Raporti i Thesarit të SHBA thotë se legjislacioni i stablecoin është 'urgjentisht i nevojshëm' për të adresuar rreziqet

Ekipi pretendoi se kompanitë e stablecoin duhet të përmbushin të njëjtat kërkesa si organizatat e siguruara të kasafortës që përbëhen nga institucione financiare shtetërore dhe gjithashtu qeveritare.

Raporti i Thesarit të SHBA thotë se legjislacioni i stablecoin është 'urgjentisht i nevojshëm' për të adresuar rreziqet

Grupi i Punës i Presidentit për Tregjet Financiare, ose PWG, në fakt ka nisur një raport që rekomandon që kompanitë e stablecoin në Shtetet e Bashkuara duhet t'i nënshtrohen "mbikëqyrjes së duhur federale" të ngjashme me atë të institucioneve financiare.

Anov 1 Raporti i Thesarit të SHBA nga ekipi me Zyrën e Kontrolluesit të Monedhave dhe gjithashtu Korporatën Federale të Sigurimit të Depozitave pretendoi se Kongresi duhet "të veprojë menjëherë për të siguruar që monedhat e qëndrueshme të pagesave t'i nënshtrohen mbikëqyrjes së duhur federale të kujdesshme mbi një bazë të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse". Firmat e qeverisë federale pretenduan se kompanitë e stablecoin duhet të respektojnë të njëjtat kërkesa si organizatat e siguruara të kasafortës që përbëhen nga institucionet financiare shtetërore dhe gjithashtu qeveritare, si dhe organizatat e kursimeve financiare, pasi ato mbrojnë parapagimet e konsumatorëve dhe gjithashtu kufizimin "çdo ndikim të mundshëm negativ sistemik në rasti i dështimit të bankës”.

Raporti nuk përcaktoi nën cilën firmë qeveritare stablecoin dhe gjithashtu tregtimi i posedimit elektronik ranë, megjithatë pretendoi se Komisioni i Letrave me Vlerë dhe gjithashtu i Shkëmbimit, ose SEC, përveç Komisionit të Tregtisë së të Ardhmeve të Mallrave, ose CFTC, kishin "zbatim të gjerë, bërjen e rregullave dhe mbikëqyrje autoritetet” për të adresuar blerje të tilla dhe gjithashtu biznes brenda zonës së kriptove. Megjithatë, PWG rekomandoi që rreziqet shqetësuese që monedhat e qëndrueshme do të zgjeroheshin me krijimin e zonës dhe gjithashtu shpesh mund të bien "jashtë perimetrit rregullator" të SEC dhe gjithashtu CFTC.

"Për shkak se monedhat e qëndrueshme të pagesave janë një lloj aktivi financiar në zhvillim dhe me zhvillim të shpejtë, legjislacioni duhet t'u ofrojë rregullatorëve fleksibilitet për t'iu përgjigjur zhvillimeve të ardhshme dhe për të adresuar në mënyrë adekuate rreziqet në një sërë strukturash organizative," pohoi raporti.

Ndërsa ekipi pretendoi se mendon se ky legjislacion është "i nevojshëm urgjentisht për të adresuar në mënyrë gjithëpërfshirëse rreziqet e kujdesshme të paraqitura nga marrëveshjet e pagesave të qëndrueshme", ai pretendoi se firmat qeveritare duhet të vazhdojnë të përdorin autoritetin e tyre për të adresuar rreziqet brenda zonës së kriptove nëse dhe gjithashtu kur Kongresi zgjedh të veprojë . Nëse ndalohet së punuari për të pasur aktivitet legjislativ, PWG sugjeroi veprimin e Këshillit të Mbikëqyrjes së Stabilitetit Financiar për të zhvilluar kërkesa shtesë rregullatore për monedhat e qëndrueshme.

Shumë kompani stablecoin dhe gjithashtu biznese në zonën e kriptove iu bashkuan bisedave që çuan në këtë raport. Lista e shkëmbimeve PWG përbëhej nga Coinbase dhe gjithashtu Gemini, përveç kompanive të stablecoin, Tether, Paxos dhe gjithashtu Shoqata Diem.

Related: Thesari i SHBA me sa duket në bisedime për ligjin e stablecoin

Nisja e raportit të Thesarit i përmbahet një konflikti ligjor në dukje midis firmave të qeverisë federale të SHBA-ve për monedhat e qëndrueshme. Në shtator, Gary Gensler la të kuptohet se si SEC ashtu edhe CFTC sigurisht që do të përfitonin nga ndihma e kongresit në lidhje me ligjin dhe gjithashtu zbatimin e monedhave të qëndrueshme, megjithatë një raport pasardhës nga Bloomberg rekomandoi se SEC po merrte frenat për rekomandimin e legjislacionit dhe gjithashtu kujdesej për të. industrisë.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju