Vitalik Buterin propozon kufirin e të dhënave të thirrjeve për bllok për të ulur kostot e gazit ETH

Buterin ofroi një propozim për uljen e kostos dhe kapitalit, i cili synon të arrijë shumë nga avantazhet e rënies

Vitalik Buterin propozon kufirin e të dhënave të thirrjeve për bllok për të ulur kostot e gazit ETH

Themeluesi i Ethereum (ETH) Vitalik Buterin ka sugjeruar në fakt një kufi krejt të ri në të dhënat e thirrjeve të marrëveshjeve të plota në një bllok për të ulur çmimin total të gazit të thirrjeve të marrëveshjes përmes rrjetit ETH.

Mesazhi i Buterin në forumin e diskutimit të Ethereum Magicians, EIP-4488, thekson shqetësimet në lidhje me kostot e larta të marrëveshjeve në zinxhirët e bllokut Layer -1 për grumbullime, si dhe sasinë e konsiderueshme të kohës për të kryer, si dhe për ndarjen e informacionit të lëshuar:

“Prandaj, dëshirohet një zgjidhje afatshkurtër për të ulur më tej kostot për grumbullimet dhe për të nxitur një tranzicion në të gjithë ekosistemin drejt një Ethereum me qendër në grumbullim.”

Ndërsa pronari i biznesit vuri në dukje një ndryshim në të cilin specifikimet e kostos së gazit mund të ulen pa përfshirë një kufi shtesë në dimensionin e bllokut, ai vizualizon një problem sigurie në uljen e çmimit të gazit calldata nga 16 në 3:

"[Kjo] do të rriste madhësinë maksimale të bllokut në 10 M byte dhe do të shtynte shtresën e rrjetit Ethereum p2p në nivele të paprecedentë të tendosjes dhe rrezikut të prishjes së rrjetit."

Buterin ofroi një propozim për uljen e kostos dhe kufirit, i cili synon të arrijë shumë nga avantazhet e rënies, si dhe mendon se "1.5 MB do të jetë e mjaftueshme duke parandaluar pjesën më të madhe të rrezikut të sigurisë". Si një rekomandim për lagjen Ethereum, ai kompozoi:

"Ia vlen të rimendohet kundërshtimi historik ndaj kufijve të burimeve shumëdimensionale dhe t'i konsiderojmë ato si një mënyrë pragmatike për të arritur njëkohësisht përfitime të moderuara të shkallëzimit duke ruajtur sigurinë."

Nëse miratohet, aplikimi i propozimit sigurisht që do të ketë nevojë për një përmirësim të planifikuar të rrjetit, duke çuar në një riçmim të gazit të papajtueshëm për mjedisin Ethereum. Ky azhurnim sigurisht që do të tregojë gjithashtu se minatorët me siguri do të duhet t'i përmbahen një politike krejt të re që shmang zgjerimin e marrëveshjeve krejt të reja menjëherë në një bllok kur shuma totale e dimensionit të të dhënave të thirrjes arrin në optimale. "Një skenar i rastit më të keq do të ishte një maksimum teorik afatgjatë prej ~ 1,262,861 bajt për slot 12 sekondash, ose ~ 3.0 TB në vit," thuhej në propozim.

Megjithatë, lagjja po flet për alternativa të tjera të ndryshme si aplikimi i një kufiri të butë. Të tjerët rritën shqetësimet në lidhje me bllokimin gjatë shitjeve të tokenave të pandryshueshme (NFT), të cilat mund të kenë nevojë që klientët të kompensojnë mungesën e gazit të zbatimit duke paguar një tarifë më të madhe të plotë.

Related: Layer-2 si dhe sistemet DeFi me shumë zinxhirë shohin hyrje rekord ndërsa kostot e Ethereum rriten

Rritja e kostove të gazit në fakt ka çuar në shkarkimin e klientëve nga rrjeti Ethereum në rrjete të përshtatshme për Ethereum Virtual Machine me çmim më të ulët.

Siç raportoi CryptoPumpNews më 04 Nëntor, informacioni Etherscan zbulon se pranimi i një token për t'u negociuar në procedurën e financimit të decentralizuar të Uniswap mund t'ju kthejë deri në 50 dollarë me vlerë të mirë në ETH

a1b3f77615c8e21b5ea5e82f25e09d03 - Vitalik Buterin propozon kufirin e të dhënave të thirrjeve për bllok për të ulur kostot e gazit ETH - 7

Për më tepër, opsionet Layer-2, të cilat u faturuan si procedura që sigurisht do të ndihmonin në zgjidhjen e problemit të tarifimit, në fakt kanë faturuar kosto të larta për shkak të bllokimit të rrjetit në mes të hyrjes në bord të klientëve krejt të rinj.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju