Emetuesit e stablecoin janë gati të jenë bankat e së ardhmes në rrugën e adoptimit

Stabilcoins janë të paracaktuar të zgjerohen, rekomandojnë specialistët, megjithatë a janë politikat metoda e drejtë që tregu të arrijë mundësinë e tij të plotë?

Emetuesit e stablecoin janë gati të jenë bankat e së ardhmes në rrugën e adoptimit

Nuk mund të refuzohet realiteti që tregu i kriptove është zgjeruar në të vërtetë nga ashpërsia në ashpërsi gjatë programit të vitit 2021, siç theksohet më së miri nga kapitalizimi i përgjithshëm i sektorit që sapo ka arritur shifrën prej 3 trilion dollarësh, megjithëse për një kohëzgjatje mjaft të shpejtë të koha.

Sipas pretendimeve, monedhat e qëndrueshme, një kurs kriptosh që e kanë vlerën e tyre të fiksuar në një para fiat, në fakt kanë parë rritjen drastike të përdorimit të tyre në muajt aktual, shumë falë, në një komponent të madh, për kapacitetin e tyre për të ndihmuar financuesit të marrin këmbët e tyre të lagura me para elektronike ndërsa heqja qafe e shumë problemeve thelbësore – siç është paqëndrueshmëria e përditshme e normave – që aktualisht ndikojnë në tregun e kriptove.

Që nga viti 2020, fusha e stablecoin në fakt është rritur me 500% tronditëse, duke u rritur nga një kapitalizim i përgjithshëm tregu prej rreth 20 miliardë dollarësh në mbi 125 miliardë dollarë. Siç mund të vizualizohet, kjo rritje e konsiderueshme në fakt nuk ka kaluar pa u vënë re nga autoritetet rregullatore ndërkombëtarisht, shumë për të siguruar që menaxhmenti i Biden është duke kërkuar në mënyrë proaktive të zhvillojë një marrëveshje qeverisëse të ngjashme me bankën për emetuesit e monedhave të qëndrueshme.

Dhe përkundër faktit që mbështetësit e parave elektronike kuptohen për pasqyrën e tyre anti-rregullatore, emetuesit e monedhave të qëndrueshme si USD Coin (USDC), CEO i Circle, Jeremy Allaire, kohët e fundit morën një pozicion të dobishëm në lidhje me problemin. Në një takim aktual, ai pretendoi se propozimet për të kontrolluar emetuesit e monedhave të qëndrueshme në Shtetet e Bashkuara në shkallën e qeverisë përfaqësonin përparimin për zhvillimin e sektorit. "Ekziston një njohje e vërtetë që ndërsa këto monedha të qëndrueshme të pagesave rriten, ato mund të rriten në shkallë interneti relativisht shpejt," komentoi Allaire.

A janë politikat metoda për të përparuar?

Me t'u lidhur me Circle, një agjent për biznesin informoi CryptoPumpNews se kompania, për një kohë shumë të gjatë aktualisht, ka qenë në të vërtetë plotësisht e dobishme për Kongresin e SHBA në zhvillimin e udhëzimeve të qeverisë për lëshimin e monedhave të qëndrueshme, duke përfshirë:

“Shkallëzimi i shpejtë dhe rëndësia strategjike e kësaj për konkurrencën e dollarit në epokën e kriptove dhe blockchains është kritike. Ne gjithashtu e dimë se, njësoj si me krijimin e internetit, është vetëm përmes një bashkëpunimi rigoroz të sektorit publik-privat që njerëzit kudo ku janë do të jenë në gjendje të përfitojnë dukshëm nga blockchains publike.”

Përfaqësuesi pohoi se Circle me siguri do të vazhdojë të mirëpresë çdo lloj udhëzimi që ndihmon t'i bëjë klientët dhe shërbimet shumë më të sigurt, duke mbështetur gjithashtu përparimin si dhe avancimin që rrit konkurrencën financiare si dhe mbrojtjen mbarëkombëtare. "Ne besojmë se kjo mund të çojë në një sistem financiar rrënjësisht më efikas, më të sigurt dhe më elastik," pohuan ata.

Ryan Matovu, CEO si dhe krijuesi i Ardana – një procedurë e mbështetur nga aktivet e bazuara në Cardano si dhe shkëmbim i decentralizuar – informoi CryptoPumpNews se pasi politikat kërkojnë të vazhdojnë për të mbledhur energji, duhet të ketë një rekomandim të modeleve të ndryshme të stablecoin në zona si dhe diapazoni i decentralizimit që ekzistojnë përgjatë tyre. Ai pohoi:

“Rregullorja për monedhat stabile të tipit kujdestar të centralizuar ka kuptim, pasi ato funksionojnë brenda hapësirës tradicionale të financave të mbajtjes së dollarëve fiat amerikanë në llogari. Stabilcoinët e decentralizuara qëndrojnë jashtë kësaj dhe ekzistuese si aktive thjesht në zinxhir duhet të trajtohen si të tilla si platforma peer-to-peer në krahasim me 'lëshuesit'”.

A është mbikëqyrja një vendim i pashmangshëm?

Steven Parker, CEO i aplikacionit për buxhetin e kriptomonedhave Crypterium, si dhe mbikëqyrës i mëparshëm bazë i rrjetit të Evropës Qendrore dhe Lindore të Visa, informoi CryptoPumpNews se nuk ka definitivisht asnjë vendosje të ardhshme të stablecoin që nuk përfundon në politika që janë, të paktën, në i njëjti nivel me rregulloret që bankat i nënshtrohen sot.

Ai theksoi se Sir John Cunliffe, guv zëvendësues i Bankës së Anglisë, komentoi së fundmi se zhvillimi i vazhduar si dhe përdorimi i parasë elektronike mund të çojë në një krizë të konsiderueshme monetare. Parker përfshinte:

“Reagimi i politikëbërësve ndaj Libra, tani Diem, një formë e stablecoin, ishte i shpejtë dhe pati një hap të madh regresiv në zbatimin e tij. Kushdo që mendon se rregullatorët thjesht do të lejojnë një monedhë të re të parregulluar të marrë një rol udhëheqës në financat ekonomike, nuk është i njohur me mënyrën se si funksionon rregullimi financiar. Ekziston një betejë për kontrollin e rregullores, por pasi kjo të zgjidhet, monedhat e qëndrueshme dhe krijuesit dhe menaxherët e tyre do të rregullohen fort.”

Jo të gjithë inkurajohen në lidhje me kërkesën për politika të zgjeruara. Steve Gregory, CEO i degës së sistemit të tregtimit në Shtetet e Bashkuara të Currency com, informoi CryptoPumpNews se jo të gjitha monedhat e qëndrueshme prodhohen ekuivalente, si dhe ndryshe nga bankat, ato nuk janë të nënshkruara me besimin e plotë si dhe me rezultatet e kreditit të një vendi sovran si Shtetet e Bashkuara.

Siç pretendohet, çmimi i zhvillimit të shpejtë të adoptimit të stablecoin duket se sugjeron që tregu nuk është i fiksuar nga udhëzimet e dobëta rreth monedhave të qëndrueshme, Gregory mbajti parasysh, duke përfshirë:

“Në fund të fundit, ashtu si funksionojnë shkëmbimet e kriptove, në të ardhmen, do të ketë dy lloje të emetuesve të monedhave të qëndrueshme: ata që me qëllim përdorin juridiksionet e rregulluara dhe ofrojnë kontabilitet transparent, rregulla të qarta për shpengimin dhe mbrojtje të investitorëve në një shportë, dhe anasjelltas , do të ketë emetues të tjerë që kanë një treg dytësor të fuqishëm, por që mbeten funksionalë pa rregulla të qarta që mund të jenë sinonim i institucioneve financiare.”

Gregory pohoi se shporta fillimisht do të jetë me siguri vendndodhja më e mundshme për bankat e kontrolluara që marrin pjesë në artikuj monetarë specifikë kripto, si dhe e fundit që do të jetë shtesë për tregtimin ndërkufitar nga vendet me kontrolle të ngurtë parash, si dhe industritë homologe. si akses në shkëmbimet jashtë shtetit.

Së fundi, për sa i përket mënyrës se si do të kontrollohej më së miri sigurisht tregu i monedhave të qëndrueshme, Gregory mendon se sipërmarrja e lirë duhet të drejtojë programin e saj, diçka që me siguri do t'i lejojë monedhat e kontrolluara të stablecoin të zbulojnë vendndodhjen e tyre në klimën ekonomike ndërkombëtare, si dhe të zgjerohen siç duhet. Ai mendon se stablecoin-et e pakontrolluara me siguri do të vazhdojnë të zgjerohen si dhe do të përparojnë drejt e në hapësirën e tyre specifike: “Në përgjithësi, është një klasë aktivesh globale dhe rregulloret e ndryshme në secilin vend të veçantë e bëjnë të vështirë përshtatjen e dobisë së stablecoin në një kuadër rregullator .”

Kursi paraprakisht

Si përbërës i strategjive të tij të ardhshme, duket se megjithatë menaxhmenti Biden po kërkon të zhvillojë një "kartë me qëllime të veçanta" krejt të re për emetuesit e monedhave të qëndrueshme, e cila do t'i vendosë ata në të njëjtin klasifikim si bankat Në këtë drejtim, Allaire mendon se informacioni mbi statutin e një institucioni financiar për një kërkesë të biznesit të kriptove që duhet të zgjidhet gradualisht për të siguruar që rregulloret të kenë kuptim të mirë për lojtarët që vrapojnë në këtë zonë në avancim.

Vlen gjithashtu të kihet parasysh se, gjatë programit të dy muajve të fundit, monedhat e qëndrueshme kanë qenë në fakt një faktor kryesor bisedues për autoritetet rregullatore. Në shtator, Thesari i SHBA-së me sa duket organizoi një numër konferencash për të shqyrtuar rreziqet që qëndrojnë monedhat e qëndrueshme ndaj klientëve të tyre së bashku me sistemin monetar brenda të cilit ata po drejtojnë.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju