Cointelegraph Consulting: Duke rrëfyer incidentet më të mëdha të hakerimit të DeFi të vitit 2021

Një sasi totale prej 169 incidentesh të hakerimit të blockchain kanë ndodhur në të vërtetë në vitin 2021, me pothuajse 7 miliardë dollarë fonde të derdhura.

Cointelegraph Consulting: Duke rrëfyer incidentet më të mëdha të hakerimit të DeFi të vitit 2021

Compound Finance është thjesht ndër personat më të azhurnuar të incidenteve të hakerimit të DeFi në vitin 2021. Më 30 shtator, insekti i tij me qarkullim të padrejtë brenda Propozimit 062 iu nënshtrua një problemi në të cilin 70 milionë dollarë – 85 milionë dollarë mbi simbolet COMP u shpërndanë gabimisht tek individët. .

Megjithatë, 65 milionë dollarë shtesë u pozicionuan në një kasafortë të prirur disa ditë më vonë, duke çuar në rrezik të paktën 150 milionë dollarë në simbolet COMP. Por, ndërsa Compound kishte aftësinë për të korrigjuar të gjithë rrethanë, ajo tregon se sa e ndjeshme mund të jetë industria e decentralizuar e parave (DeFi), ndonjëherë, si rezultat i lindjes së saj.

Vitin e kaluar, vlera e përgjithshme e siguruar (TVL) në DeFi ishte thjesht 5% e vlerës ekzistuese - 255 miliardë dollarë. Modifikimi vëren një zhvillim shpërthyes 1686%. Edhe me fiasko të Kompleksit, si dhe së fundmi me sistemin e decentralizuar të tregtimit BXH kulloi tubacionet prej 139 milionë dollarësh nga një sulm si rezultat i një sekreti të administruar, TVL në fakt u rrit gjatë muajit të fundit, duke u vlerësuar me 14.27%.

Një arsye pse financuesit janë mbledhur në të vërtetë në procedurat e DeFi është të kërkojnë kthime më të mëdha. Normat e ulëta të interesit të vitit 2020 nuk kishin një strukturë të qartë për një nxitje që i bëri financuesit të përpiqeshin të gjenin metoda të tjera të ndryshme për të parkuar paratë e tyre. Bllokimi i pronave të kriptove në procedurat DeFi si dhe ofrimi i likuiditetit për zgjidhje të tilla u bë një zgjedhje tërheqëse, pasi siguron kthime shtesë tërheqëse. Ajo që ndodhi ishte një bum bujqësor i kthimit në vitin 2020, i cili në fakt ka dominuar afërsisht këtë vit.

1cf527a402558f1764ac3d03c0f8e48d - Consulting Cointelegraph: Rinumërimi i incidenteve më të mëdha të hakerimit të DeFi të vitit 2021 - 13

Duke numëruar incidentet

Apeli në rritje i DeFi është një thikë me dy tehe për industrinë e re, si dhe për të gjithë zonën e kriptomonedhës menjëherë. Që nga viti 2012, 534 incidente të hakerimit të blockchain kanë shoqëruar në të vërtetë 169 raste mund të gjenden vetëm në vitin 2021, sipas kompanisë kineze të sigurisë kibernetike Slow Mist Hacks në fakt janë zgjeruar në rafinim, si dhe kanë synuar vendndodhje të ndryshme në zonë.

Sidoqoftë, hakimi më i madh i ndodhur ndonjëherë më parë ndodhi në vitin 2021 si dhe u ekzekutua nga një cyberpunk i paidentifikuar në metodën ndër-zinxhirorePoly Network Rezultati ishte një përputhje prej 610 milionë dollarësh në simbolet e marra, duke mbuluar humbjet e MtGox si dhe goditjen e Coincheck mori rreth 273 milionë dollarë nga rrjeti Ethereum, 85 milionë dollarë në monedhë USD (USDC) nga rrjeti Polygon, si dhe 253 milionë dollarë nga Zinxhiri i zgjuar iBinance Ai eliminoi gjithashtu sasi të konsiderueshme të renBTC, mbuloi Bitcoin (wBTC) si dhe Ether të mbuluar (wETH). .

Rasti me Poly Network është ndër disa rrethana të hakerimit të DeFi në vitin 2021. Poly Network ishte i privilegjuar të rikuperonte secilin nga fondet. Cream Finance, nga ana tjetër, nuk ishte aq me fat. Metoda e decentralizuar e huamarrjes mund të gjendet në një të dytë të largët, si dhe goditjet që mori – që ishte dy herë këtë vit – eliminuan pothuajse 2 milionë dollarë që ajo ende po përpiqet t’i rikuperojë. Në përgjithësi, sasia e përgjithshme e parave të derdhura si rezultat i hakerimit të blockchain këtë vit është pothuajse 150 miliardë dollarë, që është një rritje prej 7 miliardë dollarësh nga viti 2.5.

e2545bc3da79b0470810e11f1d5c5ed7 - Consulting Cointelegraph: Rinumërimi i incidenteve më të mëdha të hakerimit të DeFi të vitit 2021 - 15

Thirrje për auditime

Poly Network, Compound si dhe Cream Finance kanë arritur në të vërtetë në 3 liderët nga shumëllojshmëria e fondeve të ndikuara (duke përfunduar 906 milionë dollarë). Ashtu si Cream Finance, ka edhe procedura të tjera të ndryshme të rëndësishme në të cilat manipulimet ndodhën më shumë se kur në të njëjtin vit, si THORChain si dheValue DeFi

Gjithashtu, megjithëse minimale prej 1.5 milion dollarë në krahasim me fondet e ndikuara të pjesës tjetër të të sëmurëve, Merlin Labs, një optimizues kthimi i përmirësuar BSC, u sulmua tre herë - fillimisht dy herë në të njëjtën javë, si dhe një herë më shumë në muaj me vone. Për më tepër, ajo që është e pazakontë është se ajo u hetua nga Hacken 11 ditë para grevës.

a30732f251386d0f41932903fa7c48f3 - Cointelegraph Consulting: Rinumërimi i incidenteve më të mëdha të hakerimit të DeFi të vitit 2021 - 17

Specialistët e sigurisë sugjerojnë një marrëveshje të mençur për të ndërmarrë një auditim, përgjithësisht nëpërmjet auditorëve të pavarur. Një auditim mund të ndihmojë në zbulimin, si dhe ndoshta të rregullojë ndjeshmëritë e zgjuara në kod, si dhe të ekzaminojë integritetin e komunikimeve të marrëveshjes së zgjuar.

CEO i Kava Labs, Brian Kerr, informoi CryptoPumpNews në maj 2020 se është thelbësore për këdo që synon të përdorë një metodë DeFi për të kontrolluar fillimisht auditimet, si dhe vlerësimet e kolegëve. Por edhe pas kësaj, ai këshillon për kërcënime të ndërlidhura teknologjike si dhe të tregut, duke pasur parasysh se industria, edhe një herë, është ende krejt e re.

Shkarkoni të 34-tën problem i Buletinit të dyfishtë të Consulting CryptoPumpNews plotësisht, plot me grafikë si dhe sinjale tregu, përveç informacionit si dhe përmbledhjeve të rasteve të mbledhjes së fondeve.

Ndër vendet e punës që ranë me greva këtë vit, u hetuan vetëm 15 nga 40 procedurat e ndikuar në DeFi. Por ia vlen të kihet parasysh se fondet e ndikuara për procedurat e audituara ishin shumë më pak se ato që nuk u hetuan. Për çdo firmë të audituar, sasia e humbjes ishte praktikisht 60% shumë më e vogël se ato që ishin të pa audituara. Në tërësi, 20.3% e fondeve të ndikuar në të gjitha procedurat e hakuara këtë vit ishin nga procedurat që u hetuan, ndërsa 79.67% ose rreth 1.3 miliardë dollarë ishin nga ato që ishin të pa audituara.

c7e518c8b15e7e53eaad19e3f8290896 - Cointelegraph Consulting: Rinumërimi i incidenteve më të mëdha të hakerimit të DeFi të vitit 2021 - 19

4 faktorët e rëndësishëm që procedurat e DeFi janë hakuar përbëhen nga gabimet e kodimit, papërvojë e projektuesit, abuzimi me procedurat e palëve të treta si dhe gabimet e arsyetimit të organizatës. Më e zakonshmja ndër këto, si dhe ndoshta një nga më të rrezikshmet është mungesa e përvojës së projektuesit, e cila është gjithashtu një efekt i drejtpërdrejtë i gabimeve të kodimit. Programuesit e certifikuar në mënyrë të pamjaftueshme që nxitojnë të prezantojnë një punë pa një kontroll të mundimshëm nga palët e treta mund të shkaktojnë procedura që janë më të rrezikuara për sipërmarrjet.

Kjo është arsyeja pse ka një promovim të vazhdueshëm të një veprimi shtesë në rritjen e procedurave të sigurisë në këtë sektor. Auditimet, veçanërisht auditimet e zgjuara të sigurisë së marrëveshjeve, si dhe kontabiliteti shtesë, janë thjesht 2 metoda për ta arritur këtë. Siç pretendoi Kerr, këmbëngulja teknologjike e një financuesi kërkohet gjithashtu për të parë një metodë DeFi përpara se të shpenzohet.

Megjithatë, drita në fund të pasazhit është se këto hakime mund të jenë jetike paraprakisht për industrinë e DeFi. Eksperti kryesor monetar i CipherTrace, John Jefferies, informoi CryptoPumpNews në gusht se vepra të tilla penale sigurisht që do të stimulojnë një shpejtësi të njohjes së klientit tuaj, ose KYC, miratimin e trajtimit, veçanërisht me shkëmbimet e decentralizuara ose DEX-të, pasi mund të jetë thelbësor në marrjen e rregulloreve. autorizimi.

Ndërsa DeFi rritet, veçanërisht me zhvillimin e blockchain-eve të shtresës një që kompletohen kundrejt Ethereum, rastet e hakerave të fundit janë ndoshta thjesht ideja e ajsbergut, si dhe procedurat e bëra keq si dhe të pa audituara mund të jenë në një grumbull të tërë vështirësish. .

Buletini i Informacionit të Tregut të Cointelegraph ndan të kuptuarit tonë mbi bazat që zhvendosin tregun elektronik të pronave. Buletini elektronik studion informacionin më të përditësuar mbi besimin e rrjeteve sociale, matjet në zinxhir, si dhe nënproduktet.

Ne vlerësojmë gjithashtu informacionin thelbësor të sektorit, i cili përbëhet nga bashkimet, si dhe prokurimet, rregullimet në peizazhin rregullativ, si dhe kombinimet e zinxhirit të sipërmarrjeve. Regjistrohu aktualisht për të qenë i pari që do të marrë këto kuptime. Të gjitha versionet e mëparshme të Market Insights janë gjithashtu të disponueshme në CryptoPumpNews.com.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju