Organizata e madhe islamike indoneziane e shpall kripto-n 'haram' - ose të ndaluar

Ekipi islamik indonezian NU pretendon se kripto është gjithashtu e paparashikueshme të jetë e ligjshme sipas legjislacionit islamik.

Organizata e madhe islamike indoneziane e shpall kripto-n 'haram' - ose të ndaluar

Dega e Java Lindore e ndër organizatave më të mëdha islamike të Indonezisë, Nahdlatul Ulama (NU) në fakt ka lëshuar një Fetva në lidhje me përdorimin e kriptomonedhës 'haram', ose të ndaluar, sipas legjislacionit islamik.

Fetvaja është një këndvështrim ligjor jo-detyrues mbi legjislacionin islam, i cili arrihet përmes një bisede të quajtur bahtsul masail. Përfaqësues nga Menaxhimi i Degës Nahdlatul Ulama (PCNU) si dhe një numër i kolegjeve islamike me konvikt në mbarë Java Lindore shkuan në bahtsul masail.

Interesi për kriptovalutat në fakt është rritur në Indonezi gjatë vitit të kaluar. Në fillim të këtij muaji, një rekord nga Coinformant raportoi se Indonezia pa një rritje të madhe prej 1,772% në shumëllojshmërinë e individëve që përfshinin postime në lidhje me kriptomat gjatë vitit 2021.

Indonezia është shtëpia e popullsisë më të madhe të muslimanëve në mbarë botën, si dhe ka një treg të lulëzuar të kriptove. Sipas Ministrisë Indoneziane të Tregtisë, vendi kishte rreth 6.5 milionë financues të kriptove deri në maj të këtij viti, duke eklipsuar 5.7 milionë financues me pakicë të regjistruar në Bursën e Indonezisë (IDX).

Një lajm i publikuar në faqen e degës së Nahdlatul Ulama në Java Lindore më 24 tetor, kryetari i vlerësimit të çmimeve, Kiai Azizi Chasbullah, pohon:

"Pjesëmarrësit e bahtsul masail kanë mendimin se megjithëse qeveria e njeh kriptomonedhën si një mall, ajo nuk mund të legalizohet sipas ligjit islamik të sheriatit."

Ekipi i përkiste mendimit përfundimtar se kriptomonedha konsiderohej haram për faktin se përfshin hamendje të tepruar, si dhe për këtë arsye nuk mund të përdoret si një investim i mirëfilltë financiar.

"Bazuar në disa konsiderata, duke përfshirë përhapjen e mashtrimit, ai konsiderohet i paligjshëm," tha një përfaqësues nga Shkolla Islamike e Konviktit Lirboyo, Kediri.

Disa studiues myslimanë mendojnë se kriptomonedha i ngjan bastit, gjë që është e ndaluar sipas legjislacionit shpirtëror islam. Megjithatë, pikëpamjet ndryshojnë, si dhe kompani të ndryshme të tjera islamike në mbarë globin deklarojnë se legjislacioni islamik lejon kriptomonedhën.

Vitin e kaluar autoriteti malajzian që kujdeset për pajtueshmërinë me legjislacionin islam në para, zbuloi se me siguri do të lejonte tregtimin elektronik të posedimit.

Po kështu në Australi janë duke u zhvilluar iniciativa për të ndërtuar sistemin fillestar të parave të decentralizuara (DeFi) të drejtuar nga sheriatin e globit për të shfletuar një kurs trajnimi ndërmjet përfitimeve të DeFi-së si dhe ideve të parasë islame.

Lexoni shtesë: Raport: Indonezia kryeson rritjen ndërkombëtare të pasionit në kripto

Në shtator, Ministri i Tregtisë Muhammad Luthfi informoi mediat e lagjes se Indonezia me të vërtetë nuk kishte strategji për t'iu përmbajtur hapave të Kinës, si dhe për të zbatuar një kufizim në marrëveshjet e kriptomonedhave, minierat ose tregtimin.

.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju