Metaverse: A do të jetë një strehë e decentralizuar apo një tirani e centralizuar?

Rrjetet sociale të korporatave, titan Facebook po përgatit veten për t'ju gjurmuar në të gjithë Metaverse dhe gjithashtu prapa – nëse i lejoni ato.

Metaverse: A do të jetë një strehë e decentralizuar apo një tirani e centralizuar?

Javën e kaluar, Facebook u riemërua në Meta dhe zbuloi gjithashtu strategjitë e tij për të filluar avancimin e Metaverse – një mjet krejtësisht i ri për t'u angazhuar dhe gjithashtu për të shfletuar rrjetin. Tani, peizazhi i Metaverse ka një kompani me shumë miliarda dollarë, Leviathan që provon timonin, gjë që në fakt e ka bërë të ardhmen e saj edhe më të pasigurt.

Pavarësisht nëse na pëlqen apo jo, firmat e rëndësishme ka të ngjarë të luajnë një detyrë të rëndësishme në mënyrën se si Metaverse themelohet dhe gjithashtu përparon. Por a do të preket nga të njëjtat çështje që trajtojnë titanët e rrjeteve të sotme sociale, apo sistemet e decentralizuara dhe zgjidhjet do të jenë në qendër të vëmendjes?

Related: Tregu i ri, politika krejt të reja: Ndërtimi i drejtë i Metaverse

Ndërtimi i një oborri me mure elektronike

Në seminarin e fundit të Facebook Connect, krijuesi i Meta-s dhe gjithashtu CEO Mark Zuckerberg zbuloi strategjitë për të investuar 10 miliardë dollarë vetëm këtë vit në avancimin e Metaverse – një mjedis me përvoja të ndërlidhura elektronike, zgjidhje dhe gjithashtu sisteme që përzihen pa mundim me jetën reale.

Por, siç ka zbuluar vazhdimisht Facebook në fakt – si për shembull kur u tërhoq nga premtimi i tij për të mos thirrur një llogari në Facebook për të përdorur artikujt e tij Oculus – ndoshta do të synojë të zbatojë kontrolle rigoroze mbi mënyrën se si përdoret Metaverse dhe aksesohen gjithashtu. Në fund të fundit, kyçjet e komunitetit ekologjik janë një mjet i preferuar, i provuar dhe i testuar për të detyruar ndërveprim të vazhdueshëm ndërkohë që ndan konkurrentët.

Duke qenë se vetë Zuckerberg e faturoi Metaverse si "gjenerata e ardhshme e internetit" që do të përdoret nga mijëra individë të shumtë, duket se nuk ka gjasa që një kompani goliat me investitorët për të kënaqur të mos bëjë çfarëdo që është në fuqinë e saj prapa skenave. për vendosjen e Metës në objektin e Metaverse.

Si një peizazh thelbësor, që afrohet, që pa paqartësi do të paraqesë mjete krejt të reja për të prodhuar, përzier dhe gjithashtu funksionuar në internet, Metaverse do të përfundojë të jetë një mjet i zakonshëm me të cilin do të lidhen deri në një farë mase shumë njerëz me njohuri të internetit.

Në mënyrë të ngjashme, e ofruar nga lansimi aktual i "Facebook Files" nga The Wall Street Journal, në fakt është ekspozuar se sistemi i rrjeteve sociale në fakt ka qenë duke luftuar me një gamë të gjerë shqetësimesh dhe gjithashtu ka funksionuar me disa teknika shërbimi seriozisht të dyshimta – varion nga një kostum masiv deri te materiali i dobët deri në favorizimin e individëve të veçantë. E gjithë kjo mbetet në krahasim me vizionin e nënkuptuar egalitar të Zuckerberg për Metaverse.

Nëse Metaverse është bërë në foton e Facebook-ut, më llogaritni jashtë.

Këto të dhëna zbulojnë gjithashtu se Facebook-u po heq me shpejtësi mbështetjen mes mijëvjeçarëve – brezi që ka më shumë gjasa të lidhet me risitë e Metaverse.

Meta aktualisht është kritikuar gjerësisht për strategjitë e tij dhe gjithashtu së fundmi u identifikua një "kancer për demokracinë" nga udhëheqësja politike amerikane Alexandria Ocasio-Cortez në një sulm aktual në Twitter. Kjo pikëpamje duket se është marrëveshja bazë për Crypto Twitter, e cila me të vërtetë nuk iu përgjigj pozitivisht informacionit.

Videoloja është konfiguruar dhe gjithashtu nuk është në mbështetjen tuaj. Meta synon të posedojë identifikimin tuaj elektronik, dhe duke ofruar gjithashtu mjetet e saj, do të ketë akses në më shumë informacione tuaja sesa në të kaluarën. Jo faleminderit!

Katapultë blockchain

Blockchain parashikohet gjerësisht të kthehet në një nga risitë thelbësore duke bërë të mundur avancimin e një zone absolutisht të përhapur në internet që mund të shfletohet po aq fort sa rrjeti Web 2.0.

Falë opsioneve të identifikimit elektronik të fuqizuar nga blockchain që do të fuqizojnë karaktere elektronike absolutisht të pamëshirshme, përveç veçorive elektronike që ofrojnë akses agnostik për rajonin ndaj produkteve dhe shërbimeve, Metaverse duket i gatshëm për të marrë vlerat në të cilat filloi tregu i blockchain-veçanërisht, aksesi pa leje, rezistenca ndaj censurës, mbrojtja dhe gjithashtu decentralizimi.

Related: Rregullatorët po vijnë për kripto: A është zgjidhja identifikimi elektronik?

Sidoqoftë, drejtuesit e teknologjisë do të synojnë në një moment indin muskulor në anën e objekteve të bllokut të pikave në një përpjekje për të udhëhequr përparimin e Metaverse dhe gjithashtu ta formojnë atë në foton e tyre. Në fund të fundit, duke pasur parasysh se tregu Metaverse planifikohet të zgjerohet me një çmim të ndërlikuar zhvillimi vjetor prej 13.1% gjatë dy viteve në vijim, ndërsa fusha e inovacionit të blockchain parashikohet të rritet me 32.4% deri në një minimum prej 2025, ka një rritje të qëndrueshme. motivimi ekonomik për të zhvilluar një bazë shumë të hershme.

dd3d2e4d59c02b0ca6c4d7e4a459327a - Metaverse: A do të jetë një strehë e decentralizuar apo një tirani e centralizuar? - 7

Twitter është gati të jetë ndër fillestarët për të marrë pjesë në aktivitet me Bluesky, një metodë e decentralizuar e rrjeteve sociale që në një moment do të përdoret për të pritur një përzgjedhje të mediave sociale – nga Twitter përbëhej. Megjithatë, duke pasur parasysh se Twitter gjithashtu ka pësuar debate më të mëdha se pjesa e tij e arsyeshme, e përbërë nga pezullime të dyshimta të llogarive, rrëmbime të shquara të llogarive, si dhe regjistrime të panumërta të censurës së qeverisë federale, nuk është aq specifike nëse kjo do të mbështesë thelbin e lartpërmendur. parimet.

Për të mos diskutuar të vërtetën që Twitter (dhe gjithashtu disa sisteme të tjera të ndryshme të rrjeteve sociale) janë të ndaluara në një numër vendesh. Dhe siç e kemi parë në fakt më parë me artikullin Novi të çantës së Facebook, detyrat e kriptove të kompanisë kanë një tendencë për t'u tërhequr në analiza ekstreme qeverisëse, zakonisht duke kufizuar keq shtrirjen e tyre dhe gjithashtu në një moment duke çuar në një artikull të zvogëluar, ku ekuilibri midis fitimeve dhe gjithashtu progresi zakonisht manipulohet me të mëparshmin.

Një shumëllojshmëri sistemesh të rrjeteve sociale kripto-vendase dhe gjithashtu detyra metaverse janë aktualisht në avancim dhe gjithashtu ndoshta kanë një fillim të rëndësishëm dhe gjithashtu përfitim teknologjik mbi ofertat e mbështetura nga korporatat, sepse ato mund të qëndrojnë absolutisht pa leje dhe gjithashtu autonome. Kjo konsiston në ngjashmërinë Decentraland dhe gjithashtu Bloktopia – të cilat aktualisht ofrojnë një pamje shumë të hershme drejt asaj që mund të jetë Metaverse nëpërmjet objektit të tyre, klimave ekonomike të kontrolluara nga përdoruesit, pronës online dhe gjithashtu përvojave elektronike të bazuara në VR.

Sisteme të tjera të rrjeteve sociale të decentralizuara të thjeshta janë gjithashtu të afërta, të përbëra nga Bitorbit Bazuar në Velas (një pirun Solana), Bitorbit është zhvilluar për t'u marrë me çështjet aktuale që i bëjnë rrjetet sociale në pronësi të korporatave një përvojë kaq të zymtë për individët dhe gjithashtu zhvilluesit. përdorimi i blockchain për të rikuperuar privatësinë personale dhe gjithashtu për të ndihmuar individët të fitojnë shumë më mirë para nga materiali i tyre dhe gjithashtu të negociojnë fort në internet.

Duke pasur parasysh mundësinë për të transformuar ndjeshëm mjetet që lidhim me njëri-tjetrin dhe gjithashtu përballemi me jetën tonë të përditshme, Metaverse po bëhet një risi thelbësore për të gjithë.

Por me titanët e kompanive të gatshëm të ndeshen me lagjen e vendosur dhe gjithashtu të zgjuar të blockchain mbi avancimin dhe gjithashtu natyrën e Metaverse, është ende e pasigurt nëse do të jetë edhe një pajisje tjetër e zhvilluar për të manipuluar masat apo parajsën që shumica prej nesh dëshirojnë.

Kalani Moe është mbikëqyrësi i zhvillimit të komunitetit ekologjik në Velas, një sistem marrëveshjesh inteligjente të decentralizuara të krijuara nga Solana Një pronar biznesi serial dhe gjithashtu ndërtues shumë i hershëm i shtëpive në zonën e blockchain, Moe më parë filloi Projektin Divi dhe gjithashtu ndihmoi në zgjerimin e CoinPayments drejtpërsëdrejti në zgjidhjen kryesore të kriptomonedhave në botë CPU si mbikëqyrësi i mëparshëm imagjinativ.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju