Autoriteti financiar i Koresë së Jugut rregullon që NFT-të janë të tatueshme

Ligjvënësit koreanë synojnë të zbatojnë detyrimet tatimore për NFT-të pasi t'i identifikojnë ato si zotërime në internet.

Autoriteti financiar i Koresë së Jugut rregullon që NFT-të janë të tatueshme

Komisioni i Shërbimeve Financiare të Koresë së Jugut, ose FSC, zbuloi të martën se simbolet e pandryshueshme, ose NFT, sigurisht që do të lodhen duke filluar nga viti i ardhshëm. Sipas The Korea Herald, ky modifikim i rregullores së detyrimit tatimor sigurisht që do të zbatonte një detyrim tatimor prej 20% për fitimet nga zotërimet në internet që tejkalojnë 2.5 milion won (2,102 dollarë) që nga 1 janari 2022.

Nënkryetari i FSC-së, Doh Kyusang përcaktoi se vetëm disa NFT sigurisht që do të klasifikoheshin si zotërime në internet, si dhe për këtë arsye bazuar në detyrimet tatimore të "të ardhurave të tjera", duke përshkruar ato që përdoren për investime financiare ose shlyerje të përhapura. Autoritetet tatimore janë përgjegjëse për të specifikuar masën e plotë të NFT-ve të tatueshme.

Megjithatë, ky lajm ndryshon nga pozicioni i muajit të kaluar kur FSC kishte dhënë në të vërtetë një deklaratë publike duke deklaruar se NFT-të nuk janë zotërime në internet dhe sigurisht që nuk do të kontrolloheshin. Ligjvënësit koreanë aktualisht shfaqen për të kontrolluar NFT-të në të njëjtën dritë të tatueshme si kriptovalutat. Një detyrim tatimor i planifikuar për fitimet e kriptomonedhave ishte gati për të funksionuar më 1 janar 2022, megjithatë aktualisht mund të shtyhet për shkak të kundërshtimit politik.

Koreja e Jugut në fakt kohët e fundit ka ndërmarrë procedura të shumta për të menaxhuar tregun e kriptove, në një iniciativë të synuar kundër pastrimit të parave të gatshme. Sipas The Korea Herald, të 25 shkëmbimet e vlerësuara sipas standardeve të gushtit u gjetën se kishin "nivele joadekuate gatishmërie" dhe asnjëra nuk i plotësonte të gjitha nevojat e regjistrimit.

Related: Udhëzimi i kriptove të Koresë së Jugut aktualisht po zgjerohet në kompanitë ndërkombëtare

Ndërsa industria NFT rritet me shpejtësi në Korenë e Jugut si dhe në botë, mosmarrëveshja mbi udhëzimet kundrejt zhvillimit mbetet e diskutueshme.

.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju