Commonwealth Bank do të mundësojë tregtimin e kriptove për 6.5 milion austriak, 'bankat e tjera do të ndjekin'

CBA specifikoi se do të ndihmojë 10 zotërime kripto në aplikimin e saj financiar, të përbërë nga Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash si dhe Litecoin

Commonwealth Bank do të mundësojë tregtimin e kriptove për 6.5 milion austriak, 'bankat e tjera do të ndjekin'

Commonwealth Bank of Australia (CBA) është krijuar për të nisur zgjidhjet e tregtimit të kriptove për 6.5 milionë individë të aplikacionit të saj CommBank.

CBA do të përfundojë të jetë banka fillestare në Australi për të asistuar kripto, si dhe Blockchain Australia pretendon se është "e pashmangshme" që "katër bankat e mëdha" të tjera të përbëra nga National Australia Bank (NAB), Australia si dhe Zelanda e Re Grupi Bankar (ANZ) si dhe Westpac do të bëjnë shpejt të njëjtën gjë.

Sipas një deklarate të 3 nëntorit, CBA në fakt ka bashkëpunuar me shkëmbimin e kriptove Gemini si dhe kompaninë e vlerësimit të blockchain Chainalysis për të lançuar zgjidhjet e saj të kriptove. Banka do të nisë një pilot për një shumëllojshmëri të kufizuar të konsumatorëve në javët e ardhshme, përpara se të prezantojë të plotë në 2022.

Dhjetë zotërime kriptosh do të mbahen në aplikimin e tij financiar, me Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) si dhe Litecoin (LTC) të thirrur në këtë fazë.

Steve Vallas, CEO i Blockchain Australia informoi CryptoPumpNews se ky hap ishte "jashtëzakonisht i rëndësishëm" pasi 4 bankat e mëdha në Australi "mbështjellin reputacionin tonë kombëtar dhe ndërkombëtar si një destinacion i shërbimeve financiare".

"Besimi që kjo u ofron pjesëmarrësve të sektorit të aseteve dixhitale lokale do të zbehet nga ndikimi që ky sinjal dërgon në mbarë botën se Australia duhet të jetë një destinacion për adoptimin e kriptomonedhave dhe aseteve dixhitale."

Vallas mendon se zhvillimi i shpejtë, si dhe nxitja e kriptove, ka "ndryshuar rrezikun e mbajtjes së një qasjeje të pritjes dhe shikimit" në sytë e bankave të mëdha në një kërcënim të "mosveprimit" si dhe të largimit. Vallas mendon se është vetëm një çështje kohe përpara se bankat e tjera të ndryshme të rëndësishme australiane të prezantojnë zgjidhjet e tyre të kriptos.

“Është e pashmangshme që bankat e tjera të ndjekin shembullin. Qartësia në peizazhin rregullator vendor po shfaqet me çështje të tilla si licencimi që trajtohen ballë për ballë nga industria dhe nga qeveritë. Se pengesat për veprim dhe pjesëmarrje po hiqen”, tha ai.

Caroline Bowler, CEO i shkëmbimit rajonal të kriptove BTC Markets, i ngjante pikëpamjeve të krahasueshme me Vallas, duke mbajtur parasysh se "me rregulloren në pritje dhe banka më e madhe në vend që e lejon atë, portat janë të hapura për më shumë oreks nga financat tradicionale".

“Lëvizja e CBA-së është emocionuese dhe e pashmangshme. Është një tjetër 'ditë me shkronja të kuqe' për kripto-n dhe duket sikur Australia papritmas e ka hedhur poshtë këmbën kryesore. Gjatë gjithë kësaj kohe, ne jemi shpallur se po luajmë catch up, por tani po kalojmë në një pozitë udhëheqëse globalisht me bankën tonë më të madhe.”

Dave Abner, Shefi Global i Zhvillimit të Biznesit në Gemini deklaroi se kompania e tij ishte "krenar" që po bashkëpunonte me CBA për të lançuar zgjidhjet kryesore të kriptos në botë.

“Rritja eksponenciale e aseteve dixhitale në nivel ndërkombëtar, së bashku me sigurinë e shkallës institucionale dhe qasjen rregullatore proaktive të Gemini, e pozicionon këtë partneritet për të vendosur një standard të ri për bankat dhe platformat financiare në Australi dhe në mbarë globin,” tha ai.

Megjithatë, jo të gjithë ishin të kënaqur me bashkëpunimin e CBA-së, me Adrian Przelozny, CEO i Australian crypto Exchange Independent Reserve, duke ndarë dekurajimin e tij për partneritetin e bankës me një kompani jashtë vendit.

“Është zhgënjyese që CBA shkoi me një lojtar jashtë shtetit dhe nuk u angazhua fare me lojtarët vendas. Tani do t'u drejtohemi bankave të tjera australiane, "tha Przelozny.

Related: Senatorët australianë që bëjnë presion që kombi të përfundojë të jetë qendra e mëposhtme e kriptove

Cointelegraph raportoi më 15 tetor se Allan Flynn, një profesion i Bitcoin me bazë në Kanberra, zgjidhi ankesën e tij fillestare në ACT Civil dhe Tribunalin Administrativ kundrejt ANZ për de-bankarimin e tij në 2018 dhe 2019 për shkak të linjës së tij të punës si një monedhë dixhitale. Shkëmbimi (DCE).

Ndërsa ANZ hodhi poshtë çdo lloj detyrimi, banka i dha atij një mundësi për të riaplikuar për një llogari kursimi, duke rekomanduar që banka të ishte shumë më e hapur ndaj kriptove sesa ishte 2 deri në 3 vjet më parë. Flynn gjithashtu ka një shembull të krahasueshëm kundrejt Westpac të vazhdueshëm.

Duke komentuar informacionin e sotëm, Flynn informoi CryptoPumpNews se peizazhi i kriptove në Australi po transformohet shpejt:

“Ka shumë gjëra që ndodhin papritur në hapësirën Australiane të Bitcoin; ju keni hetimin e Senatit, njohjen e ANZ-së ​​për një pyetje legjitime të të drejtave të njeriut për t'u përgjigjur në ankesën time, deklaratën e jashtëzakonshme të AUSTRAC për de-bankarimin të premten e kaluar dhe tani planet e CBA-së për monedhën dixhitale që po zbulohen.”

"Unë jam vetëm këtu duke argumentuar të drejtat e mia të ligjshme njerëzore dhe duke shpresuar që kjo të bëjë një ndryshim," përfshiu ai.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju