Përmirësimi i Altair i Eth2 shkon pa probleme, me 98.7% të nyjeve të përmirësuara tani

Përmirësimi i Altair sigurisht që do të prezantojë Beacon Chain në rrjetin kryesor të Ethereum.

Përmirësimi i Altair i Eth2 shkon pa probleme, me 98.7% të nyjeve të përmirësuara tani

Përmirësimi i Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain ka filluar në të vërtetë një fillim efektiv, me 98.7% të nyjeve të përmirësuara aktualisht

Të mërkurën, programuesi i Eth2 Preston Vanloon postoi në Twitter se përmirësimi i Altair ishte "aktivizuar me sukses".

Altair është azhurnimi fillestar i Beacon Chain duke pasur parasysh se ai doli në internet në dhjetor 2020 dhe gjithashtu ka shumë të ngjarë të jetë i fundit para kombinimit me rrjetin kryesor Ethereum dhe gjithashtu përshtatjen me dëshminë e rrezikut (PoS).

Përmirësimi sjell ndihmën e lehtë të klientit për marrëveshjen bazë, rregullon auditimin e motivimit të gjendjes së fenerit, riparon disa probleme me shpërblimet e verifikuesit dhe gjithashtu këshillon specifikimet hakmarrëse (pagesat për validuesit jashtë linje) për Propozimin e Përmirësimit të Ethereum 2982.

Paul Hauner është programuesi kryesor dhe gjithashtu klienti i kodit Altair në Lighthouse, një ekzekutim i Ethereum 2.0. Hauner informoi CryptoPumpNews:

“Altair prezantoi dy ndryshime kryesore. Së pari, shtoi mbështetje për klientët e lehtë, të cilët janë nyje me burime të ulëta që ndjekin zinxhirin me më pak karakteristika dhe supozime pak më të dobëta sigurie. Mendoni për një nyje të lehtë në telefonin tuaj ose në shfletuesin tuaj. Së dyti, rriti dënimet për të qenë jashtë linje dhe për ulje. Këto dënime u vendosën të ulëta nga gjeneza, kështu që ne nuk i penalizuam përdoruesit që sapo mësonin litarët. Bashkimi do t'i rrisë edhe më shumë këto dënime. Përveç këtyre dy ndryshimeve kryesore, kishte një pjesë të vogël të efikasitetit dhe rregullsisë.”

Përmirësimi i Altair ishte një pengesë e vështirë, duke treguar se çdo lloj nga 250,000 përafërsisht vërtetuesit që me të vërtetë nuk u azhurnuan tani janë jashtë linje dhe gjithashtu sigurisht që rreziku i Etherit (ETH) do të ulet gradualisht me një çmim prej rreth 10% çdo vit.

Në mënyrë që të jenë të përshtatshëm me përmirësimin e Altair, drejtuesit e nyjeve të nënshkruara duhet të përmirësojnë variantin e tyre të klientit, një procedurë që zgjati vetëm rreth 10 minuta.

Megjithëse përfshirja ra me 93.3% gjatë datës fillestare pas azhurnimit, ajo u rrit menjëherë në rreth 95% dhe gjithashtu në fakt ka rritur në rreth 98.7%.

“Duket sikur ne i kemi praktikisht të gjithë verifikuesit në internet dhe drejtojmë Altair tani. Është e vështirë të thuhet në këto sisteme të ruajtjes së privatësisë, por unë do të thoja se nuk kemi më shumë se 1%–2% ende jashtë linje,” pohoi Hauner.

Sipas informacionit të Beacon Chain, kjo duket se ka të bëjë me 247,400 vërtetues energjikë dhe gjithashtu 3,000 vërtetues joaktivë.

Programuesi i Ethereum 2.0 Jeff Coleman shkroi në Twitter: "Nëse nuk e rregullojnë atë, ata do të kalojnë një prag dhe do të nxirren".

"Unë besoj se nxjerrja e plotë do të ndodhte sapo të bien nën 16 ETH, gjë që do të marrë një kohë mjaft të gjatë pasi rrjeti është ende duke u finalizuar," pohoi Coleman.

“Protokolli nuk sheh asnjë ndryshim midis një verifikuesi që nuk është përmirësuar dhe atij që është thjesht përkohësisht jashtë linje për shkak të një problemi me energjinë ose rrjetin. Ata që nuk u përditësuan thjesht duhet të përditësohen dhe më pas të rinisin nyjet e tyre. Ata do të fillojnë të verifikojnë përsëri pasi nyja e tyre të arrijë zinxhirin Altair, "përshkroi Hauner.

Programuesit e Ethereum me siguri do të marrin një frymë lehtësimi pasi përmirësimi efektiv sugjeron se është shpejtësia e plotë paraprakisht në kombinat dhe gjithashtu objektivi i rregulluar i përgatitjes për të "fikur përgjithmonë provën e punës" deri në shkurt 2022.

Zhvilluesi Ben Edgington shpjegoi rëndësinë e përmirësimit në një postim nga më parë këtë muaj:

“Kjo është praktika jonë e vetme dhe e vetme e jetës reale e cila zbatohet në përmirësimin e zinxhirit të beacon përpara bashkimit. Nëse shkon keq (ndoshta sepse shumë pjesëmarrës nuk i kanë përmirësuar klientët e tyre në kohë), atëherë sigurisht që do të shtyjë datën e bashkimit.”

"Përmirësimi i Altair do të na japë përvojë të vlefshme për të siguruar që Merge të shkojë pa probleme kur të jetë gati për vendosje në 2022," pohoi Edgington.

“Dëshmia e përmirësimit të aksioneve, e njohur si The Merge, do të jetë përmirësimi më i madh në historinë e Ethereum.”

Related: Ethereum 2.0 inç më i detajuar me përmirësimin Altair të Beacon Chain

Zinxhiri Beacon është faza fillestare e blockchain-it krejt të ri PoS të Ethereum, i cili me siguri do të kombinohet me rrjetin ekzistues si komponent i ekzekutimit të Ethereum 2.0.

PoS-i është 99% edhe më efikas në energji sesa dëshmia e punës, që është qasja që përdorin minatorët e Bitcoin (BTC), dhe gjithashtu mbështetet tek aksionerët dhe gjithashtu te vërtetuesit në vend të minatorëve.

Përmirësimi i fundit i Ethereum 2.0 është planifikuar për fillimin deri në mes të 2022.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju