Si teknologjia blockchain mund të sjellë lojëra të trefishta në metaverset

Për klientët ose autorët e lojërave AAA, negocimi për një blockchain të bazuar në tarifë do të ishte po aq i kushtueshëm për t'u përballuar.

Si teknologjia blockchain mund të sjellë lojëra të trefishta në metaverset

Detyrat e pandryshueshme të bazuara në token si Loot dhe gjithashtu The N Project kanë ndihmuar në fakt rritjen e normës së interesit në Metaverse në një nivel të lartë të të gjitha kohërave, duke rritur edhe një herë shpresat se blockchain do të shfaqet më në fund tek masat. A do ta bëjë këtë, apo sfondi është i dënuar të përsëritet? Çështja është se pikat me të vërtetë që kapin imagjinatën krijuese të publikut të gjerë janë pikat identike që përfundimisht përkeqësojnë efikasitetin e sistemeve themelore dhe gjithashtu ngrenë pengesat për hyrje më shumë se kurrë më parë. Në këtë shkrim-up, unë do të zbuloj shqetësimet themelore të ngarkuara për zhvillimin e kësaj gjallërie me objektivin që të ndihmojë në adresimin më në fund të këtyre shqetësimeve.

Çështja themelore është se teknologjia e trashëgimisë blockchain – veçanërisht Ethereum – paraqet pengesa thelbësore për hyrjen që pengojnë aftësinë e Metaverse për të hyrë në bordin e klientëve të rinj. Këto shqetësime janë përkeqësuar më pas nga dështimi për të mundësuar klientët e rrjetit që të vlerësojnë në mënyrë statike përdorimin e rrjetit.

Majmunët dhe gjithashtu pinguinët janë të shtrenjtë

Tarifat e nevojshme për të shfrytëzuar industritë e shquara NFT mund të jenë një çështje e rrezikshme për shkak të faktit se detyrat zakonisht ia kalojnë këto shpenzime individit me supozime shpesh joreale të kapacitetit të tyre fitues. Një vështrim me Etherscan zbulon vlerën jashtëzakonisht të lartë të tarifave të marrëveshjeve të paguara për detyrë. Projektet si Bored Ape Yacht Club dhe gjithashtu Pudgy Penguins kanë bërë që klientët e tyre të paguajnë 106.7 dhe gjithashtu 111.4 Ether (ETH), veçanërisht, për të komunikuar me marrëveshjen e tyre të mençur. Të kombinuara, klientët e këtyre 2 detyrave në fakt duhet të paguajnë pothuajse 1 milion dollarë vetëm në tarifat e marrëveshjes!

Axie Infinity, vërtet i bazuar në NFT?

Por pikërisht këtu janë gjërat e rëndësishme: ato detyra në fakt nuk janë lojëra të bazuara në NFT! Në Axie Infinity, lojtarët mund të luftojnë dhe gjithashtu të riprodhojnë kafshë të vogla të cilat më pas mund t'u ofrohen ose merren me qira lojtarëve të tjerë të ndryshëm, veçanërisht për faktin se ato ekzekutohen si NFT. Kjo është ajo që e bën Axie Infinity një shembull të mrekullueshëm të një lojë video që është me të vërtetë e bazuar në NFT. Çështja është se, sa më shumë që një lojë video të përdorë në fakt NFT-të dhe gjithashtu avantazhet e një zotërimi të bazuar në blockchain, aq më shumë tarifa ETH duhet të paguajnë klientët.

Si tregtimi ashtu edhe elementët riprodhues të këtyre lojërave mbajnë tarifa marrëveshjesh në zinxhirin e bllokut Ethereum, Axie Infinity ka paguar në fakt mbi 15,000 ETH në tarifa marrëveshjesh, të cilat përafërsisht lidhen me mbi 60,000,000 dollarë! Këto janë para që dizajnerët mund të kenë investuar për të rritur produktin e tyre, por shumë më tepër, këto janë para që klientët mund të kenë investuar duke blerë shumë më tepër sende elektronike si nga Axie Infinity, ashtu edhe nga dizajnerë të tjerë të lojërave video.

495dea44a817378a855306d22eb8e765 - Si teknologjia blockchain mund të sjellë lojëra të trefishta në metaverset - 9

Paradoksi për klientët krejt të rinj dhe gjithashtu autorët

Shumë klientë krejt të rinj të tërhequr nga moda NFT shkojnë drejt e në një industri si OpenSea për të detajuar NFT-në e tyre. Në një glob të shkëlqyer, kjo sigurisht që do të ishte një mundësi e mahnitshme për të përfshirë një mbështetës më shumë të blockchain në renditje duke ofruar një përvojë të mahnitshme individuale. Fatkeqësisht, sot kostoja e marrëveshjes e lidhur vetëm me shënimin e një produkti të disponueshëm për shitje në OpenSea është rreth 0.1 ETH, ose rreth 400 dollarë. Ky nuk është lloji i përvojës individuale që i bën individët të supozojnë se po përdorin një teknologji të përparuar!

Këto tarifa qesharake jo vetëm që dëmtojnë klientët e rinj që përpiqen të zbulojnë se çfarë ka të bëjë kjo modë e blockchain, por ato gjithashtu pengojnë entitete më të mëdha shërbimi nga struktura, përveç sistemeve blockchain. Pse sigurisht që autorë të mëdhenj të lojërave kompjuterike do të ndërtonin ndërveprueshmërinë NFT në lojërat e tyre me videoklipe, nëse klienti i përfundimit të artikullit të tyre me siguri do të duhet të paguajë më shumë se 100 dollarë në mënyrë që të tregtojë lëkurat e veglave të tyre në lojë. Sigurisht, asnjë klient nuk do të kënaqej me siguri në lidhje me zotërimet e NFT-së në lojë që të kthejnë në profesion edhe më shumë sesa video-loja bazë.

Edhe nëse një autor i madh i lojërave kompjuterike do të kishte dëshirë të mbulonte këto tarifa të marrëveshjeve blockchain për bazën e tyre të lojtarëve, këto tarifa sigurisht që do të ishin shumë të kushtueshme dhe gjithashtu do të rriteshin simetrike me ciklin jetësor të lojës video. Në mënyrë efektive, ky autor i lojërave video me siguri do të dënohej pasi vlera e përsëritjes së videolojës rritet! Duke pasur parasysh këto papërsosmëri me normat ekzistuese të marrëveshjeve të blockchain, nuk është për t'u habitur që ne në fakt nuk kemi parë projektues të lojërave kompjuterike dhe gjithashtu autorë të kërcejnë me shpejtësi drejt dixhitalizimit të zotërimeve në lojë duke përdorur blockchain.

Tarifa - shumë më pak blockchains

Është e qartë se ka shqetësime të rëndësishme me lojërat ekzistuese të bazuara në NFT në blockchains të trashëgimisë. Në një komponent të madh, kjo programon sistemin e tyre të tarifave të marrëveshjeve, i cili pengon nxitjen e klientëve të rinj dhe gjithashtu i pengon autorët e lojërave kompjuterike të ekzekutojnë zotërimet NFT direkt në lojën e tyre video. Fatkeqësisht, nuk jemi afër të shohim tituj të lojërave kompjuterike triple-A që përdorin blockchain për të gjurmuar zotërimin e zotërimeve në lojë. Do të ishte po aq e kushtueshme për klientët ose autorët që të paguanin për të negociuar mbi një blockchain të bazuar në tarifë.

Megjithatë, ka shpresë. Është e mundur të heqësh qafe tarifat nga përvoja individuale e zinxhirit të bllokut. Splinterlands, ndër një nga lojërat më efektive të bazuara në blockchain, në fakt ka përdorur pronat rezidenciale pa pagesë të Steem, dhe gjithashtu aktualisht Hive, me ndikim mahnitës.

Related: Të shkosh pa ndjenja është mjeti i vetëm për të bërë të mundur nxitjen e blockchain

Rëndësia e opsionit të përfshirë në ato blockchain është prezantimi i një nënprodukti simbolik ose "pronës" që hahet për të "paguar" tarifat e marrëveshjes, në krahasim me diçka si gazi i Ethereum, i cili mund të "delegohet" nga një individ. (si një stilist) për një individ më shumë (si një lojtar).

Përdorimi i një nënprodukti simbolik për të mbuluar shpenzimet e blerjeve i lejon dizajnerët e lojërave video të vlerësojnë në mënyrë statike përdorimin e rrjetit të tyre gradualisht. Nëse kjo duket pak e ndërlikuar, mos u shqetësoni; Unë me siguri do të diskutoj.

7d8201b779a3d7f73f1557335e8f24d7 - Si teknologjia blockchain mund të sjellë lojëra të trefishta në metaverset - 11

Mendoni, për një minutë, nëse Axie Infinity do të ishte përmirësuar në të vërtetë në krye të një blockchain pa tarifa që përdor një nënprodukt të tillë simbolik në krahasim me detyrimin e klientëve për të investuar në ekuilibrin e tyre. Nëse kjo do të ishte vërtet e vërtetë, projektuesit mund të kishin marrë një sasi të ofruar të parave vendase simetrike me transferimin e të dhënave të rrjetit që sigurisht do të kërkonin për lojën video, dhe më pas t'ia kalonin burimet e rrjetit klientëve të rinj.

Zhvillimi i karburantit

Për fillestarët, sigurisht që do t'u kishte mundësuar klientëve të rinj, që marrin burimet e kaluara, të jenë në gjendje të ndërrojnë Axies e tyre dhe gjithashtu të komunikojnë me marrëveshjet e mençura në lojë pa tarifa pa marrëveshje. Kjo sigurisht që pas kësaj do t'i mundësonte videolojës që normalisht të zgjerojë bazën e saj të lojtarëve, pasi lojtarët me siguri nuk do të pengoheshin nga shpenzimet për të luajtur videolojën. Sigurisht që do të zvogëlonte pengesën për hyrjen, duke kanalizuar edhe më shumë lojtarë krejt të rinj drejt e në mjedis dhe gjithashtu do të nxiste nevojën për zotërime në lojë.

Një kornizë e tillë tarifimi mund t'u mundësojë autorëve të lojërave video dhe gjithashtu projektuesve të paguajnë një grup të vetëm shpenzimesh për përdorim të rregullt të rrjetit. Në Ethereum, ju paguani për marrëveshje, e cila është një çështje e madhe – rreth 60,000,000 dollarë, që nga nëntori 2021– për lojëra si programi Axie Infinity Of, çfarë ndodh kur individit i mungon nënprodukti i shenjës? A nuk do të ktheheshin aty ku filluan? Epo, jo nëse rritet gradualisht!

Related: Lundrimi në fushën e minuar NFT: Duhet të lehtësohet për klientët e rinj

Për shkak se ne po diskutojmë një pronë banimi ose komerciale të një token, dhe gjithashtu jo për vetë simbolet, ajo mund të konfigurohet fare që dëshirojmë pa efekte të konsiderueshme financiare. Objektivi i kësaj prone rezidenciale ose komerciale nuk është të shkëmbejë vlerë, por të frymëzojë përdorimin e rrjetit, dhe gjithashtu mund të zhvillohet siç duhet. Nëse nuk dëshirojmë që klientët të shtyhen të blejnë gjithnjë e më shumë simbole, atëherë gjithçka që duhet të bëjmë është të rikuperojmë gradualisht pronat rezidenciale ose komerciale, gjë që sigurisht do të na ofronte gjithashtu tarifat fikse që po kërkojmë dhe gjithashtu në teori blerje të pakufizuara për individin! Rrjedhimisht, një lojë video si Axie Infinity sigurisht që do të kërkonte thjesht të bënte një blerje të vetme dhe gjithashtu kurrë nuk do të duhej të paguante – ose të pagën e tyre bazë të lojtarëve – të merrte edhe një herë më parë.

Burimet mund të kalohen vazhdimisht nga autori ose programuesi direkt te lojtari energjik ose baza individuale, duke u ofruar lojtarëve komunikime të mençura të marrëveshjes dhe gjithashtu duke rregulluar në thelb një paefektshmëri prej 60,000,000 dollarësh brenda zonës së lojërave video NFT.

Korniza ekzistuese e marrëveshjeve të bazuara në tarifa paraqet një rrezik të drejtpërdrejtë për nxitjen në masë. Ne në Koinos Group, përveç zhvillimit të bllokut të parë miqësor ndaj konsumatorit, po funksionojmë në drejtim të një ilaçi që me siguri do t'u mundësonte kompanive të mëdha të kushtojnë shumë më mirë shpenzimet që lidhen me përqafimin e kësaj teknologjie të fundit.

Thomas Clement është një ekspert i blockchain në Koinos Group, një biznes i avancimit të blockchain i angazhuar për të ndihmuar individët të përdorin blockchain për të përfituar njerëzimin.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju