Raporti i stablecoins: SEC nuk do të udhëheqë rregulloren, Kongresi i kërkoi të veprojë

KSHZ-së iu refuzua një sindikatë mbi industrinë e stablecoin, megjithatë rreziku për t'u shënuar "i rëndësishëm sistemik" vazhdon.

Raporti i stablecoins: SEC nuk do të udhëheqë rregulloren, Kongresi i kërkoi të veprojë

Më 1 nëntor, Grupi i Punës i Presidentit të Shteteve të Bashkuara për Tregjet Financiare (PWG) lançoi rekordin e tij të shumëpritur, si dhe sugjerimet e planit për monedhat e qëndrueshme. Theksi kryesor i gazetës bie mbi rreziqet e kujdesshme që "koinat e qëndrueshme të pagesave" - ​​ose ato që sugjerohen për të mbajtur një vlerë të sigurt kundrejt një paraje të caktuar referimi - mund të pozicionohen për individët si dhe sigurinë monetare.

Mesazhi jetik i PWG-së është se ndërsa përdorimi i stablecoin aktualisht është i kufizuar kryesisht për të ndihmuar në marrëveshjet e posedimit elektronik, nën probleme të veçanta kursi i posedimit mund të arrijë një nxitje shumë më të madhe të shitjes me pakicë, duke kërkuar që Kongresi të krijojë shpejt një strukturë të kujdesshme qeveritare të plotë.

Këtu është një përmbledhje e faktorëve thelbësorë që ngre rekordi – si dhe disa që nuk i bën.

Të gjithë meshkujt dhe femrat e kreut të shtetit

PWG përbëhet nga krerët e Komisionit të Letrave me Vlerë, si dhe Komisionit të Shkëmbimit (SEC), Komisionit të Tregtisë së të Ardhmes së Mallrave (CFTC) si dhe Sistemit të Rezervës Federale, me asistentin e Departamentit të Thesarit që drejton ekipin. Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave (FDIC) si dhe Zyra e Kontrollorit të Monedhave (OCC) shtuan gjithashtu rekordin ndërinstitucional.

Duke pasur parasysh këtë fokus të jashtëzakonshëm të autoriteteve rregullatore monetare të qeverisë, rezultatet e bashkëpunimit të tyre në fakt janë përgatitur me entuziazëm si një përshkrim i besueshëm se ku bazohet menaxhimi aktual në rregullimin e monedhave të qëndrueshme.

Raportet anonime që dolën shpejt përpara revistës së gazetës pohuan se ekipi në fakt kishte vendosur në një strategji për t'i dhënë SEC-së autoritet të konsiderueshëm mbi simbolet e qëndrueshme. Kjo përfshihet edhe më shumë në thriller rreth rekordit ndërinstitucional, për shkak të kësaj, një klasifikim rregullativ do të kërkonte gjithmonë një rikategorizim konsekuent të kursit të posedimit të fshehur.

Mundësia që SEC të marrë drejtimin në rregullimin e stablecoin i la të pasigurt disa yje në zonën e kriptove. Duke folur për Crypto PumpNew s përpara revistës së regjistrimit, C. Neil Grey, shoqërues në praktikën ligjore Duane Morris, pohoi:

“Pjesëmarrësit e industrisë ka të ngjarë të shohin shtytjen e SEC për të marrë pikë në këtë fushë si një shembull tjetër të tejkalimit të SEC në hapësirën e kriptomonedhës dhe kanë frikë se SEC do të rregullojë monedhat e qëndrueshme me anë të zbatimit dhe jo me rregull, siç disa e perceptojnë se po bën në vende të tjera zona.”

Sidoqoftë, për lojtarët e certifikuar të kriptove, çdo lloj sigurie është shumë më i mirë se mungesa e tij. Sujit Raman, shoqërues në teknikën e privatësisë personale, si dhe në teknikën e sigurisë kibernetike të praktikës ligjore Sidley, si dhe një bashkëpunëtor i mëparshëm zëvendësues i shefit të ligjit në Departamentin e Drejtësisë të SHBA-së, vërejti se qartësia në kufizimet e detyrimeve të çdo autoriteti rregullator ishte ende e mirëpritur. Rama ka mbajtur parasysh:

“Në mungesë të legjislacionit të ri, monedhat e qëndrueshme mbeten subjekt i juridiksionit të njëkohshëm dhe potencialisht të mbivendosur të një sërë regjimesh rregullatore federale dhe shtetërore. Kjo është arsyeja pse çdo marrëveshje midis agjencive përkatëse federale se kush do të marrë drejtimin në rregullimin e monedhave të qëndrueshme është e rëndësishme.”

Pretendimet ndaj autoritetit

Në përgatitjen e revistës së regjistrimit, në fakt kishte indikacione se SEC nuk ishte i vetmi autoritet rregullator i SHBA-së që kërkon të rriste ekzistencën e tij në skenën e posedimit elektronik.

Marc Powers – një mësues rregulloresh, avokat i mëparshëm i SEC si dhe reporter i Crypto PumpNew s Magazine – mendon se ndërsa SEC në fakt ka qenë shumë më energjik në zbatim si dhe në mbështetje në pronat elektronike në 4 vitet e mëparshme, CFTC në fakt ka qenë insistoi territor mbi Bitcoin (BTC), të cilin në fakt e ka konsideruar si produkt.

Për më tepër, kryetari në detyrë i CFTC, Rostin Behnam, deklaroi së fundmi se për aq kohë sa 60% e pronave elektronike mund të identifikohen si asete, gjë që sugjeron që firma të jetë autoriteti kryesor rregullator i kriptomonedhave në SHBA.

Përfundimisht, ndryshe nga supozimet, të dhënat ndërinstitucionale nuk i jepnin përparësi asnjërit prej organeve rregullatore. Shkrimtarët përfunduan se "Stablecoins, ose pjesë të caktuara të marrëveshjeve të stablecoin, mund të jenë letra me vlerë, mallra dhe/ose derivate", duke krijuar territorin e SEC dhe/ose CFTC sipas nevojës.

Kjo gjuhë vazhdon të jetë jashtëzakonisht e krahasueshme me atë që përdori PWG në fazat e para të kontrollit të botës së stablecoin. Për një, një deklaratë e dhjetorit 2020 nga ekipi funksionues pretendonte se "Në varësi të dizajnit të saj dhe faktorëve të tjerë, një monedhë e qëndrueshme mund të përbëjë një vlerë, mall ose derivat që i nënshtrohet ligjeve federale të letrave me vlerë, mallit dhe/ose derivateve të SHBA".

Për më tepër, absolutisht asgjë në gjuhën e të dhënave ndërinstitucionale nuk synonte që SEC "të merrte drejtimin" në monitorimin e industrisë së stablecoin.

Në pritje të Kongresit

Ndërsa mesazhi kryesor i procesverbalit është sugjerimi që Kongresi të veprojë dhe të miratojë menjëherë rregulloren e duhur, autoritetet rregullatore duhet të rrisin gjithashtu titujt e gazetës, që duhet të marrin parasysh rreziqet e shkaktuara nga stablecoin përpara akteve legjislative.

Në përmirësimin e KSHZ-së si dhe CFTC-së, të cilat do të vazhdojnë duke përdorur autoritetet e tyre ekzistuese për t'u mbrojtur kundër rreziqeve të përcaktuara të kujdesit, të dhënat kontaktojnë autoritete të tjera të përshtatshme - të përbërë nga Departamenti i Drejtësisë, Byroja e Mbrojtjes Financiare të Konsumatorit (CFPB) si si dhe Rrjeti i Zbatimit të Krimeve Financiare (FinCEN) – për të marrë në konsideratë se si rregulloret ekzistuese mund të përdoren për detyrën e stablecoin në emrat e domeneve si siguria e klientëve, shlyerjet si dhe zgjidhjet e transmetimit të parave.

Veçanërisht, të dhënat ia lënë në dorë Këshillit të Mbikëqyrjes së Stabilitetit Financiar (FSOC), një ekip i autoriteteve rregullatore të SHBA-së që u zhvillua duke iu përmbajtur dilemës monetare të vitit 2008, për të caktuar disa detyra të stablecoin - të tilla si shlyerja, pastrimi si dhe negocimi – si “sistematikisht e rëndësishme”, e cila sigurisht që do të aktivizonte një mbikëqyrje shtesë. Kjo është një situatë që Senatori kripto-miqësor Pat Toomey e këshilloi kundër në një letër të tanishme drejtuar Sekretares së Thesarit Janet Yellen.

Klasifikimi i monedhave të qëndrueshme si jetike sistematike nuk duket i pamundur, veçanërisht në dritën e deklaratave të disa autoriteteve rregullatore në veprim. Së pari, drejtori i CFPB Rohit Chopra ka premtuar në të vërtetë të përfshijë pjesëmarrës të tjerë të Këshillit të Mbikëqyrjes së Stabilitetit Financiar për të identifikuar nëse do të nisë procesi i klasifikimit që detyrat ose entitetet jo-bankare të lidhura me stablecoin të jenë sistematikisht jetike.

Për një kohë të gjatë?

Komponenti i të dhënave ndërgrupore që shqetëson qarkullimin e detyrimeve rregullatore përpara (ose mungesës së) aktivitetit legjislativ është veçanërisht i përshtatshëm duke pasur parasysh se ligjvënësi nuk ka kurrë më shumë gjasa të veprojë shpejt për çështjen e monedhës së qëndrueshme. Grey komentoi për Crypto PumpNew s:

“Ndonjë veprim domethënës nga Kongresi në këtë fushë nuk pritet në një afat të shkurtër, duke i lënë KSHZ-së dhe agjencive të tjera që të zënë hapësirën përkohësisht.”

Powers e verifikoi edhe më shumë këtë faktor, duke përfshirë se "Shanset janë të mëdha që Kongresi nuk arrin të veprojë me një kornizë gjithëpërfshirëse që mbulon të gjitha llojet e aseteve dixhitale".

Ndërkohë, vazhdon të shihet se sa detyrë reale rregullatore do të stimulojë procesverbali, me kusht që të mos jetë detyrues.

Të ngjashme: Kompanitë financuese të kriptove në sediljen e ngrohtë: Udhëzime të reja po vijnë?

Jackson Mueller, mbikëqyrës i planit, si dhe i lidhjeve të qeverisë federale në kompaninë e posedimit elektronik Securrency, foli me Crypto PumpNew s së shpejti përpara revistës së rekordit PWG, duke pretenduar se ai parashikonte që ai të shfaqej si një koleksion të dhënash të Thesarit nga shumë vite më parë duke reaguar ndaj Urdhri ekzekutiv i presidentit të mëparshëm Donald Trump mbi konceptet thelbësore për kontrollin e sistemit monetar të SHBA.

Shumë nga sugjerimet e tij, ruante Mueller, ishin "mjaft të paqarta ose të kufizuara për të inkurajuar thjesht rregullatorët ose Kongresin për të vazhduar punën e tyre për një çështje të caktuar". Si përfundim, ishte e pasigurt "sa nga rekomandimet e propozuara u zhvendosën përtej faqeve të atyre raporteve".

Ndërsa disa nga sugjerimet e të dhënave të PWG janë gjithashtu të zakonshme, një minimum prej një efekti të rëndësishëm – shpejtësia e mundshme e FSOC që shënon disa aspekte të detyrës së stablecoin si sistematikisht jetike – mund të ndikojë në industri në mënyra jashtëzakonisht të rëndësishme.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju