Objektivat e OKB-së për ndryshimin e klimës COP26 përfshijnë taksat e teknologjisë dhe karbonit në zhvillim

Rregulloret e reja të tregut të karbonit në mbarë botën me një sistem mbulimi dhe profesioni NFT lindin nga seminari COP26 i OKB-së.

Objektivat e OKB-së për ndryshimin e klimës COP26 përfshijnë taksat e teknologjisë dhe karbonit në zhvillim

Në rubrikën e saj të rregullt mujore Expert Take, Selva Ozelli, një avokate globale e detyrimeve tatimore dhe CPA, mbulon rrugën ndërmjet risive në zhvillim dhe qëndrueshmërisë, dhe ofron rritjet më të fundit rreth taksave, udhëzimeve AML/CFT dhe shqetësimeve të ligjshme që ndikojnë në kripto dhe blockchain.

Konferenca e Kombeve të Bashkuara për Ndryshimet Klimatike e vitit 2021 (COP26), ku tregova artin tim, u zhvillua në Glasgow, Skoci dhe përfundoi me nxitjen e Paktit të Klimës së Glasgout, duke i sjellë pothuajse 200 kombe më të mira për të ruajtur rritjen e nivelit të temperaturës në mbarë botën me 2100 nën 1.5 nivele Celsius .

Seminari qëndroi shumë më i përqendruar në zvogëlimin e shkarkimit sesa në marrëveshjet e kombeve të vendosura për ndihmën për krijimin e kombeve, siç përshkruhet në përmbledhjen e OKB-së Energjisë të Forumeve Tematike Ministrore, i cili theksoi referimet jetike dhe pikat referuese drejt përmbushjes së Objektivit të Zhvillimit të Qëndrueshëm 7 dhe neto -zero shter. Komponentët kryesorë të udhërrëfyesit mbarëbotëror përfshijnë:

  • Mbyll boshllëkun e aksesueshmërisë së energjisë elektrike: Sigurimi i aksesit të energjisë elektrike për 760 milionë individë në botë që nuk e kanë atë. Siguroni shërbime të përgatitjes së ushqimit me energji të pastër për 2.6 miliardë individë që besojnë në dëmtimin e gazit.
  • Ndryshimi i shpejtë në fuqi të rregullt: Braktisni të gjitha impiantet e qymyrit në tub dhe minimizoni aftësinë e energjisë së qymyrit me 50% deri në vitin 2030. Rritni me shpejtësi shërbimet e ndryshimit të energjisë për të arritur në 8,000 gigavat të burimeve të rinovueshme deri në vitin 2030 duke rritur çmimin vjetor të efektivitetit të energjisë nga 0.8% në 3.0%.
  • Mos lini askënd pas: Integroni barazinë dhe të drejtat e barabarta në planin e sektorit të energjisë duke përgatitur dhe financuar, duke prodhuar detyra ekologjike të energjisë dhe duke integruar planet dhe metodat e sektorit të energjisë drejt e në ato që garantojnë thjesht ndërrime të energjisë.
  • Mobilizoni para të mjaftueshme dhe të drejtuara mirë: Investime financiare të trefishta të energjisë së pastër në të gjithë botën deri në vitin 2030 për të përshpejtuar aksesin në fonde. Hiqni gradualisht ndihmat joefektive për burimet e karburantit jo të rinovueshme për të mbështetur zhvendosjet e bazuara në treg drejt energjisë së rregullt. Krijimi i strukturave planifikuese dhe rregullatore për të përfituar nga investimet financiare të sektorit privat në pushtet të rregullt.
  • Përdorni teknologjinë, teknologjinë moderne dhe informacionin: Zgjeroni furnizimin e teknologjisë së energjisë që kujdeset për zbrazëtirat jetike dhe rrit nevojën për inovacione dhe teknologji të rregullta dhe të qëndrueshme të energjisë me plane të orientuara nga tregu, kërkesat e harmonizuara globale dhe pajisjet e çmimeve të karbonit.

Seminari COP26 krijoi sfond për të qenë i pari në krye të klimës që përfshinte qartë një "ulje të qymyrit" në zgjedhjen e tij dhe ai vendosi rregullore krejt të reja për pajisjet e tregut të karbonit, të përshkruara në mënyrë tipike si Neni 6. Një punim aktual termik përafrohet me atë vendosja e një tregu global të karbonit në pozitë me siguri do të ruante globin rreth 300 miliardë dollarë çdo vit deri në vitin 2030.

Related: Viti i pandemisë përfundon me një ilaç të tokenizuar me kapak karboni dhe profesion

d47a1dbf778dc825e6ebffecf25843bb - synimet e OKB-së për ndryshimin e klimës COP26 përfshijnë taksat e reja të teknologjisë dhe karbonit - 11

Neni 6 i Marrëveshjes së Parisit, i cili mbulon punën ekipore globale – që përbëhet nga tregjet e karbonit – pranoi rregullore krejt të reja për tregtimin e raporteve të kredisë së karbonit që tregojnë një statistikë të madhe të karbonit që në fakt është zvogëluar ose hequr qafe nga ambienti. Rregulloret krejt të reja prodhojnë një sistem kontabiliteti që është planifikuar të shmangë zvogëlimin e numërimit të dyfishtë të shkarkimeve dhe përbëhet nga 2 komponentë: një sistem qendror i disponueshëm për publikun e gjerë dhe sektorët ekonomikë, dhe një sistem të ndryshëm reciprok që sigurisht do t'u mundësojë kombeve për të tregtuar raportet e kredisë që ata mund të përdorin për të ndihmuar në përmbushjen e objektivave të tyre të dekarbonizimit.

f28c0510ee8374d6d4e7e7b862d1911d - Qëllimet COP26 të OKB-së për ndryshimin e klimës përfshijnë taksat e reja të teknologjisë dhe karbonit - 13

Related: Mbështetësit e Koalicionit të Zinxhirit Klimatik për prodhimin e një situate ekonomike miqësore me mjedisin në COP26

Joseph Pallant, mbikëqyrës i teknologjisë klimatike në Ecotrust Canada dhe krijues dhe mbikëqyrës ekzekutiv i Blockchain for Climate Foundation, më përshkroi:

"Rezultatet e reduktimit të emetimeve janë asetet më të rëndësishme dhe së shpejti më të vlefshmet në botë."

Ai vazhdoi: “Platforma BITMO, e ndërtuar mbi Ethereum, mundëson bashkëpunimin ndërkufitar për reduktimin e emetimeve, shpërndarjen e përfitimeve të energjisë së pastër, zgjidhjeve natyrore të klimës dhe infrastrukturës më të mirë në të gjitha cepat e globit.”

Platforma BITMO është një detyrë e Fondacionit Blockchain for Climate, i cili e prodhoi atë për zhvillimin e Nenit 6 të Marrëveshjes së Parisit dhe përdorimin e teknologjisë moderne të blockchain për të avancuar një treg shumë më të besueshëm dhe efektiv të karbonit në mbarë botën. Ai lejon lëshimin dhe shkëmbimin e "rezultateve zbutëse të transferuara ndërkombëtarisht nga blloku" (BITMOs) në zinxhirin bllokues Ethereum si simbole të pandryshueshme (NFT) ERC-1155. Çdo shenjë qëndron për një statistikë shumë CO2, dhe informacioni i duhur i vlerësimit të kredisë së karbonit është i instaluar në NFT.

Related: Si do të ndihmojë teknologjia moderne blockchain të luftojë ndryshimin e klimës? Zgjidhja e ekspertëve

Neni 6 do të thotë të lidhësh në mbarë botën shanset për zvogëlimin e shkarkimeve me financimin dhe nevojën e kërkuar. Që tregu botëror i karbonit të pasqyrojë zvogëlimin e shkarkimeve origjinale, kuadri i kontabilitetit kërkon të garantojë ndershmërinë, punën në grup dhe të qëndrojë larg nga zvogëlimet e numërimit të dyfishtë. Platforma BITMO funksionon si një dokument i sigurt dhe i sigurt për lëshimin, transferimin dhe jetën në pension të rezultateve të reduktimit të zhvendosur në mbarë botën të çdo vendi që mund të inkorporohen ose rregullohen me regjistrat mbarëkombëtar të sistemit kompjuterik të karbonit dhe kërkesat e Konventës Kuadër të OKB-së për Ndryshimet Klimatike. BITMO-të ndihmojnë në përmbushjen e synimeve klimatike në mbarë botën duke bërë të dukshme shpejt çdo lloj informacioni të përshtatshëm, të ofruar për publikun e gjerë dhe të përpunuar menjëherë kur tregtohet, duke parandaluar uljen e numërimit të dyfishtë të shkarkimeve.

Detyrimi i taksës së karbonit

Një tjetër ndër faktorët e rëndësishëm të bisedës midis liderëve të globit në seminarin COP26 në Glasgow konsistonte në kryerjen e një detyrimi tatimor për karbonin, i cili e zhvendos detyrimin për pasojat e ndryshimeve klimatike tek ndotësit përgjegjës, sipas Bankës Botërore Aktualisht, ekzistojnë 69 vende. me taksat e karbonit, që variojnë nga 1 deri në 139 dollarë për ngarkesë statistikore.

73d8c3d90f09ceb3bf7372033ed20bce - synimet e OKB-së për ndryshimin e klimës COP26 përfshijnë taksat e reja të teknologjisë dhe karbonit - 15

Related: Kërkesa për të raportuar shkarkimet e karbonit në mes të pandemisë së koronavirusit

Menaxhmenti i Presidentit të Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka përshkruar në fakt 555 miliardë dollarë në investime për të përballuar ndryshimet klimatike si një komponent të Aktit të Ndërtimit më të Mirë, që përfshin një tarifë të sugjeruar për metanin e bërë për të nxitur biznesin e naftës dhe gazit për të minimizuar shkarkimet e tyre të metanit.

Selva Ozelli, Esq., CPA, është një avokat global i detyrimeve tatimore dhe kontabilist i licencuar që shpesh diskuton detyrimet tatimore, shqetësimet e ligjshme dhe të kontabilitetit për Tax Notes, Bloomberg BNA, revista të tjera të ndryshme dhe OECD.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju