Transformimi teknik: rishikimi i librit të Don Tapscott 'Platform Revolution'

Në librin e tij më aktual, 'Revolucioni i platformës', Don Tapscott sqaron saktësisht se si është bashkuar në të vërtetë inovacioni i blockchain me AI, inteligjencën artificiale dhe gjithashtu IoT.

Transformimi teknik: rishikimi i librit të Don Tapscott 'Platform Revolution'

Blockchain-i i ndërmarrjeve filloi të materializohej në vitin 2016, një kohë kur bizneset si IBM filluan të përfitonin nga rrjetet ekskluzive për administrimin e zinxhirit të furnizimit. Po kështu gjatë gjithë vitit 2016 shkrimtari Don Tapscott krijoi dhe gjithashtu publikoi Blockchain Revolution, një libër që analizon mënyrën në të cilën blockchain me siguri do të ndryshojë një sërë sektorësh.

Pas nisjes së Revolucionit Blockchain, Tapscott – që është gjithashtu themelues i Institutit të Kërkimeve Blockchain – lëshoi ​​​​Revolucionin e Zinxhirit të Furnizimit në gusht 2020. Duke pasur parasysh kohën e revistës së librit, Revolucioni i Zinxhirit të Furnizimit përshkroi mjetet që pandemia COVID-19 iu nënshtrua problemeve gjatë gjithë furnizimit zinxhirë në të gjithë globin, duke përshkruar më shumë se si mund të përdoret blockchain për të zgjidhur këto vështirësi.

Pothuajse një vit pas fillimit të Revolucionit të Zinxhirit të Furnizimit, Tapscott ka nxjerrë në të vërtetë librin e tij më aktual, Revolucioni i platformës Ndryshe nga 2 botimet e tjera të tij të ndryshme që përshkruajnë se çfarë është blockchain dhe gjithashtu saktësisht se si mund të vendoset në sektorë specifikë të progresit, Platforma Revolucioni shkon një veprim gjithashtu, duke marrë tezën se blockchain në fakt ka arritur në "statusin e platformës".

Duke folur në mënyrë specifike, Tapscott informoi CryptoPumpNews se blockchain në fakt është rritur shumë gjatë viteve që kompanitë dhe gjithashtu sektorët po ndërtojnë aktualisht versione krejt të reja mbi blockchain si një "platformë". Për më tepër, Tapscott mendon se blockchain në fakt ka arritur në një faktor "trivergjence", duke e bërë atë risinë më të mirë të epokës elektronike të këtyre ditëve:

“Ka shumë teknologji të reja në epokën e dytë të sotme të epokës dixhitale, duke përfshirë inteligjencën artificiale, mësimin e makinerive dhe Internetin e Gjërave. Megjithatë, në fund, më e madhja nga këto teknologji është blockchain, e cila po 'përcjell' me të gjitha këto teknologji të tjera.”

Kuptimi i trivergjencës së inovacionit të blockchain

Tapscott sqaron përgjatë 8 fazave të Revolucionit të Platformës mënyrën në të cilën kompanitë, zinxhirët e furnizimit dhe gjithashtu fushat e situatës ekonomike po ndërtojnë mbi blockchain si një sistem për të bërë më shumë risi.

Për të përcaktuar trivergjencën e blockchain me AI, inteligjencën artificiale dhe gjithashtu IoT, Kapitulli 1 i Revolucionit të Platformës flet për mjetet që blockchain mund të mbrojë të ardhmen e epokës elektronike. Me pak fjalë, kjo fazë flet për korporatat elektronike si Facebook (aktualisht Meta) dhe gjithashtu Google, duke pasur parasysh se këto subjekte shërbejnë si menaxherë pronash për informacionin e klientëve. “Ne krijojmë të dhënat dhe këto kompani i heqin. Atëherë nuk kemi pothuajse asgjë - ne nuk mund të fitojmë para ose t'i sigurojmë ato të dhëna pasi privatësia jonë po minohet, "pohoi Tapscott.

Për të zgjidhur këtë çështje të vazhdueshme, Kapitulli 1 sqaron mënyrën në të cilën aksesi i hapur, përfshirja e arsyeshme dhe gjithashtu identifikimi i vetë-sovranit në një rrjet blockchain mund të rrisë aksesin në internet. Sigurisht, faza përqendrohet në mjetet që blockchain mund të zgjidhë problemet e rregullimit, të reklamojë drejtësinë, të mbrojë liritë civile të krijuesve të përmbajtjes në ueb dhe gjithashtu edhe më shumë. Ndërsa kjo mund të jetë, Kapitulli 1 po ashtu informacione pse trivergjenca e blockchain, AI dhe gjithashtu IoT do të sjellë përfundimisht Web 3.0. Ky quhet një rrjet ku miliarda individë, mjete dhe gjithashtu kompani të decentralizuara vetëqeverisëse, ose DAO, sigurisht që do të kenë aftësinë për të negociuar dhe gjithashtu për të ekzaminuar informacionin për një prodhim shumë më të mirë.

Faza e dytë e librit analizon ndikimin e blockchain në informacione të mëdha. "Të dhënat e mëdha" përkufizohen më poshtë si një kurs posedimi krejt i ri që mund të kapërcejë të gjitha zotërimet e tjera të ndryshme, me kusht që korporatat elektronike të kenë grumbulluar në mënyrë të pavarur informacionin e klientit për disa vite. Megjithatë, nëpërmjet teknologjive moderne të sigurisë si ato të zbuluara brenda rrjeteve blockchain, mund të arrihen jashtëzakonisht mirë liritë civile të privatësisë personale dhe gjithashtu liritë civile në shtëpi për informacion.

Të ngjashme: Rishikimi i librit të kolektivit të Don Tapscott 'Revolucioni i Zinxhirit të Furnizimit'

Kapitulli 3 është një fushë jetike e Revolucionit të Platformës, pasi Tapscott dhe gjithashtu bashkëautori i tij Anjan Vinod hedhin një vështrim tërësisht në lidhjen midis blockchain dhe gjithashtu AI. Sipas Tapscott dhe gjithashtu Vinod, AI po e bën blockchain ndër ndryshimet teknike më të gjera ndonjëherë. Kjo fazë sqaron mjetet që blockchain mund të ofrojë një kornizë të decentralizuar për të gjithë komunitetin ekologjik të AI. Për shembull, është mbajtur parasysh më poshtë se një opsion i decentralizuar i bazuar në blockchain mund të bëjë të sigurtë që një shtesë e barazuar, por e sigurt dhe e sigurt, nënkupton dërgimin e informacionit të nevojshëm për versionet e AI.

Kapitulli 4 përqendrohet më shumë në blockchain dhe gjithashtu IoT, duke mbajtur parasysh se mjetet e lidhura me siguri do të kërkojnë një ditar për të zbuluar dhe gjithashtu përshtatur me pika krejt të reja. "Është vendi ku goma takohet me rrugën për blockchain," krijon Tapscott Ndërsa vështirësitë e aplikimit si kompjuteri kuantik janë deklaruar gjithashtu në të gjithë Kapitullin 4, kjo zonë përfundimisht shpjegon Web 3.0 si funksionimin në një re të shpërndarë, me një përzierje të publikut të decentralizuar dhe gjithashtu ueb ekskluziv. serverë me aftësi kompjuterike anësore.

Rreziku i kompjuterit kuantik

Ndërsa ndikimi i blockchain në makinat vetëqeverisëse flitet në të gjithë kapitujt 5 dhe gjithashtu 6, duke garantuar që Web 3.0 vazhdon të shpërndahet dhe gjithashtu rezistenca kuantike është përshkruar në Kapitujt 7 dhe gjithashtu 8 të Revolucionit të Platformës Në mënyrë të sigurtë, rreziku kuantik për vlerësohet siguria kibernetike e sistemeve ndërkombëtare të TI-së.

Për rrethana, Kapitulli 7 vëren se "Ka një shans një në shtatë që një kompjuter kuantik të jetë i disponueshëm komercialisht deri në vitin 2026." Nga ana tjetër, Kapitulli 8 nxjerr në pah kërkesën për administrimin e rritjes së kritereve në 3 shkallë: metoda, aplikimi dhe gjithashtu komuniteti ekologjik.

Të ngjashme: Rishikimi i librit 'Blockland': Pjesa gonzo, komponenti Bitcoin- thriller, 100% i këshilluar

Shkrimtari i Kapitullit 8, Christian Keil, jep informacion në tërësi në shtresat e ndryshme të grumbullit të inovacionit të blockchain, duke i dhënë fund se pjesëmarrja e palëve të interesuara dhe gjithashtu fuqia e ndikimeve të rrjetit janë të nevojshme për rritjen e kritereve. "Komuniteti i blockchain ka nevojë për një standard si OSI, me të cilin katalogimi, organizimi dhe komunikimi i përparimeve në këtë teknologji të re mund të bëhet dukshëm më i lehtë," krijon Keil.

Si lidhet blockchain me teknologji të ndryshme moderne

Platforma e Revolucionit përfundon me konceptin se blockchain është ende në fillimin e tij dhe suksesi i tij me siguri do të mbështetet pikërisht në atë se sa mirë janë kujdesur vështirësitë aktuale dhe gjithashtu mundësitë për rritjen e tij. Ndërsa është sfiduese të parashikosh të ardhmen, Tapscott deklaroi se objektivi pas revolucionit të platformës është të ndihmojë individët të njohin mjetet që blockchain harmonizon teknologji të tjera moderne:

“Ky libër prezanton konceptin e trivergjencës, ndërsa shpjegon marrëdhënien midis blockchain, AI, IoT, të dhëna të mëdha dhe llogaritje kuantike. Këto janë të gjitha tema që njerëzit përpiqen t'i kuptojnë.”

Kjo në mendje, Platforma Revolution është një lexim i domosdoshëm për njerëzit e interesuar në lidhje me teknologjitë moderne brenda epokës së dytë të epokës elektronike. Për rrethana, ndërsa disa mund të dinë thjesht me idetë kryesore si AI, Platforma Revolution sqaron mjetet që lidhet blockchain me sistemin e ekspertëve dhe gjithashtu teknologji të ndryshme të tjera të preferuara moderne.

Libri gjithashtu thekson pse blockchain do të mbetet me siguri që të veprojë si themeli për sektorët, klimat ekonomike, zinxhirët e furnizimit dhe gjithashtu elementë të tjerë të ndryshëm të jetës sonë. “Këto janë të gjitha teknologji të mëdha për të cilat të gjithë po flasin. Platforma Revolucioni shpjegon mënyrën se si ato përshtaten së bashku dhe pse blockchain është thelbësor për gjithçka,” përfshiu Tapscott.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju