FAQJA: Rrjeti Bitcoin mirëpret përmirësimin e pirunit të butë Taproot

Taproot soft fork paraqet idenë e Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST) për të rritur kapacitetet e skriptimit dhe gjithashtu privatësinë personale të rrjetit Bitcoin

FAQJA: Rrjeti Bitcoin mirëpret përmirësimin e pirunit të butë Taproot

Rrjeti i Bitcoin (BTC) në mënyrë efektive aktivizoi pirunin e butë Taproot në përputhje me një marrëveshje kyçjeje 90% nga minatorët dhe gjithashtu pishinat e minierave midis blloqeve 709,488 dhe gjithashtu 709,632. Pika e kthesës tregon përmirësimin fillestar të rëndësishëm për Bitcoin duke marrë parasysh atë gusht 2017, i cili pa lançimin e shërbimit kryesor të nivelit të dytë të Bitcoin, Rrjeti Lightning dhe gjithashtu Dëshmitari i Segreguar (SegWit).

Përmirësimi i Taproot synon të rrisë kapacitetet e skriptimit dhe gjithashtu privatësinë personale të rrjetit Bitcoin Për ta bërë këtë, soft fork paraqet idenë e Pemës së Sintaksës Abstrakte të Merkelizuar (MAST). Sipas një faqe interneti të përkushtuar nga Taproot, e drejtuar nga programuesi i famshëm i Bitcoin, Hampus Sj öberg:

"[MAST] mund të ndihmojë që kontratat inteligjente të bëhen më efikase dhe private duke zbuluar vetëm pjesët përkatëse të kontratës kur shpenzojnë."

Duke folur për CryptoPumpNews, Sj öberg përmendi se aktivizimi i Taproot zbulon se Bitcoin mund të bëjë përmirësime të rrjetit edhe një herë, gjë që është shumë jetike për jetëgjatësinë e rrjetit Bitcoin "Unë mendoj se kjo është fitorja më e madhe," përfshiu ai.

Sj öberg, që është gjithashtu një projektues i një portofoli Blixt të librit xhepi të Bitcoin Lightning, mendon se përmirësimi i Taproot mundëson kontrollimin e kapaciteteve jashtë zinxhirit, në lidhje me mos vendosjen e shqetësimit të tepruar në nyjet e Bitcoin të rrjetit.

Në përmirësim, Sj öberg mendon se MAST gjithashtu mund të ndihmojë në rritjen e privatësisë personale të Rrjetit më të vjetër Lightning "nëse zbatimet e Lightning zgjedhin të miratojnë Taproot". Programuesit e aplikacioneve të shumta të nyjeve të Lightning Network u kënaqën në Cyrih, Zvicër vetëm disa javë më parë në Samitin LN 2021 për të folur për kurse të mundshme të përmirësimit:

"Një nga gjërat që u diskutua në takim ishte nëse është më mirë të përmirësohet Lightning në përsëritje të vogla apo ta bësh atë si një paketë e madhe."

Për më tepër, Sj öberg sqaroi saktësisht se si rrjetet e shlyerjeve sipas skenarëve të rregullt mund të bëhen identike nga marrëveshjet e rregullta që përdorin Taproot për Rrjetin Lightning:

“Nuk është e mundur të thuhet nëse një transaksion Taproot është thjesht një pagesë normale apo nëse i përket një kanali Lightning. Kjo është e rëndësishme për këmbyeshmërinë dhe kështu rezistencën ndaj censurës së Bitcoin.”

Aktivizimi efektiv i Taproot i atribuohet Speedy Trial, një qasje e lëshimit të pirunit të butë që kërkon që 90% e minatorëve të tregojnë lëshimin e përmirësimit Siç sqarohet nga Sj öberg, "metoda e sinjalizimit funksionon në periudha blloqesh të vitit 2016, që do të thotë se brenda një 2016 periudha e bllokimit, 90%, ose 1815 blloqe të vitit 2016 duhet të sinjalizojnë për gatishmëri.

Në qershor 2021, minatorët e Bitcoin arritën një marrëveshje 90% për herë të parë dhe gjithashtu Sj öberg postoi deklaratën në Twitter:

Sidoqoftë, azhurnimi i Taproot gjithashtu vë në dukje përfundimin e zbatimeve të provës së shpejtë dhe gjithashtu përmirësimet e ardhshme në rrjetin Bitcoin sigurisht që do të kenë nevojë për përcaktime për teknikat e reja të lëshimit të pirunit të butë. "Taproot hap një botë mundësish, por gjëja e parë që unë personalisht do të doja të shihja është një transaksion "Musig 2". Duke ndarë rekomandimet për programuesit e tjerë të Bitcoin, Sj öberg deklaroi:

“Ndërsa ne nuk duhet të marrim asgjë si të mirëqenë në Bitcoin, unë personalisht do të doja të shihja përfundimisht “Agregimin e nënshkrimeve me të dhëna të kryqëzuara” si një pirun i butë i ardhshëm për Bitcoin”.

Related: Nyjet Bitcoin Lightning dhe gjithashtu rrjetet arritën nivelet më të larta të dokumenteve

Në gati 13 vitet e pranisë së Bitcoin, rrjeti Bitcoin në fakt ka kaluar nëpër forca të ndryshme të vështira dhe gjithashtu të buta të drejtuara nga komuniteti. Ndërsa azhurnimi Taproot ende nuk ka verifikuar vlerën e tij në kohë për t'u gjetur, Rrjeti Lightning mbetet për të marrë ngritje krejt të reja.

Më 28 shtator, Rrjeti Lightning pa një rritje prej 160% në shumëllojshmërinë e nyjeve në periudhën prej 12 muajsh së bashku me një zhytje prej 170% në shumëllojshmërinë e rrjeteve duke marrë parasysh atë janar 2021.

Që nga 11 nëntori, aftësia e rrjetit të Bitcoin përpara Taproot soft fork shkoi në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 3,220 BTC, pothuajse me vlerë 210 milionë dollarë.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju