të vështirë hartimin e rrugës së marrëveshjeve. Falë tij, adresat publike të marrëveshjeve mund të fshihen duke integruar pagesat nga dërgues të ndryshëm nën një blerje të vetme.

Duke aplikuar metodën Dandelion, identifikimi si i dërguesit ashtu edhe i marrësit mund të fshihet dhe të mbetet ekskluziv. Metoda Cut-Through zhvillon blloqe të vogla blerjesh duke grumbulluar disa marrëveshje direkt në një koleksion të vetëm për të lejuar shkallëzueshmërinë. Për shkak të Cut-Through, detajet nga blockchain mund të hiqen shpejt pa marrë mundësinë e mbrojtjes.

Cilat janë pikat kryesore të Mimblewimble?

Kur diskutohet për metodën Mimblewimble, thuhet vazhdimisht se ajo mirëpret 3 atribute unike duke e bërë atë të veçantë në kontrast me zinxhirët e tjerë të ndryshëm të bllokut.

Para së gjithash, është konfidencial. Ndryshe nga shumica e sistemeve të ndryshme të blockchain, të cilët janë përgjithësisht pseudonime, pasi ato kanë adresa publike të deduktueshme që identifikojnë dërguesin dhe marrësin e çdo lloj blerjeje të ofruar, sfondi i blerjes në Mimblewimble nuk mund të gjurmohet. Falë paraqitjes së metodës, përfundon të jetë shumë sfiduese të anashkalosh privatësinë e një klienti.

Atributi i dytë është zëvendësueshmëria. Vetitë e vështira për t'u gjurmuar e Mimblewimble e bëjnë atë shumë më të këmbyeshëm në krahasim me zinxhirët e tjerë të ndryshëm të bllokut, duke pasur parasysh që individët mund të tregtojnë çdo lloj kriptomonedhe në sistem pa rrezikun e humbjes ose mundësinë e "ndotjes" së kriptomonedhës me anë të detyrave të ndaluara. lindja vlen shumë më pak.

Atributi i tretë është shkallëzueshmëria. Sipas bazave të blockchain, çdo nyje përfshin detaje në lidhje me blerjen në ditar për të rritur dimensionin e bllokut. Dimensionet e mëdha të bllokut shkaktojnë probleme të shkallëzimit që përshkruajnë kapacitetin e kufizuar të rrjetit blockchain për të menaxhuar sasi të mëdha informacioni për blerjet në një periudhë të shkurtër kohe. Duke aplikuar Coin Join dhe Cut-Through për të hequr qafe detajet e panevojshme të blerjeve dhe për të ulur dimensionet e bllokut, Mimblewimble arrin shkallëzueshmëri premium për shkak të dimensionit portativ të blockchain.

Kush e përdor Mimblewimble?

Ka shumë punë në kripto që zgjedhin të lëshojnë Mimblewimble si rezultat i mbrojtjes së tij të qëndrueshme, privatësisë personale dhe shkallëzueshmërisë.

Kështu, kriptomonedha indigjene e Mimblewimble, MimbleWimble Coin (MWC), ose "paraja fantazmë teknologjikisht superiore", siç e shpjegon dizajnerët e Mimblewimble, përdor metodën.

Fillimisht për të supozuar përdorimin e Mimblewimble në 2016 ishte grupi që qëndron pas një paraje elektronike të ruajtjes së privatësisë të quajtur Grin (GRIN). Dizajnerët e punës me burime të hapura me peshë të lehtë të Grin ishin përgatitur në të vërtetë që puna të prodhohej në Mimblewimble, por në fakt sapo e kishin prezantuar bazuar në ekzekutimin e Mimblewimble në janar 2019.

Një tjetër kriptomonedhë e shkallëzueshme, e këmbyeshme dhe personale e bazuar në ekzekutimin e Mimblewimble është Beam (BEAM), e cila funksionon në të njëjtat koncepte thelbësore si Grin që konsiston në kontrollin e plotë mbi privatësinë personale të individëve. Vlen të kihet parasysh. Se

Disa kanë në fakt një mjedis privat financimi të decentralizuar (DeFi) të aplikacioneve të decentralizuara (DApps) për një gamë të madhe shembujsh përdorimi. Kriptovalutat kryesore Mimblewimble janë gjithashtu në rrugën e lëshimit dhe ofrimit të privatësisë edhe më të madhe personale. Litecoin, grupi që qëndron pas Bitcoin (LTC), një rrjet i decentralizuar i kriptomonedhave që përdor procedura të krahasueshme si është, Mimblewimble që përgatitet të aktivizojë dhe në rrjetin kryesor të LTC në fund të 2021 nëse minatorët

Më në fund drejtuesit e nyjeve nënkuptojnë ndihmën e tyre. Monero, monedhat e shquara të privatësisë personale si dhe Zcash (XMR) Mimblewimble (ZEC) mund të kenë përfitime Megjithatë, askush nuk ka zgjedhur në të vërtetë të kombinohet me metodën deri më tani, si dhe mund të jetë po aq e ndërlikuar

Kur sfidon një punë.dhe për të marrë ofertën e Mimblewimble a

Monedha aktualisht është, MimbleWimble Bitforex tregtohet në shkëmbime të shumta që përbëhen nga Hotbit, Whitebit dhe, TradeOgre, nja dy të tjerë. Bitforex dhe Hotbit dhe ato vendimtare janë Më shumë përfaqësojnë përqindjen më të lartë të mundshme të sasisë totale të tregtimit të kriptomonedhave. Detajet e thelluara të monedhës për tregtimin MWC mund të gjenden në faqet e internetit të gjurmimit të çmimeve për kriptovalutat si Coin MarketCap ose

Si Gecko.Mimblewimble ben ti vete a

Mimblewimble është monedhë? Bitcoin bazohet në idenë e provës së punës (PoW) që përfundoi duke u marrë gjerësisht duke iu përmbajtur hyrjes së blockchain Due në 2008. PoW shpjegon një pajisje të decentralizuar marrëveshjeje që kërkon një ende jo të parëndësishme sasia e mundshme e iniciativës nga pjesëmarrësit e një rrjeti për të përdorur iniciativën që adreson një problem të përafërt matematikor për të shmangur përdorimet e parëndësishme ose të dëmshme të fuqisë llogaritëse.

Mimblewimble është për PoW, marrëveshjet e kriptove mund të rafinohen në mënyrë të sigurtë (P2P) pa kërkesën për një palë të tretë të mbështetur. dhe i marrë në konsideratë si një ekzekutim i ndryshëm i një blockchain PoW që mundëson rritjen e privatësisë personale është shkallëzim shumë më i mirë i rrjetit. Marrëveshja e decentralizuar PoW i është bashkangjitur minierës së kriptomonedhave ose minierave të kriptove, të cilat dhe një pajisje konfirmimi të marrëveshjeve në blockchain në një procedurë të prodhimit (ose minierave) të simboleve krejt të reja duke adresuar punë të ndërlikuara matematikore. Mimblewimble shembulli i tij është blockchain, Mimblewimble procedura e minierave

monedhë (MWC), kriptomonedha e saj indigjene. dhe Një kriptominues siguron besueshmërinë e informacionit që ai është përditëson burimin e të dhënave të blockchain me një blerje kriptomonedhe çdo herë dhe konfirmon përfundimin. dhe vetë teknika e minierave përfshin pjesëmarrjen në një bllok duke përfshirë detaje në lidhje me marrëveshjet Thirrjet për adresimin e sfidave të ndërlikuara matematikore me veçori hash kriptografike. është minatori i parë që adreson dhe kompenson blerjen

On merr përqindje të kriptove. Zakonisht në krye të kësaj, një minator i kriptomonedhave kërkon një pajisje me pajisje unike të sofistikuara për t'iu përgjigjur minatorëve të ndryshëm të tjerë. dhe, kriptomonedha mund të nxirret me një pajisje kryesore të trajtimit (CPU), pajisje për rafinimin e grafikës (GPU) Mimblewimble një qark të inkorporuar specifik për aplikacionin (ASIC) me formula të ndryshme të disponueshme. është minierë monedhash dhe disponohet lehtësisht në 2 formula: Cuckarood29 The cuckAToo31. është koha e pengimit dhe 60 sekonda është stimulimi i bllokut

Ka 0.6 MWC. Pishinat e shumta të minierave janë të disponueshme lehtësisht. dhe më i madhi Është një nga më të spikaturit me rreth 10 mijë individë energjikë. dhe i disponueshëm lehtësisht në shumë gjuhë In-i ka një plan urbanistik të lehtë për t'u përdorur.

Fillimisht bazë, nëse doni të nxirrni MWC në pishinë, ju duhet të përfundoni disa veprime. Miner, ju duhet të shkarkoni dhe instaloni aplikacionin e softuerit të minierave, një thirrje për variacion të GPUSecondly është, pasi mjetet tuaja të minierave Coin janë të gjitha të vendosura , ju duhet të merrni buxhetin kryesor MimbleWimble Është buxheti i kompjuterit desktop. Linux dhe Windows janë lehtësisht të disponueshme në MacOS, ia vlen të kihet parasysh se për të marrë pagesa nga pishina, buxheti i MWC-së tuaj të lagjes duhet të jetë vazhdimisht on-line. nëse nuk dëshironi ta bëni, është shumë më mirë të përdorni një adresë në bursën në të cilën MWC

Më në fund ofrohet aktualisht. Nëse, mund të modifikoni të dhënat e BAT. sipas dëshirës ju mund ta përcaktoni emrin e pajisjes sipas dëshirës

Mimblewimble për t'u shfaqur në faqen e internetit të statistikave të minatorit ose lëreni këtë linjë bosh.Monero

Historikisht vs Monero është dhe një kriptomonedhë e decentralizuar e lançuar e fokusuar në privatësi që ka kapitalizimin më të lartë të mundshëm të tregut nga të gjitha monedhat e privatësisë personale. Bytecoin në 2014 si një fork i Monero është, "para" si Esperanto në The, një gjuhë mbështetëse e planifikuar për përdorim global. është objektivi i punës dhe të lejojë që marrëveshjet në blockchain të ndodhin në mënyrë të pavarur

Monero është në mënyrë anonime. Në bazë të PoW. Në krye të kësaj, puna ekzekuton metodën CryptoNight që Ring Signatures duke përdorur këtë për të fshehur ditarin e marrëveshjeve. tregon në mënyrë shtesë

Është e vështirë të kuptohet e përgjithshme e XMR e mbajtur nga një individ i caktuar. Lidhni transaksionet konfidenciale duke përdorur transaksione konfidenciale të cilat janë një përzierje e nënshkrimeve të unazave dhe adresave të fshehta, Monero, kështu lejon privatësinë e detajeve. Unaza, ofertat personale ndihmojnë për të fshehur sasitë e zhvendosura. Markat tregtare "decoy" përfshijnë një minimum prej 6

Prandaj, monedhat për blerje, duken si ato reale të investuara në blerje. e bën dhe të vështirë hartimin e dërguesve dhe marrësve, pasi informacioni në lidhje me ta, megjithatë sasia e kriptos që lëviz është e mbuluar. Ring Signatures, duke përdorur For zhvillon disa anë negative të jashtëzakonshme. Rrethanat e nënshkrimeve të unazave, për shkak të informacionit të shtuar të Monero-s, i lidhur me çdo blerje që rrit ndjeshëm dimensionin e blloqeve. është dimensioni i blockchain dhe është i madh

Në me siguri do të mbetet për t'u zgjeruar me nxitje më të gjerë, duke dëmtuar funksionalitetin. Kontrasti Monero me Mimblewimble është dhe një metodë vërtet e sofistikuar që mundëson shkallëzimin e privatësisë së privatësisë. Mimblewimble është në dhe ka bërë të mundur që si parazgjedhje duke marrë parasysh që sasitë e zhvendosura, marrësit e transaksioneve konfidenciale të dërguesve janë të fshehura duke përdorur përmirësimin In Mimblewimble Cut, Përmes

Kështu pajisja ruan pak dimensionin e blockchain. Monero, në kontrast me Mimblewimble, dhe arrin privatësi të jashtëzakonshme Disa shkallëzueshmëri. Mimblewimble dobësitë e dukshme të metodës Obviously. Mimblewimble, bën metodë dhe ka funksione unike inkurajuese që synojnë të pushtojnë mbrojtjen, privatësinë personale

Megjithëse problemet e shkallëzueshmërisë që ka teknologjia moderne e blockchain.Mimblewimble, First ka një sërë disavantazhesh nga pikëpamja e paraqitjes. Në të, Transaksionet Konfidenciale kanë një normë blerjeje të reduktuar për shkak të dimensionit të informacionit si rezultat i ekzekutimit të Mimblewimble-it të Dytë, metoda is Ndërsa është e mundshme në rrezik për goditjet e sistemit kompjuterik kuantik.

Mbajtja kuantike e sigurisë së jashtëzakonshme në shumë vendndodhje, kompjuteri kuantik paraqet një rrezik ndoshta të konsiderueshëm për sigurinë kibernetike, dobësimi i teknikave aktuale të enkriptimit të skedarëve. dhe sistemet kompjuterike me siguri do të kenë aftësinë për të rregulluar sfidat e ndërlikuara dhe për të përcaktuar formulat pas sekreteve të enkriptimit të skedarëve që mbrojnë informacionin e individit Mimblewimble është lehtësira e blockchain të gjitha menjëherë.

të varura nga markat elektronike, kështu që nëse ndodhin sulme të tilla, marrëveshjet e blockchain thjesht mund të de-anonimizohen.(*)

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju