"Ne duam të ndërtojmë Minterest si një sistem financiar më të drejtë," thotë CEO Josh Rogers

Në një intervistë unike me CryptoPumpNews, Rogers përmendi ekspertizën, tokenomikën dhe perspektivën e protokollit të huamarrjes dhe huadhënies Minterest.

"Ne duam të ndërtojmë Minterest si një sistem financiar më të drejtë," thotë CEO Josh Rogers

Protokollet e financave të decentralizuara (DeFi) kanë fituar tërheqje jetike brenda sektorit të kriptomonedhave, me një vlerë të plotë të mbyllur që tejkalon 271 miliardë dollarë, bazuar kryesisht në informacionin nga DefiLlama. Një kategori e veçantë në stil të kompanive DeFi është ajo e huamarrjes dhe huadhënies së decentralizuar, vendi ku klientët mund të lënë peng kripto-n e tyre si kolateral dhe të marrin hua stablecoin (ose anasjelltas) për të paguar rregullisht faturat, ndërkohë që financimi i tyre vazhdon të zhvillohet.

34116b9fa97208bd410bfb911df2d00a - "Ne duam të ndërtojmë Minterest si një sistem financiar më të drejtë," thotë CEO Josh Rogers - 7

Protokolle të tilla ndonjëherë kushtojnë një shpalosje ose dallim midis tarifave të depozitave dhe huadhënies si çmim shërbimi. Por më pas ka protokolle si Minterest që kërkojnë të shpërndajnë një shumicë dërrmuese, nëse jo të gjitha, të fitimeve të tyre përsëri te klientët. Në fillim të këtij muaji, Minterest u lançua në Moonbeam, një parazinxhirë kontrate e ndjeshme e pajtueshme me Ethereum në komunitetin Polkadot. Gjatë një interviste unike me CryptoPumpNews, CEO i Minterest Josh Rogers shtjelloi më tej objektivat e ndërtimit të një platforme DeFi të orientuar nga përdoruesit.

Cointelegraph: Agjencia juaj pretendon të jetë protokolli i parë i huadhënies në botë që kap 100% të vlerës nga kurioziteti, tarifat e hipotekës së shpejtë dhe likuidimi, të cilat më pas u shpërndahen klientëve. Dëshironi të elaboroni këtë?

Josh Rogers: Tradicionalisht, ajo që ndodh është se sapo t'i hedhësh një sy modës, sapo të hedhësh një vështrim në vlerën e kapjes, ajo që zbulon është se ka ngjarje krejtësisht të ndryshme që janë përfitues. Pra, ju po shikoni protokollet e huadhënies në vendin ku pronarët/ndërtuesit e shtëpive nxjerrin fitimet. Ju keni likuidues të jashtëm që veprojnë si grumbullimi i tretë shoqëror që nxjerrin tarifat e likuidimit. Dhe faktori për të zbuluar veçanërisht janë tarifat e hipotekës së shpejtë, të cilat mund të jenë jashtëzakonisht [të padukshme] për grupin jo drejtpërdrejt. Por faktori për të zbuluar është se, ai protokoll që ia vlen të kapet nga tarifat e të ardhurave, shkon në të gjitha këto ngjarje krejtësisht të ndryshme. Synimi me Minterest është që ne t'i kapim të gjitha ato fitime nga çmimi në zinxhir, në protokoll, pastaj ta shpërndajmë atë në të gjithë grupin e klientëve në një mjet përmes të cilit ne imagjinojmë se është shumë më i madh dhe shumë më përfshirës. Një nga çështjet që bie në sy në nxjerrjen e një kursi auto-likuidimi është se fitimet nga çmimi i protokollit që ai kap është shumë më i rëndësishëm se pjesa tjetër në treg, si rezultat i asaj që fitimet nga çmimi përgjithësisht janë të gabuara nga protokolli.

CT: Pra, cilat janë disa rendimente të parashikuara nga kalimi i këtyre të ardhurave te klientët?

JR: Epo, ajo që ndodh është, përgjigja është se nuk e di [qesh]. Është shumë e vështirë për mua të parashikoj atë lloj faktori. Por kur përqendroheni në këtë lloj titulli, nëse jeni një numër i kapjeve me vlerë të sektorit, ai matet brenda një grupi të tërë mijëra e mijëra {dollarësh}. Por ajo që tërheq vëmendjen është se pasi të keni një vështrim në protokollet e huadhënies, zakonisht nuk ka një korrelacion midis ofrimit të likuiditetit dhe ushtrimit të huadhënies dhe vlerës simbolike. Pra, vlera e shenjës nuk duhet të lidhet me efikasitetin e protokolleve.

Ne e provojmë këtë pasi kemi kapur të gjitha këto fitime nga çmimi. Protokolli del në treg dhe Minterest blen përsëri argumentet e tij personale dhe ua shpërndan atë shenjë klientëve të tij. Tani, nuk më takon mua të them, dhe një mohim i madh është se nuk po përpiqem të paraqes parashikime. Por në rast se bëni numra titujsh, nëse protokollet gjenerojnë 100 milionë dollarë fitime nga çmimi, gjë që ne duhet ta bëjmë gjithmonë me të gjitha gjasat kur huamarrja është midis 3 miliardë dhe 7 miliardë dollarë, që do të thotë se protokolli po shpenzon 8 milionë dollarë në muaj për të. shenjë. Protokolli lëshon 820,000 argumente në tridhjetë ditë si pjesë e modalitetit të tij të likuiditetit. Pra, në rast se shpenzoni 8 milionë dollarë në muaj dhe vlera e tokenit është 10 dollarë, atëherë protokolli mund të sigurojë të gjitha shenjat që lëshon përsëri, gjë që është joreale. Nëse protokolli është 8 milionë dollarë në muaj, atëherë sa vlen token? Përgjigja është se është më e madhe se 10 dollarë. Tani, me 40 dollarë për shenjë, po blen përsëri 50% të emetimeve të tokenit. Me 80 dollarë, është duke blerë përsëri 10%, që sipas të gjitha gjasave tingëllon shumë e gjallë.

Përgjigja ndaj pyetjes është diku atje, ose ndoshta shtesë. Synimi pikërisht këtu është, dhe arsyetimi që është jetik për protokollin zakonisht është se ai mund të konkurrojë me të tjerët kur bëhet fjalë për APY. Sa më tepër të rriten kostot simbolike, aq më i lartë është APY i brendshëm që me të vërtetë po precipitohet për debitorët dhe huadhënësit. Kjo do të thotë se mund të tërheqë likuiditet shtesë, të rezultojë në konkurrencë dhe të arrijë jetëgjatësi dhe rëndësi shtesë.

CT: Pse të zgjidhni Moonbeam, veçanërisht, për të nisur protokollin tuaj?

JR: Epo, ka disa çështje kryesore. Një, është pyetja pse Polkadot së pari, dhe pse Polkadot është shumë më shumë se një Solana ose Algorand tjetër. Ka disa çështje shumë efektive në lidhje me Polkadot që ne në fakt na pëlqejnë. Fillimisht, Minterest u ndërtua në Substrate - ai u ndërtua për të pasur parazinxhin e tij personal. Por ajo që në të vërtetë arriti këtu ishte me të vërtetë koha.

CT: Një nga pengesat më të mëdha për hyrjen për klientët e rinj DeFi mund të jenë tarifat e tepërta të karburantit. Çfarë po bën Minterest për ta zbutur këtë?

JR: Epo, kjo është një nga bukuritë e shumta të të qenurit në Polkadot, po aq bukur sa të jesh në rreze të hënës. Tarifat e gazit në fakt largohen si shqetësim. Kur mendoni se dikush del nga Ethereum me nivele krejtësisht të ndryshme suksesi, megjithatë në fund të ditës, kjo është ajo që struktura Polkadot është krijuar për të bërë. Është krijuar për të lejuar një numër të madh transaksionesh të ndodhin, ndërsa megjithatë ruan kosto shumë, shumë të ulëta të karburantit dhe vonesë vërtet, shumë të tepruar. Pra, ky është një nga shumë përparësitë kryesore: Ne shohim se kostot e karburantit po kthehen në një shqetësim nominal, një shqetësim që mund të zhduket në Polkadot. Kostot e karburantit thjesht rezultojnë të jenë goxha të parëndësishme, jo vetëm për një periudhë të përkohshme, por plotësisht. Dhe kjo është një konsideratë thelbësore.

CT: A është audituar platforma, nga ana financiare apo programore?

JR: Ne po kalojmë fjalë për fjalë nga tre auditime. Ne kemi blerë auditorë që vijnë në muajin pasardhës, kështu që kemi fituar tre korporata shumë jetike të punës që vijnë, dhe kursi i auditimit në fakt shkon në [e padëgjueshme]. Përsëri, ne kemi marrë më shumë se 10,000 gjurmë kodi. Është në thelb lloji më jetik i bazës së kodeve të çdo protokolli të huadhënies në treg. Pra, ai kurs kërkon kohë. Por është e qartë se ne nuk do të bëjmë diçka derisa t'i heqim këto artikuj. Ne kemi fituar sigurinë e brendshme në fuqinë tonë punëtore, megjithatë ju nuk mbështeteni vetëm tek auditorët nga këndvështrimi ynë. Auditorët janë në fakt aty për t'u siguruar që asgjë nuk do të mungojë. Dhe ne mendojmë që marrëdhëniet e ekipit të auditimit të jenë të vazhdueshme. Ne në fakt duam që {marrëdhëniet tona} të jenë me korporata auditimi shumë, shumë të paimagjinueshme. Pra, koncepti qëndron tek siguria dhe besimi.

CT: Cilat janë disa hapa që Minterest po ndërmerr për të mbrojtur pronën e klientëve nga veprimet keqdashëse?

JR: Kjo është me të vërtetë një pjesë e ndërtimit të protokollit. Një nga çështjet e rëndësishme është se kur vërtet kap vlerën siç bën Minterest, nuk është një hap shumë i madh për t'u vetësiguruar, megjithatë për të krijuar fitimet nga çmimi që kap. Por në fund të ditës, ajo që rezulton është se ndërtimi i protokolleve nuk duhet të jetë i lehtë. Pra, përderisa ka një sërë iniciativash DeFi, në fakt është një pjesë e vogël e protokolleve të shkëlqyera të huadhënies dhe arsyeja pse ato janë të kushtueshme për t'i bërë mirë. Nëse dëshironi t'i bëni ato me çmim të ulët dhe të shpejtë, 5 djem në një ruajtje mund t'i bëjnë. Ne kemi një fuqi punëtore prej 30 deri në 40 punonjës me kohë të plotë, dhe ky nuk është një tren i parëndësishëm. Qëllimi pse e bëjmë këtë është si rezultat i kësaj është ajo që duhet për ta bërë atë në një shkallë për të garantuar që këto forma të rasteve që po shihni nëpër protokolle më të vogla të mos ndodhin. Dhe nga mënyra se si mund të bëhen gabime. Keni vënë re pikat e fundit që ndodhin me një nga shumë protokollet kryesore; nuk ishte një shfrytëzim, ishte thjesht një gabim i vogël, dhe unë i konsideroj grupet e tyre si profesionistë të jashtëzakonshëm. Kjo është arsyeja pse ne ndërtojmë një lloj mbulimi sigurimesh në sistem, në mënyrë që njerëzit të mos humbasin paratë e tyre.

CT: Cila është imagjinata juaj e përgjithshme dhe parashikuese për Minterest?

JR: Ne duam të ndërtojmë Minterest si një sistem financiar më të drejtë. Dhe arsyetimi që ne parashikojmë se është më i drejtë është si rezultat i faktit se pasi të keni një vështrim në protokollet e huadhënies, njerëzit likuidohen në mënyrë të konsiderueshme dhe paratë e gatshme shkojnë jashtë protokollit. Ajo që ka të bëjë është se si përfitojnë njerëzit që krijojnë vlerën e protokollit. Dhe individët që krijojnë vlerën e protokollit janë një ekosistem masiv klientësh, jo thjesht një nëngrup i vogël. Pra, ajo që Minterest është krijuar për të bërë është të lejojë njerëzit të përfitojnë nga vlera që ata krijojnë nga pjesëmarrja. Ne supozojmë se sjellja e një dizajni dhe kornize të re në protokoll do të jetë një pjesë e re e inovacionit brenda këtij sektori. Një nga çështjet për t'i parë është se drejtuesit e sektorit brenda shtëpisë kanë prezantuar të gjithë inovacione të reja. Ju i hidhni një sy Maker-it, i hidhni një sy Curve-së, i hidhni një sy Aave - secili nga tre protokollet ka futur risi monumentale në shtëpi, risi që unë e respektoj thellësisht. Ne na pëlqen të supozojmë se Minterest mund të jetë një risi shumë e re për shtëpinë për të mirën e njerëzve, dhe kjo është në të vërtetë ajo që ka të bëjë protokolli.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju