Dy firma përbëjnë shumicën e Tether-it të marrë: Raporti

Një studim i ri kërkimor nga Protos pohon se qarkullimi i Tether-it kontrollohet nga thjesht dy firma - Alameda Research si dhe Cumberland

Dy firma përbëjnë shumicën e Tether-it të marrë: Raporti

Sipas një raporti krejt të ri, Tether (USDT) në të vërtetë është shndërruar nga një kriptomonedhë kryengritëse në të qenit mbështetësi kryesor i sektorit gjatë 7 viteve të fundit.

Në thelb, USDT është një urë ndërmjet parave tipike si paratë e Shteteve të Bashkuara, si dhe parave elektronike të decentralizuara që operojnë rrjete të hapura blockchain.

Priza elektrike e pavarur e kriptove, Protos, ofroi një kuptim të plotë direkt të stablecoin-it më të zakonshëm, si dhe furnizuesve të likuiditetit që e ofrojnë atë për sistemet e kriptomonedhave.

Sipas raportit, USDT e lëshuar është marrë kryesisht nga thjesht dy prodhues të tregut. Midis 2014 dhe tetorit 2021, Alameda Research si dhe Cumberland morën një 60.3 miliardë dollarë të parashikuar në USDT, që përbën gati 55% të të gjithë sasisë dalëse ndonjëherë më parë. Sipas Protos, rivali më i afërt prodhoi disa qindra milionë USDT.

3a3fec8664bdc4ec528f4eb912e26454 - Dy firma përbëjnë shumicën e Tether-it të marrë: Raporti - 7

Alameda Research, e cila drejtohet nga miliarderi 29-vjeçar i kriptomonedhave Sam Bankman-Fried, mori 36.7 miliardë dollarë ose pothuajse një e treta e të gjithë Tether-it të gjeneruar. Cumberland Global, kompania më e madhe e likuiditetit të kriptove në botë, është në dispozicion në vendin e dytë me 3 miliardë dollarë të përfituara. Cumberland është një filial i DRW Holdings, i cili u themelua në vitin 2 si dhe konsiderohet si një nga investitorët e rëndësishëm ekonomikë të globit.

Protos thekson se Thesari i Tether lëvizi 36.7 miliardë dollarë në USDT në Alameda Research, me 31.7 miliardë dollarë (86%) të marra në 12 muajt e fundit. Ky numër barazohet me rreth 37% të të gjithë sasisë së USDT dalëse.

Sipas raportit, Tether dërgoi mbi 30.1 miliardë dollarë (87%) të USDT të Alameda në kriptomonedhën e saj, si dhe shkëmbimin e nënprodukteve, FTX. Megjithatë, Alameda gjithashtu ka libra xhepi në një sërë shkëmbimesh të ndryshme kriptomonedhash. Firma mori 2.1 miliardë dollarë (6%) në Binance, 1.7 miliardë dollarë (5%) në Huobi, si dhe 115 milionë dollarë në OKEx. Vazhdimi i 705 milionë dollarëve u zhvendos në adresa jo-shkëmbimore.

Cumberland, nga ana tjetër, mori 23.7 miliardë dollarë në USDT. Vetëm në vitin e kaluar, 17.6 miliardë dollarë USDT (74%) u morën nga Tether'sTreasury Ky numër përbën 22% të të gjithë sasisë së USDT dalëse të regjistruar ndonjëherë më parë.

Protos vë në dukje rëndësinë e Cumberland si një burim likuiditeti, si dhe si prodhues tregu për Binance, pasi ka hyrë në bursë duke marrë parasysh se një minimum prej fillimit të vitit 2019. Tether lëshoi ​​Cumberland 18.7 miliardë dollarë (79%) në USDT për Binance, me pjesën e mbetur ka shumë të ngjarë në sisteme të ndryshme shkëmbimi.

Kompania e likuiditetit mori 131.5 milionë dollarë (shumë më pak se 1%) në Poloniex, 9 milionë dollarë në Bitfinex si dhe 30 milionë dollarë shtesë si në Huobi ashtu edhe në OKEx.

Tether vazhdon të jetë monedha më e madhe e qëndrueshme e globit për nga kapitalizimi i tregut. Megjithatë, shenja e firmës ka qenë në të vërtetë në analizë nga autoritetet rregullatore në kohët aktuale. Siç raportohet nga CryptoPumpNews, Komisioni Amerikan i Tregtisë së Mallrave në të ardhmen vendosi gjoba që arrijnë në 41 milionë dollarë si dhe 1.5 milionë dollarë kundrejt firmave të kriptos sis Tether si dhe Bitfinex, në mënyrë specifike, për shkelje të Aktit të Shkëmbimit të Mallrave si dhe një urdhër të mëparshëm CFTC, në mënyrë specifike. , më 15 tetor.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju