Banka qendrore e Kinës propozon të monitorojë metaverset dhe NFT-të

Metaverset dhe NFT-të mbeten në pikëpyetje të Bankës Popullore të Kinës, e cila dëshiron t'i gjurmojë ato me pajisje kundër pastrimit të parave.

Banka qendrore e Kinës propozon të monitorojë metaverset dhe NFT-të

Shtypja e Kinës ndaj kriptove po zgjerohet drejt e në metaverse dhe simbole të pandryshueshme (NFT), sugjeroi së fundmi një ekzekutiv në Bankën Popullore të Kinës (PBoC).

Duke folur në një nivel kombëtar të sigurisë dhe sigurisë monetare, Gou Wenjun, mbikëqyrës i pajisjes Kundër Pastrimit të Parave (AML) në PBoC, synoi kërcënimet që lidhen me largimin nga moda krejt të reja të mjedisit të kriptove, të tilla si NFT dhe metavers, i pakontrolluar. Ai pohoi se, ndërsa individët me siguri do të përdornin pronat elektronike të pretenduara për privatësi personale dhe njohje të gjerë, ata janë gjithashtu të cenueshëm për t'u përdorur për funksione imorale si pastrimi i parave të gatshme dhe evazioni i detyrimeve tatimore.

Zhvillimi i vrullshëm i kriptoglobit ka nevojë për nevoja më të mëdha në lidhje me udhëzimet dhe administrimin e rrezikut, pohoi kreu i AML, duke përfshirë se natyra e ndarë e kriptove, NFT-ve dhe produkteve të bazuara në metaverse nga jeta reale mund të përdoret si para. pajisje larjeje.

Duke sugjeruar një konsideratë të paanshme për avancimin e pronave dixhitale dhe avancimin e teknologjive moderne themelore, Gou rekomandoi "të qartësojë ndarjen e përgjegjësive mbikëqyrëse, të përmirësojë transparencën e aseteve virtuale dhe të eksplorojë përdorimin e kutive ranore mbikëqyrëse për të studiuar dhe gjykuar thelbin dhe natyrën e aseteve virtuale.”

Si veprimi i dytë, Gou pretendoi se Kina duhet të përforcojë gjurmimin dhe vlerësimin e marrëveshjeve elektronike të pronave. Bankat dhe zgjidhjet e shlyerjes që japin hyrje nga fiat-në-kripto duhet të vërtetojnë dërguesit dhe marrësit me emrat aktualë duke rritur aftësinë për të përcaktuar marrëveshje të dyshimta, rekomandoi ai.

Related: Efekti i kriptos në miratimet: A janë të justifikuara shqetësimet e autoriteteve rregullatore?

Autoritetet e PBoC rekomanduan nxitjen e aplikimit të teknologjive të reja moderne dhe zhvillimin e një radari elektronik të gjurmueshmërisë së blerjes së pronave dhe radarit të skenës. Një sistem i tillë do të përdorte një sistem ekspertësh, inteligjencë artificiale dhe teknologji të tjera moderne për të etiketuar llogaritë që negociojnë me adresat e depërtuara.

Së fundmi, Gou është i hapur për të rritur bashkëpunimin midis kompanive të njohurive monetare në mbarë botën për të krijuar një bashkim global për të luftuar veprat penale të lidhura me kriptografinë. "Qendra Kundër Pastrimit të Parave do të vazhdojë të thellojë shkëmbimin e informacionit dhe bashkëpunimin bashkë-hetues me 60 agjenci të inteligjencës financiare jashtë shtetit," tha ai.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju