NFT-të si rrjete mikro-sociale: Rruga drejt adoptimit të kriptove

Simbolet e pandryshueshme mund të jenë një veprim drejt komunikimeve shoqërore krejt të reja, një ide që mund të mos jetë aq e pamundur sa duket.

NFT-të si rrjete mikro-sociale: Rruga drejt adoptimit të kriptove

Simbolet e pandryshueshme (NFT) po zhvillohen nga një pasion specifik i veçantë në një diskutim të zakonshëm. Përzgjedhja e artit NFT – nga i ngjeshur në nervoz në i madh – po tërheq një treg të ri të synuar të fanatikëve. Përtej artit, NFT-të po japin një vështrim drejtpërsëdrejti në një shtresë krejt të re të komunikimit social.

Kur montohen si rrjete mikro-sociale, NFT-të mund të hapin një gjurmë drejt një lloji krejt të ri rrjetesh sociale të bazuara në të menduarit krijues, zotërimin dhe gjithashtu pagesën.

Grupet ofrojnë si qendra të punëve NFT

Çdo javë, shumë ekipe Discord dhe gjithashtu Telegram shfaqen në emër të punëve krejt të reja NFT. Këto ekipe ofrojnë si qendër për një detyrë dhe gjithashtu ndihmojnë individët të bashkohen dhe gjithashtu të mësojnë rreth zonës NFT. Një vëmendje e shpejtë ndaj një diskutimi të "Twitter Spaces" me këto ekipe zbulon një gamë të madhe individësh që mendojnë për NFT-të Disa pjesëmarrës janë individë kripto me përvojë, të shumtë janë krejtësisht të rinj për NFT-të dhe gjithashtu disa në fakt nuk kanë përdorur kurrë kripto. Për individët e rinj të kriptove, këto ekipe prodhojnë një përvojë më miqësore në hyrje që minimizon stresin dhe ankthin rreth fillimit me kripto

Diskutimet në këto ekipe ekspozojnë një pasion të përbashkët për vetë-shprehjen elektronike dhe gjithashtu një dëshirë për të kontaktuar me një lagje të individëve të ngjashëm. Vlerat e komunitetit shpesh krijojnë rreth artit cilësi të lartë, rrallësi dhe gjithashtu sugjerime që drejtohen me fuqinë në zhvillim në lagje. Ashtu si llojet e tjera të bashkëpunimit social, këto ekipe shpesh priren të kenë liderë të njohur që në fakt kanë marrë një shkallë interesi për zgjerimin dhe mbështetjen e lagjes. Këta pjesëmarrës vendosën tonin, ndihmojnë në rregullimin e lagjes dhe gjithashtu sigurohen që të zbatohen rregullat e lagjes.

94e573ad07e74b9fc30672ee900fc256 - NFT si rrjete mikrosociale: Rruga drejt adoptimit të kriptove - 11

Çdo ekip po zhvillon funksionet e tij, vlerat dhe gjithashtu procedurat standarde – shpesh në një mënyrë të tillë që pasqyron atributet ose sugjerimet e kafshëve shtëpiake në veprën e artit NFT. Majmunët e ishullit të majmunëve ndajnë meme majmunësh, Degen Yetis bëjnë vezë të ndryshme me njëri-tjetrin me shprehje si "Haha, Yeti", dhe gjithashtu CryptoDads ndajnë shakatë më të mira të babait të tyre. Nëpër ekipe, ekziston një fjalor i përbashkët për ata që janë të vetëdijshëm. Pothuajse të gjitha ekipet mirëpresin njëri-tjetrin me "gm", një akronim për "mirëmëngjes" i promovuar nga CryptoTwitter.

Dhe është tipike të shohësh komente si "duket e rrallë" - një ide e kapelës ose mungesë respekti e gjallë ndaj rrallësisë së një NFT. Ky lloj shkëmbimi është shpëtimi i një lagjeje NFT dhe gjithashtu, për fanatikë të shumtë, po ndryshon rrotullimin e pakufizuar të Facebook dhe Instagram.

Globi futet në Metaverse

Sistemet e mëdha të rrjeteve sociale kanë arritur në fakt një faktor lakimi. Shqetësimet rregullatore në lidhje me privatësinë personale elektronike dhe gjithashtu ulja e fondit të besimit të klientit janë shqetësime motivuese në lidhje me të ardhmen e këtyre sistemeve të përbashkëta. Ndërsa globi futet në një fazë krejt të re të komunikimit elektronik – një vend që disa e quajnë Metaverse – individët po marrin parasysh llojet e shprehjes dhe gjithashtu komunikimin që nuk kanë nevojë të heqin dorë nga privatësia personale elektronike.

Të ngjashme: Mjafton ta fitosh atë: Nike dëshiron të sjellë atlete drejt e në Metaverse

NFT-të mund të jenë një veprim drejt komunikimeve shoqërore krejt të reja, një ide që mund të mos jetë aq e pamundur sa duket. TikTok prezantoi së fundmi një koleksion NFT të udhëhequr nga krijuesit, Twitter po pranon konfirmimin NFT për llogaritë, dhe gjithashtu Coinbase po prezanton një industri NFT. Këto sinjale ndikojnë në një treg të synuar kryesor, i cili mund të zgjerojë mundësinë për t'i bërë NFT-të një pjesë jetike të lidhjeve tona sociale. Rrjetet e mëdha sociale sigurisht që do të vazhdojnë të kuptojnë, por sugjerimet e krijuara në lagjet NFT nxjerrin në pah një lloj të ri komunikimi social të përmirësuar NFT-të në krahasim me pajtueshmërinë dhe gjithashtu të tilla si.

b0f05d1d03cf8aace9d4ccc8b14aa60c - NFT-të si rrjete mikro-sociale: Rruga drejt adoptimit të kriptove - 13

Vlera financiare e kaluar e shërbimeve

Të gjitha komunitetet po përpiqen të kuptojnë punën duke pasur parasysh se mund të çojë në një rritje të "çmimit dysheme" - vlera tipike e një NFT në industri të tjera. Përtej kostos tipike, një nga lagjet më dinamike po shqyrton se si të përfshijë vlerën për pjesëmarrësit me përfitime dhe gjithashtu akses të veçantë për përfitime. Ky lloj stimulimi i pjesëmarrësve është një shans i hapur për të përfshirë energji krejt të re që tejkalon vlerën financiare të NFT.

Të ngjashme: Përtej zhurmës: Vlera e vërtetë e NFT-ve është ende për t'u kuptuar

Përdorimi i thesarit, i financuar nga fitimet e punës, po zgjerohet në apel ndërsa lagjet kërkojnë të veprojnë sipas sugjerimeve të tyre. Në momentin e këtij shkrimi, Emrat mbajnë 13,722 Ether (ETH) në thesarin e tyre – një sasi e jashtëzakonshme për një lagje të decentralizuar të ndërtuar rreth NFT-ve CryptoDads po bën birrë dhe gjithashtu CyberKongz po zhvillon një pajisje shitëse bananeje që bën, ju supozoni, shumë më tepërNFTs duke shtuar energjia për punët NFT të kontrolluara nga imazhet e llogarisë dhe gjithashtu memet mund të duken kundërproduktive. Megjithatë, ndërsa këto lagje zhvillohen, ato po zbulojnë mjete imagjinative për të drejtuar aktivitetin rreth vlerave të përbashkëta.

f7f42f057cf9d1d45dcea0049890113d - NFT-të si rrjete mikrosociale: Rruga drejt adoptimit të kriptove - 15

DAO-të dhe gjithashtu ri-imagjinimi i administratës

Ndërsa ekipet zbulojnë mjetet e tyre rreth vendimmarrjes së lagjes, një kërkesë për administrim ka stimuluar në fakt sugjerimin e një kompanie të pavarur të decentralizuar (DAO). Lagjja e emrave po riimagjinon administrimin duke përdorur zotërimin e NFT duke i pajisur pjesëmarrësit me metodën "një shenjë, një votë". Anëtarët me një minimum prej 1% të ofertës së shenjave mund të dërgojnë propozime mbi të cilat mund të zgjedhë lagjja. Ndërsa interneti i decentralizuar merr vëmendjen, DAO-të po bëhen një pjesë jetike e diskutimit. Kombinimi i NFT-ve me kornizat e administrimit ndihet si një vendosje e natyrshme e vlerave që kompenson zotërimin dhe gjithashtu angazhimin e lagjes.

Të ngjashme: DAO-të me siguri do të jenë e ardhmja e lagjeve on-line në 5 vjet

Një kod social krejt i ri – i mundësuar nga zotërimi dhe gjithashtu bashkëpunimi – është i rrënjosur në vlerat e shoqërisë NFT. Ndërsa historia e NFT-së është ende e re, është e qartë se një shtresë sociale po nxit adoptimin e NFT-ve mund të tregohet se janë shtytësi që kërkohet për të prezantuar një epokë të re të individëve kripto.

Nick Casares është kreu i artikullit në PolyientX. Theksi i punës së tij është të ndihmojë grupet e fazave të hershme të zbulojnë përshtatjen e produktit me tregun. Gjatë viteve të fundit, Nick ka ofruar në të vërtetë si një mbikëqyrës artikujsh, specialist UX, tren fillestar dhe gjithashtu kontraktor lagjeje.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju