CBDC Singapore e përqendruar në shitje me pakicë për t'u mbrojtur kundër monedhave të qëndrueshme të emetuara privatisht

CBDC me pakicë sigurisht që do të krijohet në bashkëpunim me entitete ekskluzive, të cilat "do të ishin ekuivalenti dixhital i kartëmonedhave dhe monedhave të sotme".

CBDC Singapore e përqendruar në shitje me pakicë për t'u mbrojtur kundër monedhave të qëndrueshme të emetuara privatisht

Banka rezervë e Singaporit, Autoriteti Monetar i Singaporit (MAS) në fakt ka rritur iniciativat për të studiuar, si dhe për të krijuar një para elektronike të bankës rezervë (CBDC) për përdorim me pakicë në kuadër të fushatës Project Orchid.

Sipas mbikëqyrësit të trajtimit të MAS, Ravi Menon, CBDC me pakicë në Singapor sigurisht që do të krijohet në bashkëpunim me entitete ekskluzive, të cilat "do të ishin ekuivalenti dixhital i kartëmonedhave dhe monedhave të sotme".

Duke folur në Festivalin FinTech të Singaporit, Menon theksoi avantazhet e CBDC-ve me pakicë në ndihmën e marrëveshjeve më të shpejta, si dhe të sigurta dhe të sigurta në internet, si dhe në zhvillimin e një komuniteti ekologjik gjithëpërfshirës të shlyerjes.

Ai gjithashtu mendon se zhvillimi i një CBDC të shitjes me pakicë të brendshme mund të zvogëlojë kërcënimet e brendshme të investimeve financiare kur menaxhon monedhat stabile të emetuara privatisht ose CBDC ndërkombëtare brenda peizazhit të ripagesave të Singaporit:

“Një dollar dixhital i Singaporit i lëshuar nga MAS që është në përputhje me nevojat e një ekonomie të dixhitalizuar mund të ndihmojë në një farë mënyre për të zbutur këtë rrezik. Por lëshimi i një CBDC me pakicë nuk është një vendim i drejtpërdrejtë.”

Duke përmendur mungesën e seriozitetit të kërkesës për një CBDC me pakicë, Menon këshilloi që nëse individët do të mbanin një pjesë të madhe të zotërimeve të tyre në llojin e parave elektronike të Singaporit, bankat rezervë sigurisht që nuk do të qëndronin në një pozicion për të dhënë hua të përshtatshme:

"Por ne mund t'i menaxhojmë këto rreziqe duke dizajnuar CBDC me pakicë me masa mbrojtëse të ndjeshme, të tilla si stoqet dhe kufijtë e rrjedhës së sasisë së dollarëve dixhitalë të Singaporit që çdokush lejohet të vendosë me MAS."

MAS më parë kishte provuar CBDC me shumicë nën emrin Project Ubin, i cili synonte njohjen e situatave të ndryshme të përdorimit në pagesat ndërkufitare. Fushata pa fillimin e Partior, një pastrim ndërbankar i bazuar në blockchain, si dhe rrjeti i negociatave i zhvilluar kolektivisht nga DBS Bank, JP Morgan, si dhe Temasek

Sipas Menon, Singapori me siguri do të ndihmojë me kutitë e rërës rregullatore të bazuara në strukturat ekzistuese për shqyrtimin e tregut të detyrave me rrezik të ulët në një atmosferë të paracaktuar.

Related: Singapori do të vendoset si një objekt ndërkombëtar i kriptove, thotë autoriteti rregullator

Kohët e fundit më 02 nëntor, Menon theksoi iniciativat agresive të MAS për të kryer "rregullore shumë të forta" në pozicionin për të ulur rreziqet e drejtpërdrejta të shoqëruara me nxitjen e kriptove:

"Me aktivitetet e bazuara në kripto, në thelb është një investim në një të ardhme të ardhshme, forma e së cilës nuk është e qartë në këtë pikë."

Në gusht, DBS Bank me bazë në Singapor iu dha autorizimi rregullativ për lëshimin e një shkëmbimi kripto, DBS Digital Exchange (DDEx). Siç raportoi CryptoPumpNews, certifikata krejt e re garanton tregtimin institucional të kriptomonedhave të rëndësishme që përbëhen nga Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP si dhe Bitcoin Cash (BCH).

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju