Raporti pretendon se çdo Solana TX përdor më pak energji se 2 kërkime në Google

Raporti zbuloi gjithashtu se një blerje në blockchain Solana përdor 24 herë më pak energji sesa faturimi i telefonit tuaj.

(* 2 *)Raporti pretendon se çdo Solana TX përdor më pak energji se 2 kërkime në Google

Një marrëveshje në rrjetin Solana kërkon më pak energji se 2 kërkime në Google, si dhe 24 herë më pak energji sesa faturimi i telefonit tuaj, sipas një raporti të së enjtes nga Fondacioni Solana.

Raporti specifikon se një blerje e vetme në rrjetin e saj përdor 0.00051 kilovat-orë (kWh), ose 1,836 xhaul, energji Sipas Google, një kërkim tipik përdor 0.0003 kWh ose 1,080 xhaul energji.

Ndoshta në mënyrë të jashtëzakonshme, raporti pretendon se i gjithë rrjeti Solana përdor përafërsisht 3,186,000 kWh çdo vit, që përbën përdorimin tipik të energjisë elektrike të 986 familjeve amerikane.

Në maj, Fondacioni Solana kërkoi që Robert Murphy të hartonte raportin në mënyrë që të "kornizonte ndikimin mjedisor" të blerjeve në rrjetin Solana. Murphy është krijuesi i Othersphere si dhe ka qenë më parë ekspert i energjisë në Bankën Botërore.

Rrjeti Solana është më pak i decentralizuar se Bitcoin ose Ethereum, me 1,196 nyje verifikuese që rafinojnë afërsisht 20 milionë blerje çdo vit. Raporti specifikon se struktura sigurisht që do të ulë edhe më shumë përdorimin e energjisë së rrjetit duke ekzekutuar një program përpara përfundimit të këtij viti për të qenë neutral ndaj karbonit si dhe kundër ndikimit ekologjik të komunitetit. Asnjë detaj shtesë nuk u ofrua nëse rrjeti përgatitet të blejë kompensime të karbonit ose të ulë vërtet shkarkimet e tij.

Meqenëse Solana (SOL) varet nga një pajisje e marrëveshjes së provës së aksioneve, rrjeti ka shumë më pak energji sesa ato që varen nga qasja e minierave të provës së punës si Bitcoin si dhe Ethereum Statista përafërsisht që një Bitcoin i vetmuar (BTC ) blerja përdor afërsisht 4,222,800,000 xhaul.

Duhet mbajtur parasysh se rrjetet praktikisht nuk përdorin asnjë lloj sasie specifike energjie për një blerje private. Përdorimi i energjisë i rrjetit mund të jetë i njëjtë nëse ai rafinon një blerje ose 1 milion. Sidoqoftë, zakonisht përdoret si një kontrast i ashpër, ndryshe i kundërt,

Duke pasur parasysh këtë, një blerje Ethereum përdor rreth 644,004,000 xhaul, bazuar në shumëllojshmërinë tipike të blerjeve, si dhe në sasinë e energjisë së nevojshme për të funksionuar rrjetin. Sipas Statista, përdorimi i energjisë i një blerjeje Ether (ETH) i afrohet "më shumë se disa mijëra transaksioneve me karta VISA".

Related: Efekti mjedisor i kriptos: A janë të mjaftueshme kompensimet e karbonit?

Sidoqoftë, Ethereum 2.0 parashikohet të përdorë rreth 99% më pak energji sesa rrjeti ekzistues kryesor që i përmbahet butonit për vërtetimin e aksioneve.

Një tjetër zgjedhje me energji të reduktuar është Ripple, e cila përdor 28,440 Xhaul për blerje. Ripple pohoi se për çdo milion blerje në rrjetin e tij, sasia e energjisë së përdorur mund të ketë fuqizuar një llambë për 79,000 orë.

Për të njëjtën sasi blerjesh, energjia e përdorur nga Bitcoin mund të fuqizojë një llambë për 4.51 miliardë orë. Për këtë faktor, Ripple pretendon se blockchain-i i tij është 57,000 herë më i besueshëm se ai i Bitcoin.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju