A është 'sezoni i Bitcoin' real apo një teori maksimaliste?

Ka informacione të mjaftueshme historike për të mbështetur konceptin se "stinët e Bitcoin" ekzistojnë në të vërtetë.

A është 'sezoni i Bitcoin' real apo një teori maksimaliste?

Me Bitcoin (BTC) që mbetet për të mbajtur terren mbi kufirin e nevojshëm emocional prej 60,000 dollarësh për 2 javë rresht, një numër i madh zërash duket se po i ngjan pikëpamjes se tregu mund të mbetet në mes të një "sezoni të Bitcoin" shtesë.

Kjo përgjithësisht përshkruan një dritare kohore ku paratë lëvizin nga altcoin të ndryshëm drejt në kriptomonedhën kryesore deri në një moment, norma e interesit fillon të mbarojë si dhe burimet përsëri fillojnë të kthehen direkt në altcoin të ndryshëm.

Për të analizuar nëse një koncept i tillë ekziston në të vërtetë dhe nëse meriton t'i kushtohet ndonjë lloj interesi, Crypto PumpNews u lidh me Kadan Stadelmann, oficer kryesor teknik i policisë së Komodo – një furnizues i teknologjisë moderne me burim të hapur. Në shikimin e tij, ndjesia e periudhës së Bitcoin është vërtet reale, si dhe duket se drejton mjaft psikologjinë e tregut, duke përfshirë:

“Për paratë e reja institucionale që hyjnë në hapësirë, Bitcoin duket si një ‘bast i sigurt’ pasi është lideri i kapitalit të tregut. Konsiderohet më pak e rrezikshme, por gjithashtu ka më pak shanse për kthime të larta, sepse duhen blerje të shumta të mëdha balenash për të ndikuar në çmim në secilin drejtim.”

Stadelmann deklaroi se për financuesit me pakicë, pritshmëria e tyre bazë është mjaft e ndryshme duke pasur parasysh se një pjesë e madhe e këtyre njerëzve zakonisht duan të gjejnë altcoin që mund të ofrojnë kthime 10x ose 100x, gjithashtu nëse sugjerimi është shumë më i rrezikshëm në planin afatgjatë. “Është e pashmangshme që kur alt-at arrijnë një nivel të caktuar çmimi, ato fitime do të kthehen ose në kriptovaluta më pak të paqëndrueshme si Bitcoin ose në monedha të qëndrueshme,” përfshiu ai.

Një studim i historisë "Sezoni i Bitcoin".

Ross Middleton, oficeri kryesor i policisë monetare i sistemit të decentralizuar të tregtimit të kriptomonedhave DeversiFi, beson se sa herë që Bitcoin fillon të zhvendoset lart, ai përgjithësisht "thith oksigjenin" nga simbolet me përmasa më të vogla, duke bërë që shumë investitorë të kthehen drejt në Bitcoin.

Më pas, kur Bitcoin fillon të nivelizohet, investitorët fillojnë të kthehen drejt e në altcoin derisa qarkullimi i fondeve të bëhet aq i madh sa që ata po ofrojnë me sukses duke vjedhur nga simbolet më të mëdha. “Bitcoin atëherë zakonisht bie ndjeshëm më poshtë pasi tregtarët e mbivlerësuar likuidohen. Më pas i gjithë cikli fillon përsëri me Bitcoin që gradualisht lëviz përsëri lart,” specifikoi Middleton.

Duke ofruar një pikëpamje mjaft të veçantë për këtë çështje, Wes Levitt, kreu i metodës në Theta Labs – biznesi që qëndron pas rrjetit të transmetimit të videoklipit të fuqizuar nga blockchain, Theta – informoi Crypto PumpNews se koncepti i periudhës së Bitcoin qëndron po aq mirë. mund të mendohet për një lloj kthese primitive të fushës që zakonisht shihet në tregun e aksioneve:

“Është një shenjë inkurajuese që ne shohim cikle edhe më të grimcuara nëpër sektorë të ndryshëm të kriptove – p.sh., midis DeFi [financat e decentralizuara], protokolleve Layer-one, argumenteve të shkëmbimit, etj. – pasi kjo nënkupton se kapitali që shkon në kripto po bëhet më i sofistikuar. ”

Katherine Deng, nënkryetare e shtetit të shkëmbimit të kriptomonedhave MEXC Global, informoi Crypto PumpNews se ajo ka një pamje të krahasueshme – dmth, paratë e gatshme fillimisht hyjnë në Bitcoin çdo cikël demi vetëm që më pas të fillojë të zhvendoset drejt e në rajone të tjera të ndryshme që përbëhen nga altcoins. simbolet e pandryshueshme (NFT), GameFi, DeFi si dhe monedhat e qëndrueshme. “Dëshira për këto flukse është inovacioni, ose mund të themi mikro risi në këtë treg të rritjes, si COMP që prezanton minierat e likuiditetit, ose AXS hyn në tregun e lojës për të fituar,” tha ajo.

Jo të gjithë janë të bindur

Edhe pse ka kohëzgjatje të konsiderueshme ku rëndësia e Bitcoin rritet, si dhe altcoins hedhin terren, Nick Merten, CEO i sistemit të tregtimit të kriptove Digifox, si dhe projektuesi i rrjetit kriptocentrik në YouTube DataDash, informoi Crypto PumpNews se ai drejtpërdrejt nuk i shënon histori të tilla. Duke elaboruar qëndrimin e tij, ai përmendi:

“Në ciklin e fundit, si dhe në këtë, altcoins në përgjithësi ia kaluan Bitcoin. Duke marrë parasysh tregjet e shkallës dhe se do të ketë gjithmonë mundësi të reja emocionuese brenda tregut të altcoin, është e vështirë të justifikohet qëndrimi kryesisht në Bitcoin gjatë tregjeve të rritjes. Unë jam i mendimit se 'sezoni i Bitcoin' nuk do të zgjasë.”

Ai tha gjithashtu se tregu ende nuk është dëshmitar i një periudhe reale alt, megjithëse në tërësinë e vitit 2021 në të vërtetë ka parë rëndësinë e altcoin ose të zgjerohet ose të mbajë mjaft mirë shkallët e tyre të ndihmës bazë. "Besimi im është se dominimi i altcoin do të vazhdojë të rritet në 75% në këtë cikël - dmth, midis maturimit të DeFi dhe protokolleve në zhvillim të shtresës një," tha ai.

Një këndvështrim i krahasueshëm ndahet nga një folës për Binance, i cili donte të vazhdonte të mos zbulohej. Ata informuan Crypto PumpNews se kërkon prova të disponueshme për të konfirmuar historinë e një periudhe Bitcoin, duke përfshirë:

“BTC përbën më shumë se 40% të tregut dhe kështu, kur rritet, tërheq shumë vëmendje dhe disa kapitale mund të zgjedhin të rrotullohen në të dhe anasjelltas. Ndërsa adoptimi i kriptove po përshpejtohet globalisht, ka më shumë fonde dhe njerëz që vijnë në treg. Kur më shumë njerëz blejnë Bitcoin, çmimi do të rritet thjesht për shkak të furnizimit të tij të kufizuar.”

Kur do të përfundojë cikli i vazhdueshëm i Bitcoin?

Në këndvështrimin e Deng, është supozimi më i mirë i çdo individi në lidhje me se kur do të përfundojë me siguri kjo rrjedhë e vazhdueshme e rritjes së Bitcoin, duke përfshirë që shenjat teknologjike duket se rekomandojnë që ne mund të mbetemi aktualisht në qendër të një cikli të vazhdueshëm. Ajo gjithashtu specifikoi se altcoins si Shiba Inu (SHIB) po ecin mirë gjatë gjithë kësaj periudhe ekzistuese, gjë që ka shumë të ngjarë të zbulojë se gjithashtu në një treg të kontrolluar nga Bitcoin, ka vazhdimisht para të gatshme që sigurisht do të mbeten për t'u transmetuar drejt ofertave të tjera të ndryshme. Deng tha:

“Me lançimin e Bitcoin ETF [fondet e tregtuara në këmbim], rritjen e pjesëmarrjes së shumë kompanive publike, si dhe zgjerimin e hapësirës së veprave të artit NFT, ka përmirësim të likuiditetit në të gjithë tregun. Mund të kemi lëvizje më të rafinuara midis monedhave, në vend që të kemi një cikël të vetëm midis BTC dhe alteve që ecën vetëm përpara.”

Levitt mendon se edhe nëse disa altcoin si Chainlink (LINK) si dhe SHIB kanë sukses aktualisht, nuk do të thotë se cikli ekzistues i Bitcoin ka shumë gjasa të përfundojë shpejt, duke përfshirë atë që mbetet aq i gjatë sa paratë institucionale, si dhe nxitja. nxitje, modeli i vazhdueshëm me siguri do të vazhdojë të zgjasë.

"Përpjekja për të dalluar gjendjen e tregut të kriptove duke studiuar SHIB është paksa si të përpiqesh të parashikosh S&P 500 bazuar në mënyrën se si GME ka bërë tregti," specifikoi ai në mënyrë argëtuese.

Stadelmann gjithashtu mendon se është e vështirë të vlerësohet se kur do të përfundojë sigurisht një cikël Bitcoin, si dhe kur një periudhë e re alt do të hyjë me siguri në aktivitet, veçanërisht duke marrë parasysh që sa herë që BTC fillon të ecë mirë, i gjithë tregu fillon të modelohet lart me të. Kështu deklaroi, ai pranoi se ka vazhdimisht periferikë të veçantë, shumica e të cilave në përgjithësi drejtohen nga grumbullimi i balenave. Ai deklaroi këtu:

“U njoftua më 23 shtator se 50 trilionë SHIB të dhuruara për Crypto Covid Relief të Indisë ishin shitur të gjitha për USDC [monedhë USD]. Kjo zvogëloi frikën për çdo shitje tregu në një shkallë të ngjashme. Kjo u pasua nga një blerje e madhe prej 6 trilionë SHIB (tani me vlerë mbi 270 milionë dollarë) më 30 shtator. Kjo do të thotë se çdo kriptovalutë nuk ndjek narrativën e 'sezonit të Bitcoin' dhe 'sezonit të altcoin'.

E ardhmja mbetet e pasigurt

Nuk ka asnjë përgënjeshtrim që tregu i kriptove në fakt është rritur shumë gjatë viteve të fundit, diçka që folësi i lartpërmendur i Binance mendon se ka sjellë në fakt histori më të fundit, përveç konceptit të periudhës së Bitcoin. Për shembull, ata mendojnë se sesa paratë që thjesht lëvizin si dhe nga Bitcoin direkt në altcoin të tjerë të ndryshëm, tregu DeFi si dhe NFT-të, gjithashtu, kanë filluar të punojnë si emra të pavarur domeni sot.

Së fundi, ata theksuan se për shkak të së vërtetës që shumëllojshmëria e altcoin vazhdon të zgjerohet çdo ditë që kalon, është e vështirë të parashikohet se ku mund të drejtohet tregu në një periudhë të afërt dhe afatmesme.

“Ngjashëm me klasat e tjera të investimeve, sektorë të ndryshëm të kriptove tani performojnë në mënyrë unike bazuar në një mori faktorësh. Është e vështirë të komentosh për altcoins sepse ka shumë altcoin dhe nuk mund të parashikojmë gjithmonë se ku po shkojnë ato.”

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju