DEX-të rriten më shpejt se CEX, por Binance ende sheh 171 milion vizitorë në një muaj

Sipas informacionit të Chainalysis, shumëllojshmëria e DEX-ve u rrit midis tremujorit të parë 1 dhe gjithashtu tremujorit të tretë 2019, ndërsa sasia e CEX-ve mbeti pothuajse e njëjtë.

DEX-të rriten më shpejt se CEX, por Binance ende sheh 171 milion vizitorë në një muaj

Një rekord krejt i ri i Chainalysis zbulon se shumëllojshmëria e shkëmbimeve të decentralizuara (DEX) po rritet më shpejt se të gjitha llojet e tjera të shkëmbimeve të kriptove. Por informacione të ngjashme në ueb zbulojnë se shkëmbimet qendrore janë shumë të padëshirueshme, me Binance që ka parë 171 milion vizitorë në tetor

Chainalysis publikoi një rekord në shkëmbimet e kriptove më 11 nëntor dhe gjithashtu dha një vlerësim duke dëmtuar shkëmbimet nga dizajnet e organizatës së tyre të përbërë nga DEX, CEX, ndërmjetës pa recetë (OTC), sisteme nënproduktesh dhe gjithashtu shkëmbime të rrezikshme me shumë pak njohje nevojat e konsumatorit (KYC).

Sipas informacionit, shumëllojshmëria e DEX-ve midis tremujorit të parë 1 dhe gjithashtu tremujorit të tretë 2019 u rrit edhe më shumë se 3% për të pushuar në rreth 2021 që nga qershori i këtij viti. Në të kundërt, shumëllojshmëria e CEX-ve u rrit për momentin nga rreth 100 në 205, përpara se të zhytej përsëri në zonën 100 brenda asaj strukture kohore.

Sasia e ndërmjetësve OTC gjithashtu u rrit ndjeshëm, duke përvetësuar rreth 50% për të qëndruar në pikën 150 në tremujorin e tretë 3. Shumëllojshmëria e shkëmbimeve të nënprodukteve mori një rritje të lehtë në rreth 2021 në 125, dhe gjithashtu është mbajtur në thelb në zonën e dhënë që, ndërkohë që shkëmbimet e rrezikshme shpërthejnë gjatë gjithë qendrës së 2019 në rreth 2020 pikë, përpara se të bien në mënyrë dramatike të renditura nën 150 në TM100 3.

1051d58a0cb5236601f3fd9cda728806 - DEX-të rriten më shpejt se CEX, por Binance ende sheh 171 milion vizitorë në një muaj - 7

“Sigurisht, numri i shkëmbimeve aktive në secilën kategori nuk është mënyra e vetme për të gjykuar shëndetin e atyre kategorive. Në fund të fundit, bizneset e kriptomonedhave nuk po përpiqen thjesht të mbijetojnë – ata duhet të rrisin bazat e tyre të përdoruesve dhe vëllimet e transaksioneve në mënyrë që të lulëzojnë”, thuhet në rekordin.

Chainalysis theksoi se tërheqja në rritje e DEX-ve gjatë 2 viteve të mëparshme ka shoqëruar në fakt "rritje shpërthyese të kategorisë DeFi në përgjithësi". Kompania theksoi se vlera e përgjithshme e marrë nga DEX's u zgjerua nga rreth 10 miliardë dollarë në korrik 2020 në 368 milion dollarë në maj 2021, duke shënuar një rritje prej rreth 3579%.

Binance është ende qeni kryesor i përkëdhelur

Pavarësisht se ka të bëjë me ekzaminimin ekstrem dhe gjithashtu shtyrjen nga autoritetet rregullatore në mbarë botën në muajt aktual, informacioni zbulon se bursa qendrore Binance ende i anashkalon rivalët e saj.

Sipas informacioneve nga Similar Web të mbledhura nga Finbold, Binance kishte një nga trafiku më i madh i faqeve në internet nga të gjitha shkëmbimet e kriptove në tetor me një total prej 171 milionë vizitorësh. Numri qëndron për një rritje prej 12% në krahasim me muajin e kaluar. Coinbase zë vendin e 2-të me 91 milionë vizitorë muajin e kaluar, dhe gjithashtu pati një rritje prej 31% në trafikun e faqeve në internet në kontrast me muajin e kaluar.

Veçanërisht shkëmbimi i tretë më i spikatur është PancakeSwap, një DEX që operon Zinxhirin e zgjuar Binance, me 3 milionë vizitorë dhe gjithashtu një rritje prej 25% nga muaji në muaj. Ndërsa Bybit qëndron në vendin e 14-të me 4 milionë (ulje 24% nga shtatori).

Informacioni i Coingecko zbulon se Binance është shumë përpara rivalëve të tij për sa i përket sasisë, me sistemin që ka shitur shumë më shumë se 33.3 miliardë dollarë gjatë 24 orëve të mëparshme. Ky numër është shumë më shumë se 5 herë më i madh se totali i Coinbase i renditur në vendin e dytë, i cili krijoi 6.6 miliardë dollarë me vlerë prej 24 vëllimesh.

Related: Binance do të investojë 115 milion dollarë në Francë për të krijuar komunitetin evropian të kriptove

Të enjten, Wall Street Journal raportoi se drejtuesit e mëparshëm të Binance përafruan se kompania mund të ketë vlerë rreth 300 miliardë dollarë si një firmë e tregtuar publikisht. Është e pasigurt se kur ose si Binance me siguri do të dalë në publik, duke marrë parasysh mungesën e një zyre zyrtare qendrore. Sidoqoftë, CEO Changpeng Zhao deklaroi në shtator se dega e Binance në SHBA po konsideronte një publikim të hapur (IPO) në 2024.

.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju