Shtetet e Bashkuara do të bëhen udhëheqësi global i kriptove dhe blockchain

Shtetet e Bashkuara po pranojnë me shpejtësi paratë e decentralizuara, industrinë e kriptomonedhave dhe tregun e zgjuar të inovacionit të blockchain.

Shtetet e Bashkuara do të bëhen udhëheqësi global i kriptove dhe blockchain

Kemi disa informacione fantastike që shfaqen për Shtetet e Bashkuara në tregun e kriptomonedhave këtë muaj, me një informacion edhe më të mirë që mund të vijë më vonë në këtë vjeshtë. Më 6 tetor, Gary Gensler, kreu i Komisionit të Sigurimeve dhe Shkëmbimeve të SHBA-së (SEC), i vërtetuar gjatë një Komisioni i Dhomës së Përfaqësuesve për Shërbimet Financiare dëgjoi se autoriteti rregullator nuk do të ndalojë kriptomonedhën, duke ndezur ndoshta kursin për situatën më të madhe ekonomike të globit për t'u bërë lider global në avancimin e parave të decentralizuara (DeFi) dhe teknologjive moderne të blockchain.

Gensler, i cili udhëzoi një kurs mbi kriptomonedhën në MIT, pohoi gjithashtu se ndalimi i kriptomonedhës nuk bie nën kërkesat e KSHZ-së dhe mjeti i drejtë për të ndaluar në mënyrë legjitime zotërimet elektronike sigurisht që do të ishte me Kongresin. mbrojtjen që kemi dhe gjithashtu duke punuar me rregullatorët e bankave dhe të tjerët - si mund të sigurojmë që Departamenti i Thesarit ta ketë atë në kuadër të Kundër Pastrimit të Parave, pajtueshmërisë tatimore, "pohoi Gensler. Ai gjithashtu përfshiu:

"Shumë nga këto argumente plotësojnë testin e të qenit një kontratë investimi, ose një shënim ose një garanci."

Autoritetet rregullatore të SHBA nuk do të ndalojnë kriptovalutat

Lajmet e SEC pasojnë Kryetari i Rezervës Federale të SHBA-së, Jerome Powell, më 30 shtator pretendoi se autoriteti rregullator nuk ka strategji për të ndaluar Bitcoin (BTC) dhe kriptovaluta të tjera gjatë deklaratës në Kongres Kur u pyet nga Rep Ted Budd, një mbështetës i gjatë për industrinë e kriptomonedhave dhe një pjesëmarrës i Grupit të Kongresit Blockchain, pavarësisht nëse ai planifikonte të "ndalonte ose kufizonte përdorimin e kriptomonedhave", Powell reagoi me një "Jo. [Unë nuk kam] asnjë qëllim t'i ndaloj ata."

Shumica e të dhënave mediatike që kam lexuar në fakt janë të titulluara me "SHBA nuk do të ndalojë kriptovalutat". Kjo është e vërtetë, por kjo gjithashtu nënkupton diçka shumë më të konsiderueshme: SHBA do të lejojë zgjerimin e kriptomonedhës dhe do të mirëpresë që zona të lidhet me procedurën e rishikimit të metodave shumë më të mira për kontrollin e tregut.

Kur situata më e madhe ekonomike në botë zbulon se ajo do të lejojë që kriptomonedha të ekzistojë me tregun e saj aktual monetar – padyshim, me një politikë korrekte – të gjitha vendet e tjera të ndryshme duhet të marrin njoftimin dhe të fillojnë të mendojnë për hapjen e dyerve të tyre dhe kontrollin e tregut në një mënyrë të arsyeshme. mënyra në të cilën stimulon teknologjinë dhe ndihmon për të prodhuar detyra krejt të reja.

SHBA-ja lejon kripto-n ndërsa nxitja rritet

Siç e kemi parë në fakt, autoritetet rregullatore të SHBA-së po përfshijnë tregun e kriptomonedhave direkt në sistemin e tij monetar – duke i mundësuar sistemit financiar konvencional të funksionojë së bashku me sistemin monetar të decentralizuar krejt të ri dhe me rritje të shpejtë. Kjo mund t'i lejojë SHBA-në të bëhet një udhëheqëse në avancimin e fintech, teknologjitë moderne të blockchain dhe gjithashtu drejt komponentëve edhe më të pazakontë të parave të decentralizuara si mbulimi i sigurimeve, paratë e profesionit dhe mbledhja e fondeve.

Related: Kripto në pikëpyetje: Autoritetet rregullatore të Shteteve të Bashkuara i kushtojnë vëmendje industrisë së kriptomonedhave

Nga një këndvështrim qeverisës, ka ende shumë punë që duhen bërë nga zona e kriptomonedhës dhe qeveria federale e SHBA-së për të përcaktuar se ku përputhet norma e tyre e interesit dhe se si mund të funksionojnë më fort, si rezultat duke bërë një zgjedhje të zgjuar me njëri-tjetrin për mënyrën e menaxhimit të tregut, i përbërë nga politika e monedhave të sigurta, shkëmbimeve të decentralizuara, nënprodukteve të kriptomonedhave dhe fermave të kthimit, thjesht ndër të tjera.

5cfcaa3096618b08525d8e1c8ebff50d - Shtetet e Bashkuara do të bëhen lideri global i kriptove dhe blockchain - 7

Është gjithashtu vërtet e mundshme që SEC të mund të autorizojë deri në 4 të ardhme Bitcoin këtë vjeshtë, bazuar në çështjen e Bloomberg Intelligence. Më 3 tetor, eksperti vendosi mundësitë që SEC me siguri do të autorizonte një fond të tregtuar me Bitcoin (ETF) në 75%, me ProShares dhe Valkyrie që aktualisht kryesojnë garën, duke marrë autorizimet e tyre duke filluar nga 19 dhe 22 tetor, veçanërisht.

Related: ETF-të e së ardhmes së Bitcoin: Mirë, por jo më mirë

SHBA-të ishin të gatshme të udhëheqin në teknologjitë moderne të blockchain

Është gjithashtu e mrekullueshme të kihet parasysh se edhe ligjvënësit amerikanë po marrin Bitcoin Senatorja e SHTETIT TË BASHKUAR Cynthia Lummis zbuloi se ajo mori kriptomonedhën më të madhe të globit më 16 gusht, me vlerë nga 50,001 deri në 100,000 dollarë.

Meqenëse qeveria federale e SHBA-së nuk do t'i ndalojë kriptovalutat dhe liderët politikë amerikanë po i blejnë ato, sigurisht që do të ishte një koncept i shkëlqyer për të gjithë që të rivlerësonin profilet tona të investimeve financiare dhe të merrnin një konsideratë të gjatë Bitcoin, Ether (ETH) dhe blloqe të tjera të reja. teknologjive moderne.

Shtetet e Bashkuara po nënkuptojnë qartë se do të mirëpresin dhe menaxhojnë Bitcoin-in, inovacionin blockchain dhe kriptovalutat e tjera, të cilat nga pikëpamja gjeopolitike, në fakt nuk mund të ishin shumë më të zgjuara – duke e vendosur veten për të marrë investime të mëdha financiare ndërkombëtare dhe për të tërhequr në aftësia më e mirë në botë. Unë parashikoj të shoh SHBA-në të bëhet lider në paratë e decentralizuara gjatë viteve të ardhshme pasi autoritetet rregullatore mbeten për të bashkëpunuar me zonën e kriptomonedhave për të zhvilluar një treg të qëndrueshëm dhe të sigurt.

Rajmond Hsu është themeluesi dhe CEO në Cabital, një sistem i administrimit të pasurive të kriptomonedhave. Përpara se të bashkëthemelonte Cabital në vitin 2020, Raymond ndihmoi fintech dhe organizatat financiare konvencionale, të përbëra nga Citibank, Standard Chartered Bank, ebay.com dhe Airwallex.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju