Transmetimi i përmbajtjes në internet ka vdekur. Rrofshin NFT-të muzikore

Mirupafshim Spotify, simbolet e pandryshueshme të muzikës kanë arritur në të vërtetë këtu: Ri-imagjinimi i dizajnit të transmetimit të muzikës në periudhën Web 3.0.

Transmetimi i përmbajtjes në internet ka vdekur. Rrofshin NFT-të muzikore

Tregu muzikor në fakt ka ndërmarrë një përmirësim thelbësor gjatë viteve të fundit. Në fakt, ne kemi parë që prezantimi i rrjetit të lërë gjurmë në muzikë, dhe gjithashtu më e rëndësishmja, viti 1999 nënkuptonte rezultatin e Napster-it Kjo zgjidhje e atëhershme revolucionare e transmetimit në internet specifikoi një brez të tërë dhe gjithashtu lejoi artistët të ndajnë zhvillimet e tyre me globit.

Transmetimi në fakt është bërë modeli kryesor për muzikën sot, nëpërmjet Apple, Amazon, Tencent Music dhe gjithashtu kampionit të qartë të klasifikimit – Spotify Objektivi i zgjidhjeve të qarkullimit dhe gjithashtu sistemeve si Spotify është të lejojnë dhe gjithashtu inkurajojnë muzikantët të zhvillohen edhe më shumë pa shqetësohen për çdo gjë përveç përsosjes së zanatit të tyre.

5f6dd42b95a989bc3ba6a6490212dec7 - Transmetimi i përmbajtjes në internet ka vdekur. Rroftë NFT-të muzikore - 9

Megjithatë, kjo është thjesht teorikisht – a e tregon e vërteta këtë optimist të përshtatshëm? Jo shumë.

Sigurisht, “transformimi” i muzikës në vitet e kaluara është i dukshëm, por duket se një person është larguar. Dhe pika më e trishtueshme është se ata që u larguan janë me të vërtetë muzikantët që na bëjnë të gjithëve të marrim gunga, të bëjnë këmbët tona të zhvendosen dhe gjithashtu të sjellin buzëqeshjen më të mirë në fytyrat tona.

Ekonomia e biznesit të transmetimit është e vështirë. Platformat si Spotify funksionojnë nën një dizajn organizate ku drejtuesi i sistemit merr një prerje për çdo transmetim. Kjo ka kuptim të mirë pasi Spotify përdor qarkullim më të mirë se asgjë, megjithatë ka ende një telash masiv. Në fund të fundit, është afërsisht 70% që përfundon me pronarët e lirive civile të muzikës, dhe gjithashtu funksioni i eksplorimit shpesh tenton t'i vendosë muzikantët më pak të njohur në një pozicion negativ përkundrejt emrave të shtëpive. Rezultati është një kanal me qarkullim të lartë që përfiton nga artistët e krijuar tashmë.

Nuk është informacioni i ditëve të tjera se muzika është ende një vend i lagësht dhe gjithashtu i errët për shumicën e muzikantëve që përpiqen të fitojnë bukë duke u zhvilluar dhe duke bërë gjithashtu të gjitha. Tregu është ende i torturuar nga ndërmjetës që grumbullojnë të ardhura që kërkojnë të dëmtojnë ata që kanë rëndësi për shumicën. Nëse nuk jeni të tillë si Taylor Swifts, Billie Eilishes dhe gjithashtu Justin Biebers të globit, ka shumë të ngjarë të keni një kohë të vështirë për t'i bërë fund të kënaqshme. Dhe gjithashtu nëse u ngjani atyre, ndoshta nuk po e merrni as detyrimin tuaj.

Në rreshtimin e argjendtë ... rregullimi po vjen. Jo, gërvishteni atë - rregullimi është më poshtë.

Fillimi i një periudhe krejt të re muzikore

Simbolet e pandryshueshme (NFT) dhe gjithashtu teknologjia moderne në themel po paraqesin një lojë krejt të re me top dhe gjithashtu një zonë të nivelit të lojës që sigurisht do të lejojë dhe gjithashtu do të inkurajojë muzikantët. Ajo që bëjnë NFT-të është të zhbllokojnë vlerën duke e bërë mungesën elektronike të vërtetë dhe gjithashtu të pasur. Në të njëjtën kohë, ata lejojnë artistët, zhvilluesit dhe gjithashtu çdo person në mes të ushtrojnë kontroll mbi punën e tyre, duke i bërë ata në mënyrë efikase mjeshtër të qarkullimit.

Related: NFT-të janë një ndërrues i lojërave video për muzikantë të pavarur dhe gjithashtu artistë

A e mbani parasysh NFT-në që keni fituar fillimisht? Dhe a e mbani parasysh gjithashtu ndjesinë pasi e keni blerë? U ndjeva mjaft mbresëlënëse, vërtet apo jo? Ky është një aspekt shtesë i antikeve elektronike – zotërimi i tyre, grumbullimi i tyre është thjesht dehës.

Tani, imagjinoni nëse mund të mbështesni muzikantin tuaj të preferuar dhe gjithashtu të merrni në duart tuaja goditjet më të reja direkt prej tyre dhe gjithashtu të merrni "NFT kick" nga ai gjithashtu. Thuaj se dëshironi të merrni pjesë në një ngjarje plot me të gjithë DJ-të tuaj të preferuar – a nuk do të ishte një kënaqësi e plotë të mund të merrni biletën tuaj pikërisht nga burimi? Dhe saktësisht sa e vërtetë do të ishte padyshim që të merrnit gjithashtu një dëshmi të veçantë, të përshtatur dhe gjithashtu unike të pjesëmarrjes me emrin tuaj vërtet atje? Tani po flasim.

2a5b7e8b74723160f51227e9535c1ec1 - Transmetimi i përmbajtjes në internet ka vdekur. Rroftë NFT-të muzikore - 11

Mirë, kjo është e gjitha e mahnitshme dhe gjithashtu shpejt për t'u bërë e zakonshme, megjithatë çfarë është sistemi i menaxhimit të transmetimit si Spotify? Shqetësim i madh. Shumica sugjerojnë absolutisht mirë (një minimum prej kështu shpresojmë vërtet) dhe gjithashtu e kanë zhvendosur gjilpërën në udhëzimet ideale. Megjithatë, kjo nuk është mjaft e përshtatshme në një glob të rrëmujshëm me numra të përafërt dhe gjithashtu me ekrane standarde.

Rivendosja e mangësive dhe gjithashtu muzika e prodhimit ndihet vërtet e veçantë edhe një herë

Mangësia dixhitale është e nevojshme për të zhvilluar një përvojë të veçantë të klientit dhe gjithashtu për të lejuar ndjekësit të zhvillojnë lidhje më të gjata dhe gjithashtu të gjera me muzikantët e tyre të preferuar.

Siç qëndron, nuk ka absolutisht asgjë të veçantë në llojin e muzikës në Spotify – këngët nuk mund të gjenden në versionet minimale, adhuruesit e muzikës nuk janë në gjendje të marrin duart e tyre në lançimet e pazakonta të CD-ve, dhe gjithashtu Spotify nuk ka një sistem mangësi. Mendoni për këtë – nëse jeni një ndjekës i guximshëm i DJ-së kanadeze dhe gjithashtu prodhuesit Deadmau5, ndoshta do të dëshironit të posedoni lançimin numër 1 të një kënge ose një cd të ofruar. Ose pas kësaj lansimi # 10, ose # 50 – diçka me një vlerë më të madhe të lindur që tregon dashurinë tuaj për një muzikant të ofruar. Pse nuk ekziston kjo?

Një sistem i tillë "nivele" i lëshimit të muzikës do të përfitonte pa dyshim muzikantin duke pasur parasysh se versionet e kufizuara dhe gjithashtu shumë të hershme tregojnë vlerë më të madhe. Në të njëjtën kohë, ajo gjithashtu lejon ndjekësit të zgjerohen së bashku me muzikantin. Merrni si shembull atë fillimin numër 1 të një pike Deadmau5 që zotëroni. Në minutën që kënga do të hyjë në top 10, pretendoni, se të tjerët do ta shohin me siguri emrin tuaj pranë saj – në këtë mënyrë, ndjekësit mund të marrin një pjesë të byrekut të "famës".

Në disa faktorë dhe gjithashtu për çfarëdo faktori, mund të ketë kuptim të mirë që një ndjekës të tregtojë atë NFT numër 1. Keni kujdes të supozoni se me siguri do të arrinte një ulje të asaj shitjeje? E saktë – muzikanti.

Related: Të famshmit po pranojnë NFT në një masë të madhe

Komunikimi i drejtpërdrejtë individual, një diferencë autoriteti për ndjekësit, një ndjenjë e përmirësuar e përkatësisë dhe gjithashtu lidhje shumë më të thella – ky është një faktor, ose 3 faktorë në vend të kësaj, pse NFT-të janë në rrugën e duhur për të krijuar një pjesë të arsyeshme të dridhjes ndaj investitorit të mëposhtëm Spotify konferencë. Të tjerat e ndryshme? Mundësimi dhe inkurajimi i muzikantëve dhe vendosja e tyre përsëri në vendin e shoferit.

Një periudhë krejt e re e klimës ekonomike të zhvilluesve

E shihni, sistemet e transmetimit të muzikës ia hoqën vlerën artistëve duke sistemuar çfarëdo gjëje, dhe gjithashtu dixhitalizimi me vlerë të mirë të disa viteve të mëparshme kryesisht zhvilluan një atmosferë që kufizon kontrollin e muzikantit mbi qarkullimin. Me NFT-të, ky kontroll aktualisht ekziston edhe një herë – ju mund të vendosni dhe gjurmoni çdo gjë dhe gjithashtu të bëni gjithçka që dëshironi me muzikën tuaj, nëse lëshimi i saj paraprak në glob përdor teknologjinë moderne NFT.

Oh, dhe gjithashtu aktualisht mund t'u ofroni ndjekësve tuaj një artikull të byrekut duke paraqitur rrotullime të ndryshme të tjera novatore, si p.sh. ndarja e të ardhurave. Sa më i spikatur të jetë muzikanti, aq më i mirë është ndjekësi – të gjithë fitojnë. Bashkojeni këtë me konceptet e përshkruara më sipër, dhe gjithashtu ne kemi marrë një pjatë për sukses. Kush me siguri do të supozonte se kjo është e realizueshme?

Related: Dem apo bearishness, dizajnerët po zhyten pa kujdes drejt kriptos

Po kalojmë në një periudhë krejt të re të klimës ekonomike të zhvilluesve, dhe gjithashtu NFT-të janë veprimi i arsyeshëm i mëposhtëm për t'i bërë të mundur dhe gjithashtu inkurajimin e muzikantëve shumë më tepër. Është koha për të rivendosur mangësitë në një treg të bazuar në individualitet dhe gjithashtu për të braktisur vendin e shoferit për ata që janë më të përshtatshëm për të trajtuar paraprakisht rrugën.

Largohuni nga Spotify; NFT-të po vijnë.

Joan Westenberg është një autor i Web 3.0, financier engjëll dhe gjithashtu mbikëqyrës inovativ. Ajo krijoi një kompani teknologjike për marrëdhëniet me publikun dhe gjithashtu ndërveprime të quajtur Studio Self dhe gjithashtu është një komponent i grupit MODA DAO. Shkrimi i saj në fakt është publikuar në The SF Chronicle, Wired, The AFR, The Observer, ABC, Junkee, SBS, Cricey dhe gjithashtu mbi 40+ revista dhe gjithashtu puna e saj rutinë mund të gjendet në Pizza Party, duke ndarë shënime në Web 3.0. Metaverse dhe gjithashtu NFT-të.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju