Duke penguar adoptimin? Balancimi i sigurisë dhe inovacionit në kripto

Procedurat e sigurisë janë thelbësore për të siguruar individët e kriptove, por autoritetet rregullatore mund t'i detyrojnë firmat të përqafojnë procedurat që shtypin inovacionin

Duke penguar adoptimin? Balancimi i sigurisë dhe inovacionit në kripto

Dhoma e kriptomonedhës zhvendoset shpejt, shumë për të siguruar që çdo vit të ketë një modë krejt të re: nga oferta e monedhave të para (ICO) te simbolet e pandryshueshme (NFT) kanë kaluar në të vërtetë vetëm disa vite. Përballë një inovacioni kaq të mahnitshëm, firmat e kriptos dhe autoritetet rregullatore përballen me një vështirësi në rritje: balancimin e ushtrimeve të sigurisë me artikuj dhe funksione krejt të reja.

Teknika e disa firmave është të zbulojnë dhe të përqafojnë teknologjitë krejt të reja siç shfaqen, duke lënë si qëllim të dytë procedurat e sigurisë si "Njih klientin tënd" (KYC) dhe çeqet kundër pastrimit të parave (AML). Shkëmbyesi popullor i kriptomonedhave Binance me sa duket e përdori këtë metodë deri në këtë vit kur autoritetet rregullatore filluan të prishen.

Politikat KYC të Binance fillimisht lejuan përdoruesit që nuk e verifikuan plotësisht identitetin e tyre të tërhiqnin deri në 2 BTC në ditë. Bursa listoi çiftet e tregtimit të marzhit me monedhat kryesore fiat dhe lejoi levën deri në 125x nga platforma e saj e tregtimit të së ardhmes, por duhej të reduktonte levën e disponueshme dhe të hiqte çiftet e tregtimit të marzhit nga lista kur raportohet se filloi të hetohej nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme të Shteteve të Bashkuara dhe Departamenti i Drejtësisë.

Që atëherë, shkëmbimi ka marrë një qasje miqësore me pajtueshmërinë ndaj biznesit të saj dhe ka zbatuar procese të detyrueshme KYC për "përdoruesit globalë, për çdo veçori". Lëvizja humbi rreth 3% të numrit të përgjithshëm të përdoruesve.

Ndërsa Binance u detyrua të hiqte disa nga ofertat e saj dhe të zvogëlonte levën në platformën e saj, shkëmbimet e tjera ende po u ofrojnë përdoruesve të njëjtat produkte. Duke folur për CryptoPumpNews, Yuriy Kovalev, CEO i platformës së tregtimit të kriptove Zenfuse, vuri në dukje se gjetja e rregulloreve që lejojnë kompanitë në përputhje të konkurrojnë është një sfidë që duhet adresuar:

"Gjetja e një mënyre për të balancuar rregulloren që mbron investitorët dhe inovacionin është e vështirë, veçanërisht në një hapësirë ​​ku ofertat e reja financiare shfaqen çdo disa muaj."

Duke folur për CryptoPumpNews, CEO i shkëmbimit të kriptomonedhave Bittrex Stephen Stonberg theksoi se rregulloret e kriptomonedhave tani janë "mjaft komplekse" dhe po trajtohen ndryshe në juridiksione të ndryshme

Stonberg la të kuptohej se siguria e klientit duhet të mbetet gjithsesi një prioritet pasi “rregullimi më i fortë dhe i qartë – si në sektorin financiar tradicional – nevojitet për të siguruar me të vërtetë që asetet dhe të dhënat e klientit janë të sigurta dhe të sigurta”. Si shembull, Stonberg vuri në dukje Aktin Blockchain të Lihtenshtajnit, i cili "siguron shumë më tepër siguri dhe qartësi rreth mënyrës se si një shkëmbim ka nevojë për të futur klientët e rinj dhe mbron asetet e klientëve".

Pastërtia rregullatore shihet si një kërkesë nga disa lojtarë në treg, pasi pa të, risia mund të lihet. Në një postim aktual, Nasdaq-siguroi shkëmbimin e kriptove, Coinbase, mbajti parasysh se strategjitë e tij për të lëshuar një program huazimi u ndaluan nga Komisioni Amerikan i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbime (SEC), i cili rrezikoi ta padiste atë "pa i thënë kurrë [atyre] pse".

Coinbase pretendoi se u përpoq të "angazhohej në mënyrë produktive" me KSHZ-në, por nuk mori kurrë shpjegime mbi të menduarit e SEC ose saktësisht se si mund ta modifikonte artikullin që ai të certifikohej. Një opsion i sugjeruar ka sjellë në fakt lënien e autoriteteve rregullatore jashtë fotos. Komisioneri i Komisionit të Tregtisë së të Ardhmeve të Mallrave (CFTC) Brian Quintenz në fakt e ka promovuar këtë opsion, në një faktor që kërkon që shkëmbimet e kriptomonedhave të menaxhojnë veten e tyre, duke i ngjanur pikëpamjes së disave në treg.

A është vetërregullimi një opsion i arsyeshëm?

Ideja nuk është krejt e re: Organizatat si Autoriteti Rregullator i Industrisë Financiare (FINRA) në fakt kanë ndihmuar në zbatimin e fushatave të nënkuptuara për të siguruar sigurinë e financuesve me ndërmjetësit dhe kompanitë e ndërmjetësuesve. Në Japoni, në fakt është krijuar një organ vetërregullues për tregun e shkëmbimit të kriptove të vendit, Shoqata Japoneze e Shkëmbimit të Kriptomonedhave (JCEA).

Stonberg nuk mendon se përgjigja është në kursin vetë-rregullues, pasi "natyra komplekse e këtij ekosistemi dixhital e bën rregullimin të ndërlikuar". Për të, vetë-rregullimi sigurisht që do të tregonte "zhbërjen" e çdo përpjekjeje të arritur në frontin qeverisës për kripto dhe "ri-ndërlikimin e mjedisit rregullator, duke vendosur një bllok në progres".

Pronari pseudonim i sistemit të financimit të decentralizuar të bazuar në rrjetin Flare (DeFi) Flare financing Crypto Frenchie informoi Crypto PumpNews se ai mendon në "aftësinë e platformave të decentralizuara dhe platformave të centralizuara njësoj për të ofruar një mjedis të vetërregulluar që reagon në mënyrë efektive për të përmbushur (ose tejkaluar ) nevojat e kërkesave rregullatore moderne.”

Pronari i detyrës DeFi përfshiu se sistemet ekzistuese janë "provuar të jenë të paaftë për të përmbushur nevojat e sistemit aktual financiar" dhe përfshinte:

“Për të aplikuar të njëjtat sisteme në një mjedis edhe më të shpejtë si kripto, mund të rezultojë të jetë më mbytës për potencialin e tij sesa mbështetës.”

Themeluesi dhe CEO i shkëmbimit të kriptove CEX.IO Oleksandr Lutskevych rekomandoi se vetërregullimi mund të jetë një zgjedhje, duke pretenduar se në përvojën e kompanisë, vetërregullimi është përgjigja "kur mungon një kuadër rregullator i zbatueshëm". Duke folur për Crypto PumpNews në kursin e kompanisë së tij, Lutskevych pohoi:

“Derisa u zyrtarizua një kornizë për kriptovalutat në disa vende, ne adoptuam një qasje vetërregulluese, duke zbatuar praktikat më të mira nga organizata të tjera financiare kryesore.”

Sistemet e kriptomonedhave, si qendrore ashtu edhe të decentralizuara, duhet të “kërkojnë të analizojnë sistemet e tyre dhe të zhvillojnë module të krijuara posaçërisht për të ofruar nevojat e sistemeve aktuale rregullatore”, pohoi Crypto Frenchie.

A paraqesin rrezik shkëmbimet e decentralizuara?

Ndërsa diskutimi mbi vetërregullimin vazhdon, një tjetër është zgjeruar në fakt mbi sistemet e decentralizuara të tregtimit dhe ndikimin e tyre në treg. Shkëmbimet e decentralizuara jo-kujdestare i lejojnë individët të tregtojnë drejtpërdrejt nga buxhetet e tyre, zakonisht pa u regjistruar me një adresë e-mail.

Disa dyshues në fakt kanë sugjeruar që shkëmbimet e decentralizuara (DEX) i bëjnë të kota iniciativat KYC dhe AML të sistemeve qendrore, pasi kriminelët mund të kryejnë detyrat e tyre imorale me këto sisteme. Të tjerë rekomandojnë DEX-të, gjithashtu ato që kalojnë nëpër kompani të pavarura të decentralizuara (DAO), mund të rrisin hapjen e tyre për të ndihmuar sleuth-ët e blockchain dhe kompanitë e policisë të gjejnë blerjet imorale.

Oficerit kryesor të policisë së investimeve financiare të kompanisë elektronike të investimeve të pronave Arca Jeff Dorman, aplikacionet e decentralizuara (DApps) dhe detyra të tjera të ndryshme mund të shtojnë sigurinë dhe sigurinë e dhomës së kriptomonedhave. Duke folur për Crypto PumpNews, Dorman pretendoi se tregu kërkon të vendosë kërkesa, duke përfshirë:

“Kompanitë dhe projektet duhet të njohin rëndësinë e ngritjes së tabelave të transparencës dhe analistët në të gjithë industrinë duhet të përveshin mëngët dhe të bëjnë punën e pistë për të sjellë transparencë për projektet që nuk po e bëjnë vetë.

Stonberg i Bittrex shpjegoi se "mënyra më e mirë për të fshehur aktivitetin e paligjshëm nuk janë kriptovalutat, por paratë e modës së vjetër". CEO përfshiu se blerjet e bazuara në blockchain janë "më të gjurmueshme se çdo aktivitet tjetër financiar".

Stonberg informoi Crypto PumpNews se ai mendon se shkëmbimet e decentralizuara duhet të ndërtojnë plane AML dhe KYC që mund t'i ekzekutojnë, por përfshiu se tregu është "ende në fazat e hershme për të parë se si do të funksionojnë shkëmbimet e decentralizuara".

Lutskevych rekomandoi që pajisjet që mund të gjurmojnë fillimin dhe sfondin e mëparshëm të zotërimeve të kriptove mund të përdoren përfundimisht në shkëmbimet e decentralizuara për të mbajtur fondet imorale jashtë sistemeve të tyre. Ai mbajti parasysh se "informacioni bazë mund të gjurmohet" në blockchain, megjithëse ai informacion është "larg larg nga ajo që udhëzimi i Task Forcës së Veprimit Financiar kërkon nga shkëmbimet e centralizuara për të mbledhur". Lutskevych përfshinte:

“Mekanizmat e decentralizuar që mund të parandalojnë fondet me origjinë të paligjshme (pastrimi i parave, ransomware, hakimet) nga hyrja në një DEX me një kontratë inteligjente të protokollit janë aktualisht duke u eksploruar dhe zhvilluar.”

Lutskevych përfundoi se është e mundur që sistemet e decentralizuara të përfitojnë nga trajtimet KYC dhe AML për t'u marrë me çështjet e autoriteteve rregullatore. Ai mbajti parasysh se ekzekutimi i KYC-së vetë mund të mos mjaftonte për të penguar detyrat imorale dhe për të siguruar individë.

Raj Bagadi, pronar dhe CEO i DeFi dhe zgjidhjeve tipike financiare të urës Scallop, informoi Crypto PumpNews se zhvillimi i tregut të financimit të decentralizuar paraqet një vështirësi për ligjet, por rekomandoi që një opsion mund të jetë një "blockchain i rregulluar". Duke iu referuar artikujve në avancim, Bagadi pohoi:

“Ne mund të sigurojmë që kuletat në një blockchain t'i nënshtrohen një procesi KYC/KYB. Kjo do të thotë që mbajtësi i llogarisë është identifikuar dhe se të gjitha fondet në zinxhir mund të gjurmohen - në fund të fundit krijon një mjedis jo mikpritës për aktivitete të paligjshme dhe e pengon atë që në fillim.

Liritë themelore civile të kriptove

Binance në fakt kohët e fundit me sa duket e ka vlerësuar këtë temë duke lëshuar ato që i quajti "të drejta themelore për përdoruesit e kriptove". Shkëmbimi sugjeroi që çdo njeri duhet "të ketë akses në pajisjet ekonomike" që "lejojnë pavarësi më të madhe ekonomike". Gjithashtu ka mbajtur parasysh se "platformat e përgjegjshme të kriptove kanë detyrimin të mbrojnë përdoruesit nga aktorët e këqij" dhe të ekzekutojnë KYC për të "parandaluar krimet financiare".

Duke komentuar shtypin e kripto lirive civile të Binance, Lutskevych rekomandoi që zhvendosja ishte një "fushatë reklamuese" nga një firmë "që nuk filloi t'i reklamonte këto vlera deri vonë", duke e bërë atë edhe më shumë një "strategji marketingu".

Nëpërmjet një faqeje kushtuar lirive themelore civile të individëve kripto, Binance kontaktoi liderët e tregut, autoritetet rregullatore dhe politikëbërësit për të “ndihmuar së bashku në formimin e së ardhmes së financave globale”. Shkëmbimi përfshiu se mendon se duhet "të jetë në dorën e politikëbërësve të secilit vend dhe përbërësve të tyre të vendosin se kush duhet të ketë mbikëqyrje mbi industrinë".

Të lidhura: Plaga e stablecoin: hezitimi rregullator mund të parandalojë nxitjen

Crypto, i krijuar nga Binance, vjen nga çdo person. Ndërsa shkëmbimi mendon se ligjet janë të pashmangshme, çdo lloj politikëbërësi i ngarkuar me menaxhimin e dhomës ka një punë të madhe për të bërë, pasi largimi i kriminelëve pa shtypur inovacionin është vërtetuar deri më tani se është një vështirësi.

Metoda me të cilën vendosen firmat e kriptomonedhave bazohet në pranimin e autoriteteve rregullatore për të gjetur opsione që nuk do t'i lënë individët të kenë akses në paratë e zgjuara elektronike ose zgjidhje të zhvilluara brenda komunitetit të tyre ekologjik. Veprimet ligjore të rregullatorëve kundrejt kompanive të mëdha të kriptove shfaqen për të zbuluar se vetëm njëra palë kënaqet të punojë së bashku.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju