Rregullatorët po vijnë për monedhat e qëndrueshme, por me çfarë duhet të fillojnë?

Rregullatorët po vijnë për monedhat e qëndrueshme, dhe gjithashtu vendndodhja më efektive për të filluar është me kërkesat e hapjes për sigurinë dhe gjithashtu detyrat ekonomike.

Rregullatorët po vijnë për monedhat e qëndrueshme, por me çfarë duhet të fillojnë?

Fjala "stablecoin" mund të ketë një tingull të këndshëm në të – a nuk është e mrekullueshme të kesh diçka të qëndrueshme në kriptoverzën e paparashikueshme? – por për kritikët e filmit, ato nuk janë absolutisht asgjë përveç një bombe me sahat. Pavarësisht nëse kjo është e vërtetë apo ndryshe, shtypi për kontrollin e monedhave të qëndrueshme po merr energji. Shtetet e Bashkuara dhe gjithashtu Bashkimi Evropian po afrohen më shumë me përcaktimin e librave të tyre të lojërave, dhe gjithashtu siguruan sfondin e udhëzimeve ekonomike që ngrihen nga Uashingtoni dhe gjithashtu Brukseli, së bashku me standardet e Task Forcës së Veprimit Financiar për kriptomat gjatë dy viteve të mëparshme, është rrezik. -Të lirë të deklaroj se pjesa tjetër e globit me siguri do të bëjë të njëjtën gjë.

Sipas pretendimeve, kontrolli i monedhave të qëndrueshme nuk është punë e thjeshtë, për shkak të kësaj, monedhat ishin të disponueshme në të gjitha madhësitë dhe format, gjë që e bën një problem me një zgjidhje të përshtatshme për të gjithë. 3 monedhat kryesore të qëndrueshme sipas kapitalit të tregut – Tether (USDT), USDCoin (USDC) dhe gjithashtu Binance USD (BUSD) – janë të gjitha fikse kundrejt dollarit amerikan. Sipas stilistëve të tyre të veçantë, ato mbështeten nga paratë e gatshme dhe gjithashtu mjete të tjera të shumta të shumta ekonomike për të ruajtur vlerën e tyre në 1 $ në çdo kohë.

Tether aktualisht është vendosur nën analiza të ligjshme mbi fizibilitetin dhe gjithashtu burimet e librit të tij, duke nxitur 2 detyra të tjera të ndryshme për të zbuluar zotërimet e tyre të veçanta mbështetëse. Zbulimi i USDC, për përbërësin e tij, sqaroi një sasi të konsiderueshme të "letrës tregtare" - jo gjithmonë premium ose jashtëzakonisht fluide - në librin e saj të veçantë. Për shumë, zbulimi rezultoi në mendimin përfundimtar se firma po imiton një institucion financiar, jo një shërbim shlyerjeje.

Monedha të tjera, shumë më të rralla, përdorin një përzgjedhje të madhe strategjish të ndryshme. Ato mund të fiksohen në produkte, të tilla si ari ose nafta, ashtu si alternativat e diskutueshme të Venezuelës, Petro More unike përbëhen nga monedha që lidhen me rezultatet e kreditit të karbonit, si UPCO2, monedha të mbështetura nga kripto-asetet, si Dai, dhe gjithashtu, ndoshta më e rralla nga të gjitha. monedha të qëndrueshme si Terra (UST) që nuk kanë asnjë siguri në asnjë mënyrë dhe gjithashtu varen nga formula për të mbajtur kostot e tyre të qëndrueshme.

Nga programi, disa mund të thonë se udhëzimi thjesht do të zvogëlojë zhvillimin, kështu që qeveritë federale duhet të shmangin korsinë e kriptove, por kjo mosmarrëveshje po humbet në kontekstin historik. Më parë, në periudhën financiare të maceve të egra, paratë ekskluzive të lëshuara nga institucionet mashtruese financiare sigurisht që zakonisht do t'i linin individët të blinin me dokumente të padobishme, kështu që dollari ruhej si paraja e vetme mbarëkombëtare e Shteteve të Bashkuara. Situata e fondeve kur autoritetet qeveritare vendosën udhëzime krejt të reja në vendndodhje për të mbrojtur Regular Joe nga kapitalistët e shquar që tërhiqnin sasi të mëdha prej tyre.

Me kohë dhe gjithashtu edhe një herë, ne, si kulturë, identifikuam që klientët kërkojnë mbrojtje nga mashtrimet ose thjesht gjykim negativ nga ata që ruajnë, transferojnë vlerë ose ofrojnë zgjidhje të krahasueshme. Kemi zbatuar udhëzime dhe gjithashtu politika për të rregulluar që mund të çlirojë dhe gjithashtu të marrim atë që marrim në konsideratë paratë e gatshme, kemi krijuar librin e lojërave për ata që kujdesen për paratë në sasi që mund të shkaktojnë valë tronditëse në të gjithë klimën ekonomike nëse ngatërrohen. Pse nuk duhet të bëjmë të njëjtën gjë me monedhat e qëndrueshme, një treg me një kapak të plotë prej mbi 133 miliardë dollarësh? Thjesht nuk ka asnjë faktor në mbajtjen e shpatës së Damokleut të një institucioni financiar kripto-financiar që varet mbi kokat e kapitalistëve dhe gjithashtu investitorëve. Pra, ku të fillojmë?

Teknika një për një

Mjeti më i mirë për të filluar kontrollin e monedhave të qëndrueshme është vendosja e udhëzimeve dhe gjithashtu metodave që bëjnë të sigurt se ato përmbushin rastet e tyre. Christine Lagarde, drejtoresha e Bankës Qendrore Evropiane, pohoi në një takim aktual se monedhat e qëndrueshme duhet të mbështeten me fiat 1:1, duke përfshirë se detyrat pas lëshimit të çdo lloji të monedhave të qëndrueshme duhet:

“[…] të kontrollohet, mbikëqyret, rregullohet në mënyrë që konsumatorët dhe përdoruesit e atyre pajisjeve të mund të garantohen në të vërtetë kundër keqinterpretimit eventual.”

BE-ja ka një histori të gjatë të Institucioneve Elektronike të Parasë (EMI), të cilat mund të lëshojnë dhe të marrin gjithashtu euro elektronike, dhe gjithashtu ato institucione i mbështesin eurot e tyre elektronike me eurot aktuale të mbajtura në një institucion financiar, ose në shumë raste, në bankën rezervë. Kjo mund të krijojë shembullin për rregullatorët në territore të tjera të ndryshme, që duket se po ecin paralelisht.

3638ad26e360c1d67c4d98f596995c7f - Rregullatorët po vijnë për monedhat e qëndrueshme, por me çfarë duhet të fillojnë? - 9

Këtu, ne mund të tërheqim një paralele me nevojat e burimeve për institucionet financiare ose firmat e shlyerjes, si EMI-të, për t'u siguruar që individët e stablecoin mund t'i tregtojnë monedhat e tyre për fiat në çdo lloj minutë të dhënë përmes firmës që i ka prodhuar ato. Për referim, ndër mjetet jetike që institucionet financiare fitojnë para është duke ofruar paratë e transferuara nga të tjerët. Procedura kërkon udhëzime vetëm për t'u siguruar që institucioni financiar ka stokun e tij të mjaftueshëm për të shlyer klientët që mund të dëshirojnë të tërheqin paratë e tyre, por jo gjithmonë një proporcion 1:1 për çdo paradhënie energjike.

Për një kompani stablecoin, tregtimi i monedhave të saj për fiat mund të jetë praktikisht i ngjashëm me thithjen e një pagese paraprake, por pyetja është se çfarë përfundon me paratë më pas? Nëse parashikon, pas kësaj është duke marrë pjesë në detyra financiare. Nëse e përpunon një blerje, pas kësaj është duke u kujdesur për detyrat e shlyerjes. Nëse e vendos të drejtën e parave në zotërime me rendiment të lartë, atëherë praktikisht po transferon urdhra te një firmë brokerimi ose po funksionon vetë si ndërmjetës. Përsëri, për kontekst, ne si kulturë miratuam administrimin e këtyre detyrave tek rregullatorët.

Related: Stablecoins nën analizë: USDT pres 'letër tregtare' të sigurt

Në mënyrë të përshtatshme, me monedhat stable, rregullatorët duhet të zhvillojnë fillimisht kërkesat e hapjes për kompanitë, të cilat duhet të njohin detyrat ekonomike në të cilat marrin pjesë, mjete të ngjashme që bëjnë institucionet financiare dhe firmat e shlyerjes. Fondet e tregut të parasë mund të jenë një standard i shkëlqyer më poshtë. Është thjesht e përballueshme të parashikosh që çdo kompani stablecoin të lëshojë të dhëna në zotërimet e tyre, të përbëra nga, kurdoherë që është e përshtatshme, subjekte që lëshuan siguri dhe letra me vlerë të veçantë dhe gjithashtu sasitë e tyre. Pa këtë, nuk ka asnjë mënyrë tjetër që individët e stablecoin të sigurohen që zotërimet e tyre të kenë vlerën e vërtetë.

Për monedhat stabile të fiksuara kundrejt zotërimeve edhe më unike, udhëzimi bazë duhet të përkojë: Ata duhet të kenë aftësinë të konfirmojnë se çfarëdo pasurie që ata kanë në rast janë prapa monedhës. Por ja ku ne kërcejmë drejt në një hapje të thellë dhe të thellë lepurushi. Një stablecoin i mbështetur nga mallrat, për shembull, është, de-jure, një marrëveshje investimi financiar i bazuar në mall, dhe gjithashtu kërkon që të menaxhohet për shkak të kësaj, jo si "para" në çdo lloj ndjenje. Dhe monedhat e qëndrueshme matematikore kanë një kohë gjithashtu më të vështirë të përshtatshme drejt globit të kontrolluar.

Buza e jashtme

Monedhat e qëndrueshme algoritmike nuk janë aq të mëdha sa ato të kolateralizuara me fiat. TerraUSD, i fiksuar në dollarin amerikan, por praktikisht nuk ka siguri themelore, është monedha e pestë më e madhe e qëndrueshme, dhe gjithashtu DAI i mbështetur nga ETH është monedha e katërt më e madhe e qëndrueshme, sipas CoinMarketCap. Tether përbën rreth pesëdhjetë për qind të kapitalit të plotë të tregut për monedhat e qëndrueshme.

d086e095155a18d9685f36b024a26fc4 - Rregullatorët po vijnë për monedhat e qëndrueshme, por me çfarë duhet të fillojnë? - 11

Nga një këndvështrim qeverisës, monedhat stabile matematikore dhe gjithashtu të mbështetura nga kripto, nuk janë aktualisht të lidhura me aq kujdes me sistemin ekonomik konvencional sa ato që mbajnë mjetet tradicionale ekonomike në librin e tyre. Monedha të tilla zakonisht lidhen plotësisht me komunitetin më të madh kriptoekologjik ose rrjetet e tyre. Kjo pretendohet, duke siguruar dimensionin dhe gjithashtu detyrat e këtyre kompanive – duke realizuar transferimin e vlerës, në thelb, jo vazhdimisht sipas legjislacionit administrativ – ato janë po aq të vlefshme për pikën e kryqëzimit të rregullatorëve sa monedha të tjera të qëndrueshme.

Si një ditar i hapur dhe gjithashtu i pandryshueshëm, blockchain është i hapur për mbajtjen e kontabilitetit, prandaj, shumicën e kohës, janë marrëveshjet e mençura që fuqizojnë detyra të tilla. Duke supozuar se identifikimi mund të vendoset në buxhet, hapja nuk është gjithmonë një shqetësim. Megjithatë, ajo që është shqetësuese, së paku ndoshta, është ngritja e krijimtarisë së subjekteve të përdorura për t'u kujdesur për paratë konvencionale dhe gjithashtu motivimi i njëkohshëm i detyrave të kriptove për të zbuluar opsione për respektimin e politikave që rregullojnë kulturën tonë.

Në koncept, rregullatorët mund të bashkohen me zhvillimin e një kriteri për përfshirjen e të dhënave të automatizuara dhe gjithashtu auditimet direkt në kodin që fuqizon monedhat. Metoda e shumëfishtë, duke bërë diçka të tillë kërkon hetimin e një strukture më të madhe qeverisëse janë kriptovalutat. por rregullatorët

Në lidhje me këtë libër lojërash gjithashtu, Ende ekziston një metodë për të paraprirë përfundimin e monedhave të qëndrueshme.për:

Duke pasur parasysh problemet ekzistuese krejt të reja, rregullatorët e Tether-it si nxitje në masë të afërt. Përqendrimi i dukshëm në titanët e kolateralizuar nga fiat siç janë ata, axhenda fillestare sigurisht që do të jetë klasifikimi i tyre sipas detyrave (zgjidhja, investimet financiare, financiare) dhe gjithashtu përdorimi i nevojave nevoja për licencim siç duhet.

Cilido prej monedhave të qëndrueshme matematikore sigurisht që do të merret në harresë qeverisëse deri në fuqitë që përcaktohen nëse janë produkte ose ndryshe, ose ndoshta të shpallen plotësisht të jashtëligjshme – secila prej të cilave me siguri do t'i kërkojë ato të drejtën e një përzgjedhjeje ndërmjet përshtatjes me politikat ose të qenit. i margjinalizuar.për do të thotë se pikat shkojnë, është e qartë se stabilcoins With in janë një zgjim i pasjellshëm nga rregullatorët në të gjithë globin, dhe gjithashtu me të vërtetë kështu. Everesti kapak tregu i tyre rritet në qiell, monedhat e qëndrueshme për aktualisht një nga kolonat jetike si komuniteti kriptoekologjik. Pranimi i udhëzimeve të Everestit, zona e kriptove thjesht do të sigurohet që ky gjigant të mos ketë këmbë prej balte. Ai është CEO dhe gjithashtu themelues i Kai Labs, një firmë fintech që shfrytëzon inovacionet e blockchain duke licencuar një llogari shtesë të mbrojtur dhe gjithashtu gjithëpërfshirëse me shumë monedha, identifikim dixhital/biometrik, sistemin e shlyerjes dhe gjithashtu sistemin e parave elektronike. Bittorrent banka të kualifikuara dhe gjithashtu të autorizuara, materiale strategjike opsione ekonomike nga fundi në fund, promovimi i eKYC/AML, identifikimi elektronik dhe gjithashtu konformiteti rregullues i lidhur me aktivitetin e cash-it. Zhvillimi i Biznesit ishte një konsulent i Neulion, mbikëqyrësi bazë i (*) në ​​(*) dhe gjithashtu zëvendës kreu i shtetit të (*) dhe gjithashtu (*) në ​​(*) dhe gjithashtu DivX.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju