Ekzekutiv i Robinhood thotë se propozimi për një rregullator të vetëm të aseteve dixhitale është budalla

Oficeri kryesor ligjor i policisë i Robinhood nuk është i kënaqur me një propozim aktual të Coinbase për një organ tjetër rregullues për dhomën e kriptove.

Ekzekutiv i Robinhood thotë se propozimi për një rregullator të vetëm të aseteve dixhitale është budalla

Oficeri kryesor ligjor i policisë së Robinhood, Dan Gallagher, përcaktoi se koncepti i zhvillimit të një rregullatori të ri të aseteve dixhitale ishte "thjesht pa kuptim" në një takim më 17 nëntor.

Robinhood është një aplikacion i preferuar tregtimi pa komision që furnizon pronat dixhitale, si dhe shkëmbimin konkurrues të aseteve kripto, Coinbase, vendosi konceptin e një rregullatori krejt të ri në tetor.

Gallagher i informoi të ftuarit në Konferencën e Cilësisë së Tregjeve Financiare të Universitetit Georgetown se "nuk ka kuptim" të përfshihen firma të shtuara në "supën e alfabetit të Uashingtonit".

Ai deklaroi se përpjekja për të zhvendosur autoritetin nga firmat si Komisioni i Letrave me Vlerë, si dhe Komisioni i Shkëmbimit (SEC) si dhe Komisioni i Tregtisë së të Ardhmeve të Mallrave (CFTC) në një rregullator shtesë ishte “një nga idetë më budallaqe që kam dëgjuar në këtë hapësirë ​​në një kohë të gjatë.”

Gallagher ka shërbyer më parë si komisioner në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim gjatë administratës së Obamës. Ai po fliste si pjesë e Panelit të Ardhmërisë së Aseteve Dixhitale në konferencë.

Ndërsa ai nuk e përmendi në mënyrë specifike Coinbase, kritikat u nënkuptuan. Më 14 tetor, Coinbase propozoi një organ të ri rregullator federal. Zyrtari kryesor i politikave të Coinbase Faryar Shirzad shkroi:

"Për të shmangur mbikëqyrjen rregullatore të fragmentuar dhe jokonsistente të këtyre risive unike dhe të njëkohshme, përgjegjësia mbi tregjet e aseteve dixhitale duhet t'i caktohet një rregullatori të vetëm federal."

Gallagher tha se Robinhood ka marrë një qasje më konservatore sesa Coinbase për të shmangur hyrjen në ujë të nxehtë rregullator. Aty ku Coinbase mbështet 51 kriptovaluta të ndryshme, Robinhood mbështet vetëm shtatë.

“Duhet të jemi shumë të kujdesshëm dhe të qëllimshëm,” pohoi ai. "Ju nuk mund të merrni vetëm monedha të reja nëse deri ditën tjetër ndonjë rregullator do t'i quajë ato një siguri."

Aktualisht, dhoma e aseteve dixhitale monitorohet nga një sërë firmash të qeverisë federale, të përbërë nga SEC si dhe CFTC. SEC trajton politikën e sigurisë dhe letrave me vlerë si furnizimet si dhe aksionet. Mbetet një temë e ngrohtë debati nëse shumë kriptovaluta llogariten si siguri dhe letra me vlerë ose asete.

Duke përshkruar mjedisin rregullativ ekzistues për shkëmbimet e aseteve dixhitale, Gallagher pohoi: "Është një situatë shumë e tensionuar dhe kërkon qartësi rregullatore që nuk e kemi parë ende."

Related: Ligji i deshifruar: Qytetet kripto, vendi i mbrojtjes financiere, 8–15 nëntor

“Nuk mund të nxitosh në atë që ka më shumë kuptim. Ju duhet të merrni parasysh atë që rregullatorët tuaj aktualë mund të mendojnë për këtë teknologji të re.”

Në vend që të zhvillonte një rregullator shtesë, Gallagher rekomandoi që ilaçi do të ishte me siguri që SEC, CFTC si dhe FINRA "të krijojnë një regjim me autoritetin ekzistues që është mjaft i lehtë dhe i njeh përfitimet e teknologjisë".

“Duhet të merrni parasysh subjektet në një kuadër rregullator që lejon firmat, kompanitë, sipërmarrjet, individët të jenë në një treg ku ndonjëherë është një letër me vlerë, ndonjëherë jo. Ndonjëherë është një mall, ndonjëherë nuk është. E drejtë? Dhe mos u shqetësoni se do të ketë ndonjë problem që vjen pasi të keni postuar fakte.”

Më 27 tetor, kryesuesi i CFTC-së, Rostin Behnam, rekomandoi gjatë seancës së tij të verifikimit se firmës i është besuar mbikëqyrja e 60% të tregut të aseteve dixhitale si "polici kryesor në rrahje".

.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju