Monedhat dixhitale nuk do të ndikojnë në sanksionet e SHBA-së, thotë ekzekutivi i Thesarit

Rubla dixhitale e Rusisë nuk do ta ndihmojë kombin të qëndrojë larg sanksioneve të SHBA-së pasi situata ekonomike ndërkombëtare është "e ndërlidhur", thanë autoritetet.

Monedhat dixhitale nuk do të ndikojnë në sanksionet e SHBA-së, thotë ekzekutivi i Thesarit

Monedhat dixhitale të institucionit financiar qendror (CBDC) si rubla dixhitale e Rusisë nuk paraqesin asnjë lloj rreziku për sanksionet e Shteteve të Bashkuara, sipas Zëvendës Sekretarit të Thesarit të SHBA Wally Adeyemo.

Në një takim të CNBC të mërkurën, Adeyemo tha se dollari amerikan "do të mbetet monedha dominuese në botë" pavarësisht nga tërheqja në rritje e kriptomonedhave.

Adeyemo shpjegoi se pronat dixhitale ofrojnë një "mundësi në shumë mënyra" për situatën ekonomike të SHBA-së, por kjo është gjithashtu e lidhur me shumë pengesa si pastrimi i parave të gatshme. Megjithatë, ka mjete për ta luftuar këtë për të përfituar nga tregu në zgjerim. Autoritetet deklaruan:

“Ne mendojmë se në fund të fundit duke punuar së bashku me vendet anembanë botës, ne mund ta trajtojmë këtë rrezik duke u bërë thirrje krijuesve të aseteve dixhitale që të ndjekin më nga afër rregullat rreth Kundër Pastrimit të Parave.

Adeyemo rekomandoi gjithashtu që monedhat dixhitale nga bankat e rezervës ndërkombëtare të mos lidhen me asnjë lloj rreziku në lidhje me sanksionet e SHBA.

"Ne besojmë se edhe nëse një rubla dixhitale ose monedha të tjera dixhitale hyjnë në fuqi, do të ketë ende hapësirë ​​që sanksionet tona të kenë ndikim në ekonomitë e tyre thjesht sepse ekonomia globale është ende e ndërlidhur," tha ai.

Kryesorja u zhvillua për të pohuar se firmat në Rusi bëjnë një pjesë të madhe të kompanive në mbarë globin, ku pjesa më e madhe e tyre kryhet në dollarë amerikanë me bankat amerikane pasi "ekonomia amerikane mbetet ekonomia më e madhe në botë".

"Për sa kohë që është kështu, dhe për sa kohë që ne bëjmë investimet që nevojiten, ne do të kemi ende aftësinë për të përdorur regjimin tonë të sanksioneve për t'u siguruar që ne të parandalojmë atë që u krijua për të parandaluar." kryesore e mbajtur parasysh.

Deklaratat e Adeyemo vijnë shpejt pasi oligarku rus i miratuar Oleg Deripaska ra në kontakt me qeverinë federale ruse për të marrë Bitcoin (BTC) si një pajisje për të qëndruar larg sanksioneve të SHBA-së, si dhe për të kompromentuar paratë e SHBA. “SHBA-ja e kishte kuptuar shumë më parë se pagesat dixhitale të pakontrolluara janë të afta jo vetëm të anulojnë efektivitetin e të gjithë mekanizmit të sanksioneve ekonomike, por edhe të rrëzojnë dollarin në tërësi”, tha ai muajin e kaluar.

Related: Thesari i SHBA thotë se duhet të 'modernizohet dhe përshtatet' me monedhat dixhitale

Në tetor, prifti zëvendësues i Punëve të Jashtme të Rusisë deklaroi gjithashtu se strategjitë e Rusisë për të ulur pjesën e parave të SHBA-së në Rusinë në mbarë botën janë komponentë e strategjisë së vendit për të qëndruar larg pengesave të vendosura nga sanksionet nga qeveria federale e SHBA.

Shtetet e Bashkuara në fakt kanë zbatuar një sërë sanksionesh ndaj Rusisë kohët e fundit për faktorë të tillë si helmimi i supozuar i liderëve politikë të rezistencës, shqetësimet politike në zgjedhje si dhe sulmet kibernetike.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju