Protokollet e porosisë së kufizuar ofrojnë më shumë fleksibilitet dhe efikasitet për tregtarët DEX

Performanca e porosisë limit është një pajisje e rëndësishme që zhvendos sektorin përpara, duke shtrënguar hapësirën midis alternativave të ofruara nga CEX dhe DEX.

Protokollet e porosisë së kufizuar ofrojnë më shumë fleksibilitet dhe efikasitet për tregtarët DEX

Ndërsa shkëmbimet e decentralizuara (DEX) përparojnë, aftësitë e tyre përfundojnë duke u përparuar gjithnjë e më shumë, zakonisht duke u përputhur me ato të shkëmbimeve qendrore (CEX). Një performancë e tillë është aftësia për të kufizuar porositë në zonë, e cila përdor më shumë fleksibilitet dhe efikasitet për tregtarët DEX Ky shkrim kontrollon atributet ekzistuese të porosisë kufi dhe ekzekutimet e tyre të mundshme.

Ndryshe nga një urdhër tregu, i cili kryhet menjëherë në vlerën e fundit të tregut me rrëshqitje të mundshme, një urdhër limit kryhet me një normë të paracaktuar aq shpejt sa arrihet. Porositë e tregut përdoren si parazgjedhje në të gjitha DEX-të e automatizuara të bazuara në prodhuesit e tregut. Ato janë të drejtpërdrejta dhe të thjeshta për fillestarët. Një urdhër tregu është i garantuar se do të kryhet ose do të dështojë për shkak të kritereve, siç është efekti i normës optimale.

Nga ana tjetër, porositë limit janë planifikuar për tregtarët më të sofistikuar, sepse ata kanë nevojë për të vlerësuar skenarin e tregut dhe për të vlerësuar mundësinë që norma e një prone të arrijë në një shkallë të caktuar. Marrja në konsideratë e plotësimit të porosive limit në një blockchain kërkon gjithashtu marrjen parasysh të shpenzimeve të gazit, të cilat, bazuar në dimensionin e porosisë, mund ta bëjnë profesionin pak a shumë të dobishëm.

Megjithatë, porositë limit janë një pajisje e mrekullueshme për prodhuesit ekspertë të tregut që mund të rrisin ndjeshëm suksesin e tregtimit.

Ashtu si CEX-të, një sërë protokollesh të decentralizuara – të përbërë nga SushiSwap, Protokolli i Porosisë Limit 1 inç dhe 0x – ofrojnë performancën e porosisë limit. Si rezultat, në fakt janë ofruar atribute të avancuara që nuk janë parë kurrë më parë në DeFi, që konsistojnë në kërkesën për kuotë (RFQ), çmime të gjalla dhe zbatim të kushtëzuar.

Kërkesë për kuota

RFQ-të mund të konsiderohen si sisteme pa shitje (OTC) për tregtimin e decentralizuar që lejojnë prodhuesit e tregut të lidhin likuiditetin nga CEX-të tek individët DEX. Kjo jep çmime shumë më të mira për profesionet e mëdha dhe të mesme.

Një sistem RFQ synon të bëjë furnizimin e sasive të konsiderueshme të likuiditetit për DEX-të të thjeshtë dhe shpërblyes, duke ulur gjithashtu kërcënimet. Për shkak se prodhuesit e tregut mund të zgjedhin kur dhe me kë dëshirojnë të negociojnë, ata mund të optimizojnë raportin e tyre të qarkullimit të porosive me pakicë ndaj qarkullimit të arbitrazhit.

Funksioni RFQ i lejon prodhuesit kryesorë të tregut (PMM) që përgjithësisht tregtojnë zotërimet e kriptove në CEX ose alternativa OTC, të ushtrojnë profesionin e sasive të mëdha të kriptove me rrezik të reduktuar në DEX. Falë RFQ, PMM-të sjellin likuiditet të konsiderueshëm nga CEX në DEX.

Nëse, si shembull, një klient dëshiron të shkëmbejë 1,000 Ether (ETH), një procedurë e porosisë kufi lidhet me PMM, duke pyetur nëse do ta bëjnë këtë shkëmbim. Nëse janë të interesuar, ata dërgojnë një porosi të autorizuar Pasi porosia të jetë kryer, një PMM ofron 1,000 ETH në DEX të një zinxhiri shtesë me një fitim, ndërsa DEX kapitalizon likuiditetin e sjellë nga PMM. Kështu, PMM-të sjellin me sukses likuiditetin e CEX-ve dhe zinxhirëve të tjerë në DEX.

Në përmirësim, RFQ përdor efikasitet shumë më të mirë të gazit Ndërsa mbushja dentare e një porosie të drejtpërdrejtë në treg sigurisht që do t'ju kthente 90,000 gaz, një porosi RFQ sigurisht që do t'ju kthente thjesht 70,000 gaz (këto numra janë të përafërt).

Zbatim i kushtëzuar dhe çmime të gjalla

Zbatimi i kushtëzuar i Protokollit të Rendit Limit 1 inç dhe atributet e çmimeve të gjalla mund të ndihmojnë me një sërë aftësish. Falë zbatimit të kushtëzuar, individët mund të optimizojnë fitimet e tyre në profesione duke përcaktuar probleme për zbatimin e porosive. Në funksionin e çmimeve të gjalla, normat e shkëmbimit përcaktohen nga marrëveshje të mençura, bazuar në nevojën dhe ofertën.

Një shembull tërheqës i përdorimit për çmime të gjalla janë ankandet publike. Një urdhër limit mund të pozicionohet sikur norma me siguri do të rritet ose ulet (si në një ankand publik holandez). Në mënyrë të ngjashme, funksioni i çmimeve të gjalla mund të fuqizojë ofertat paraprake DEX dhe shitjet e tjera të ndryshme të shenjave bazuar në versionin e ankandit publik ose ankandet publike të tokenave të pandryshueshme (NFT).

E ngjashme: Sa intriga ngec në ankandet publike të Kusamës?

Urdhërat e ndalimit dhe rrugëtimit të daljes

Një shembull tjetër i ekzekutimit të atributeve të zbatimit të kushtëzuar dhe çmimeve të gjalla mund të jenë urdhrat e daljes dhe urdhrat e daljes në rrugë.

Urdhrat e ndalimit vendosen vetëm kur plotësohen problemet e tarifave të detajeve, me informacionin e tarifave të ofruara nga orakujt. Për rrethana, "Shitni pasurinë me 2,000 dollarë kur çmimi i orakullit është më i ulët se 2,100 dollarë." Urdhrat e ndalimit mund të përdoren në përzierje me porositë e tregut ose limit, gjë që përdor tregtarët më shumë fleksibilitet dhe një mundësi për të zhvilluar metoda më të ndërlikuara.

Në thelb, dallimi në mes të urdhrave kufi dhe të daljes është se urdhrat kufi vendosen në publikimin e porosisë dhe çdo individ mund t'i shohë ato, ndërsa urdhrat e largimit dërgohen sapo të arrihet një tarifë e specifikuar paraprakisht.

Ndryshe nga një urdhër tregu për ndalim, i cili me siguri do të pretendonte diçka të tillë si "Nëse çmimi arrin X, blej/shit menjëherë", një urdhër ndalimi i kufirit sigurisht që do të pretendonte "Nëse çmimi arrin X, vendosni një porosi për të blerë/shitur në Y. ” X dhe Y mund të kenë të njëjtën vlerë, por jo gjithmonë.

Një përzierje e një urdhri për dalje nga tregu dhe një urdhri limit për largim do të ishte sigurisht, si shembull: "Nëse çmimi i orakullit të Bitcoin është nën 30,500 dollarë, shisni Bitcoin me 30,000 dollarë."

Një ndalim gjurmimi, i referuar gjithashtu si një ndalim-humbje gjurmuese, është një urdhër tregu që përcakton një ndalim humbjeje në një përqindje të caktuar më pak se vlera e tregut të një prone në krahasim me një vlerë të vetme. Pas kësaj, një urdhër ndalimi-humbjesh kalon pas pronës si rregullime të normës së saj - kështu, emri "ndalesë pasuese". Një shembull i një porosie për ndalim të ndjekjes sigurisht që do të ishte: "Shitni WETH nëse çmimi i tij bie me 300 dollarë nga çmimi më i lartë i sotëm."

Efikasiteti i gazit

Ne kemi përcaktuar aktualisht përdorimin e gazit për zbatimin e porosisë RFQ në 4 variacione të procedurës 0, së bashku me ato të kufirit rutinë dhe porosive RFQ në Protokollin e Porosisë 1 inç Limit

Grafiku i renditur më poshtë përmbledh përdorimin e gazit në përqindje të 90-të të këtyre protokolleve (duke përdorur deri në 90% të blerjeve). Më shumë informacion për përdorimin e gazit ofrohet më poshtë.

3353a520eb57cad2b1dbab3d64dd0399 - Protokollet e porosisë së kufizuar ofrojnë më shumë fleksibilitet dhe efikasitet për tregtarët DEX - 7

I ngjashëm: Propozimi për përmirësimin e Ethereum 1559: A ia vlen kapja?

DEX synojnë të ofrojnë të njëjtat atribute si CEX, por në një mjedis të decentralizuar. Dhe në disa elementë, DEX-të aktualisht kanë tejkaluar CEX-et, siç janë, për shembull, AMM-të. Performanca e porosisë limit është një pajisje e rëndësishme që zhvendos sektorin përpara, duke shtrënguar hapësirën midis alternativave të ofruara nga CEX dhe DEX.

Anton Bukov është themeluesi i Rrjetit 1 inç, një rrjet i shpërndarë protokollesh të decentralizuara, Anton funksionoi si programues C++ dhe programues iphone dhe më vonë iu shtua detyrave të kriptos që përbëheshin nga MultiToken, NEAR dhe Synthetix Anton gjithashtu bashkë-hoste një program YouTube, CryptoManiacs. Në një hackathon të vitit 2019, Anton dhe Sergej Kunz, themeluesi përfundimtar i Rrjetit 1 inç, krijuan një koleksionist model të shkëmbimit të kriptove që përfundoi të ishte baza e të gjithë rrjetit.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju