Ken Griffin thotë se Bitcoin do të zëvendësohet nga monedha e bazuar në Ethereum

Personi i biznesit miliarder i gjeneratës X, Ken Griffin thotë se ai beson se "pasioni është i gabuar kur bëhet fjalë për kriptovalutat"

Ken Griffin thotë se Bitcoin do të zëvendësohet nga monedha e bazuar në Ethereum

CEO miliarder i fondit mbrojtës amerikan Citadel Kenneth Griffin beson se një monedhë në rrjetin Ethereum (ETH) do të ndryshojë Bitcoin (BTC) si qeni kryesor i kriptos. Citadel trajton mbi 40 miliardë dollarë burime - një e katërta e sasisë së tregtimit në bursën e Shteteve të Bashkuara.

Gjatë DealBook-it të kësaj të mërkure të 10 nëntorit të mbajtur nga The New York Times, Griffin pohoi se ai përgatitet për këtë "konceptimi i bazuar në Bitcoin [do të] zëvendësohet nga konceptimi i bazuar në Ethereum në gjeneratën e ardhshme të kriptomonedhave".

Ai përfshiu se kriptovalutat e bazuara në Ethereum kanë "përfitimet e shpejtësive më të larta të transaksionit [dhe] kosto më të ulët për transaksion".

Ethereum është vetëm pak më i shpejtë se Bitcoin aktualisht, megjithatë do të ndryshojë ndjeshëm normat e marrëveshjeve dhe gjithashtu do të reduktojë shpenzimet kur Eth2 të ekzekutohet plotësisht.

Griffin është një veteran që dyshon në kripto, veçanërisht në Bitcoin – për të cilin ai pohon se nuk ka “asnjë rast përdorimi komercial”.

Edhe pse ai mbajti në mend se kripto dhe gjithashtu inovacioni i tij i fshehur në blockchain është një "inovacion në të vërtetë magjepsës" dhe gjithashtu "një mënyrë e fuqishme për të mbajtur një libër të decentralizuar në mbarë botën", ai përfundimisht pohoi se "për shumicën e problemeve, në të vërtetë nuk është zgjidhja që ne kemi nevojë.”

"Njerëzit janë shumë të përqendruar në një botë me ide të reja dhe krijimtari të re," pohoi ai, "Unë shqetësohem se një pjesë e këtij pasioni është e gabuar kur bëhet fjalë për kriptovalutat."

Gjatë kryesimit, ai pohoi se "ka një sërë çështjesh që nuk janë adresuar nga kripto", që konsistojnë në kërcënimin e mashtrimit, shpenzimet e larta dhe gjithashtu shpenzimet e energjisë.

“Bitcoin është tepër i shtrenjtë për të menaxhuar pagesat”, pohoi ai. Aktualisht ju kthen afërsisht 4.1 dollarë për marrëveshje Bitcoin. Tarifat tipike të marrëveshjeve të kartave bankare variojnë nga 1.4% dhe gjithashtu 3.5% në rrjetet e preferuara si Mastercard, Visa dhe gjithashtuAmerican Express Shpenzimet shtesë të sugjeruara për kartat e debitit janë rreth 0.5%.

Në lidhje me qëndrueshmërinë, Griffin pohoi se Bitcoin është "një kontribues më i madh në ngrohjen globale se çdo formë pagese që ne përdorim sot në mbarë botën në total".

Ndikimi vjetor i karbonit të Bitcoin është rreth 90.48 ton CO2. Çdo marrëveshje Bitcoin ka ndikimin e barabartë të karbonit të 2,008,657 blerjeve VISA, sipas Indeksit të Konsumit të Energjisë së Bitcoin.

Nga ana tjetër, miniera e Bitcoin përdor gjithashtu llojet e shpenzimeve më të përballueshme të energjisë, siç janë burimet e rinovueshme dhe gjithashtu energjia e tepërt që me siguri ose përndryshe do të humbiste. Është gjithashtu shumë më e vështirë të vlerësohet në fakt sasia e shkarkimeve për të cilat institucionet financiare dhe gjithashtu bankat janë përgjegjëse.

Related: Miliarderi Ken Griffin paund kriptove si 'thirrje xhihadiste' kundrejt parave

Kur u pyet nëse ai ishte i shqetësuar se mund të kishte humbur aktualisht trenin kripto, ai pohoi: “Unë mendoj se treni është, në një farë kuptimi, ende në stacion…. Mendoj se është ende shumë në fillimet e para.”

Në fillim të këtij viti, pati raporte që deklaronin se Citadel kishte vonuar kufizimet e tregtimit të vendosura në Robinhood për aksionet e Gamestock. Ai hodhi poshtë çdo lloj pjesëmarrjeje individuale në legjendë në të gjithë majën, duke e quajtur atë një "shaka të keqe komedi".

.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju