Letra e bardhë e Bitcoin mbush 13 vjeç: Udhëtimi deri tani

Letra e bardhë e Bitcoin ka vetëm 9 faqe në internet, por përbëhej nga mjaftueshëm për të transformuar globin. Ja se si ndodhi 13 vjet më parë.

Letra e bardhë e Bitcoin mbush 13 vjeç: Udhëtimi deri tani

Festimi i ditëlindjes së 13-të të letrës së bardhë Bitcoin (BTC) në fakt është afruar në mënyrë të barabartë pasi globi mbetet për të trajtuar një pandemi ndërkombëtare, shqetësime në rritje të kostos së jetesës, një model mahnitës të manisë së memecoin si dhe zgjerimin e nxitjes institucionale të zonës së kriptomonedhës.

Më 31 tetor 2008, Satoshi Nakamoto lançoi letrën e bardhë të Bitcoin në listën e abonentëve të kriptografisë të organizuar ngaMetzdow Lista e abonentëve të Metzdow drejtohej nga një ekip cypherpunks si dhe ishte e ngarkuar me koncepte të sugjeruara për të prodhuar një lloj paraje elektronike: disa nga këto në fakt janë përmendur edhe në letrën e bardhë të Bitcoin.

Letra e bardhë e Satoshi ishte e disponueshme në një mesazh të titulluar "Letër e-cash Bitcoin P2P", në të cilën Nakamoto përshkroi se paratë e tij elektronike janë krejtësisht peer-to-peer (P2P) si dhe bën thirrje për të mos u mbështetur tek pala e tretë për një blerje në zhvillohen. Nëpërmjet një rrjeti peer-to-peer, Bitcoin rregulloi problemin e shpenzimeve të dyfishta. Bitcoin gjithashtu u mundësoi individëve të rrjetit të qëndronin konfidencial, si dhe u ruajt nëpërmjet një formule të marrëveshjes së provës së punës (PoW).

80ef77ec1fe863179f280c08785dd308 - Letra e bardhë e Bitcoin mbush 13 vjeç: Udhëtimi deri tani - 11

Për momentin, letra e bardhë nuk ishte marrë me mjetet që individët me siguri do ta prisnin të ishte, duke kuptuar atë që kuptojnë sot. Vetëm një pjesë e vogël e individëve panë e-mailin e Nakamoto-s, si dhe u përgjigjën me idetë e tyre, si dhe me problemet në kufi me Bitcoin.

Duke folur për Crypto PumpNew s, Leo Matchett, themeluesi si dhe CEO i Decentralized Pictures, një kompani bamirëse që mbështet kineastët e pavarur, deklaroi se letra e bardhë e Bitcoin "është gjeneza e një epoke të re në sovranitetin monetar", duke përfshirë, "Satoshi qëndroi në supet e gjigantëve dhe problemet e zgjidhura që ata që erdhën më parë nuk mundën.”

Matchett tha edhe më shumë se letra e bardhë "ishte me të vërtetë fillimi i një epoke të re për sistemet monetare të botës" pasi "shkroi idenë se decentralizimi ka më shumë vlerë se centralizimi". Në të vërtetë, koncepti i Bitcoin u përpoq të rregullonte probleme të ndryshme që konsistonin në falsifikimin, rampat e larta si dhe kërcënimin e palës tjetër.

Drejtimi i Bitcoin

Pasi letra e bardhë u shpërnda në listën e abonentëve të kriptografisë, gradualisht, megjithatë sigurisht, biseda në kufi me rekordin filloi të zgjerohej, me rrjetin Bitcoin që u prezantua në fillim të vitit 2009. Në atë kohë, Hal Finney, një cypherpunk që merrej me krijimin e Korporatës PGP artikujt kryesorë të enkriptimit të skedarëve, ishte aktualisht i kërkuar.

Hal Finney është i popullarizuar në zonën e kriptomonedhës për shkak se është i lidhur me blerjen e parë të Bitcoin, si dhe është individi i parë pas Nakamoto që ka ekzekutuar një dublikatë të rrjetit nëpërmjet një nyje. Pasi e vendosi atë, Finney shkroi në Twitter se ai ishte "duke përdorur bitcoin".

Cypherpunk, i cili për fat të keq vdiq në 2014 si rezultat i vështirësive të ALS, si dhe trupi i tij u kriopservua nga Alcor Life Extension Foundation, shpjegoi marrëveshjen e tij me Satoshin në një artikull të forumit diskutimi ku ai zbuloi se filloi të nxirrte BTC në "bllokun 70- diçka”, e cila pas një dokumenti, Satoshi i dërgoi atij 10 BTC për të kontrolluar nëse rrjeti funksiononte.

Për momentin, nuk kishte nevojë për zonë në blockchain, kështu që blerja u rafinua në mënyrë efektive me një kosto 0 BTC të vendosur në të. 10 BTC ishte veshur në atë kohë, megjithatë blerja ndihmoi në riparimin e disa dëmtuesve në ditët e para të BTC.

1bcb14fd4893aa0f098672ef3c0a71c7 - Letra e bardhë e Bitcoin mbush 13 vjeç: Udhëtimi deri tani - 13

Blerja fillimisht e Bitcoin e bëri të qartë se rrjeti funksiononte, si dhe ndërsa kishte ende shumë punë për të bërë për të arritur atje ku është sot, ishte një hap kryesor në udhëzimet ideale. Një vit më vonë, në 2010, blerja e parë komerciale e Bitcoin me siguri do të ndodhte.

600 milionë dollarë+ për 2 pica

Më 18 maj 2010, programuesi Laszlo Hanyecz prodhoi një artikull në forumin e diskutimit të Bitcointalk duke ofruar 10,000 Bitcoin "për disa pica". Hanyecz i furnizoi një pjesëmarrësi shtesë në forum diskutimi monedhat nëse i siguronin 2 pica të mëdha, të cilat gjithashtu mund të bëhen vetë.

Artikulli u përball me hezitim, pasi 10,000 BTC në atë kohë nuk ia vlenin çmimin e 2 picave, ose ishin diku afër tij. Vetëm më 22 maj, pas një vazhdimi, Hanyecz regjistroi se ai "tregtoi me sukses 10,000 bitcoin për pica".

4c7e7a4f1a3385776e09c4e370500015 - Letra e bardhë e Bitcoin mbush 13 vjeç: Udhëtimi deri tani - 15

Për momentin, si dhe përkundër vlerës së reduktuar të Bitcoin, si dhe dimensionit të vogël të zonës, një individ mbajti parasysh se ishte arritur një "piketa e madhe". Ajo ditë aktualisht kuptohet në zonën e kriptomonedhës si "Dita e Pizzës së Bitcoin".

Blerja fillestare e biznesit të Bitcoin shkaktoi zhvillimin e një mjedisi aktualisht me vlerë mbi 2 trilion dollarë, si dhe konfirmoi se Bitcoin ka një sërë rastesh përdorimi që duhet të merren parasysh. Për herë të parë më parë, Bitcoin u përdor si një mjet i vërtetë qarkullues.

Një treg me shumë trilion dollarë

Kostoja e kriptomonedhës sigurisht që do të rritet me kalimin e kohës, pjesërisht për shkak të nxitjes, si dhe pjesërisht për shkak të spekulatorëve që kërkojnë të fitojnë para nga paqëndrueshmëria e saj e pabesueshme. Në mes të gjithë kësaj, u krijuan organizata krejt të reja në atë që u bë një kurs i madh pronësie.

Duke folur për Crypto PumpNew s, Miha Gr char, kreu i rritjes së shërbimit ndërkombëtar në shkëmbimin e kriptomonedhave Kraken, deklaroi: "askush nuk mund ta kishte parashikuar valën e baticës së ndryshimit të lëshuar nga publikimi i një PDF prej 9 faqesh".

Letra e bardhë e Bitcoin, deklaroi Gr char, përshkruan një vizion për një para elektronike që mund të përdoret si një dyqan me vlerë, si dhe si një mjet qarkullues, i pavarur nga kontrolli i sistemuar. Sipas fjalëve të tij, perspektiva që ka në fakt nuk është publikuar plotësisht:

“Doli të ishte një zbulim i një rëndësie dhe përmasash kaq historike saqë edhe trembëdhjetë vjet më pas, ne mezi po e gërvishtim sipërfaqen.”

Bitcoin, deklaroi ai, shkaktoi një "ndryshim paradigme që tani mbështet një industri shumë trilionë dollarëshe" si dhe zbuloi se globi kishte një mjet shumë më të mirë ku "sovraniteti, financat dhe liritë individuale të gjitha bashkëekzistojnë jashtë kthetrave të të vjetruara të korruptuara. Sistemet socio-ekonomike të mbushura me njerëz të brendshëm, miq dhe marrëveshje të prapambetura.”

Siç kuptohet nga blerja e parë komerciale e Bitcoin, vlera e BTC nuk ka qenë vazhdimisht e qartë. Kriptomonedha në fakt ka përjetuar aksidente të konsiderueshme në sfondin e saj, si dhe është deklaruar "e vdekur" mbi 400 herë nga media të njohura elektrike si dhe ekspertë.

Kapaciteti i tregut të Bitcoin është aktualisht mbi 1.16 trilion dollarë, sipas Cointelegraph Markets Pro Ndërsa shumica e duan ata mund të jenë bërë të vetëdijshëm për kriptomonedhën në 2010 ose 2011 për ta blerë atë, si dhe për të grumbulluar pasuri nëpërmjet atij investimi financiar, shumë me siguri do të kishin rënë me shumë mundësi për të shikoni se sa i madh do të merrte me siguri BTC.

Financieri i hershëm i Bitcoin, Greg Schoen publikoi, në maj 2011, një cicërimë tashmë të famshme ku ai zbuloi pendimin për marketingun e 1,700 BTC për 0.30 dollarë, pasi i mori ato kur kriptomonedha po tregtohej me 0.06 dollarë, pasi ai mund t'i kishte shitur monedhat e tij me 8 dollarë secila. Meqenëse një BTC aktualisht po tregton mbi 61,000 dollarë, 1,700 BTC-ja e tij me siguri do të meritonte aktualisht mbi 104 milion dollarë. Gjynah pa dyshim.

Rritja e Bitcoin në fakt është mbështetur nga një treg në rritje i ngarkuar me teknologji që aktualisht ka parë që shkëmbimet e kriptomonedhave të fillojnë të tregtohen në bursën Nasdaq si dhe nga financues institucionalë që identifikojnë se BTC mund të përdoret për të zgjeruar profilet e tyre, si dhe për të zgjeruar profilet e tyre. rritje e kostos së jetesës.

Në fillim të këtij viti, El Salvador u bë vendi i parë në planet që përqafoi Bitcoin si tender të ligjshëm me ligjin e vendit për Bitcoin që hyri zyrtarisht në fuqi më 7 shtator. Salvadoranët mund të përdorin kriptomonedhën nëpërmjet një çantë të quajtur Chivo të prezantuar nga qeveria federale që përdor Rrjetin Lightning, një shërbim shkallëzimi me dy shtresa.

Duke folur për Crypto PumpNew s, Javier Moro, polici i artikujve kryesorë në shkëmbimin e kriptomonedhave të Amerikës Latine Bitso, mbajti parasysh se veprimi i El Salvadorit ishte "i rrënjosur në shpresën për një të ardhme më të mirë për elsalvadoranët", si dhe suksesi i tij sigurisht që do të mbështetet në përhapja e ekspertizës në lidhje me kriptovalutat në vend.

Më shumë është ende përpara

Më herët në tetor, u prezantua në Shtetet e Bashkuara fondi i parë i tregtuar në shkëmbim Bitcoin (ETF). në nisjen e tij.

Në një deklaratë dërguar Crypto PumpNew s, Ron Levy, CEO si dhe themeluesi i kompanisë këshilluese të blockchain The Crypto Company, përmendi se letra e bardhë e Bitcoin “hai bazat për atë që do të bëhej një industri e decentralizuar përtej asaj që dikush mendonte se ishte e mundur. "

Kërcimi i mëposhtëm në këtë fushë, tha ai, janë "ligje dhe rregullore të qarta rreth asaj që mund dhe nuk mund të bëhet me kriptomonedhën". Por, sigurisht që është e paqartë se si mund të përfundojë kjo, pasi të gjitha avancimet teknike krejt të reja hasin në rezistencë nga sistemet e vendosura mirë.

Brittany Laughlin, mbikëqyrëse ekzekutive në Fondacionin Stacks, i cili lidh financimin e decentralizuar (DeFi) si dhe rrjetin e Bitcoin, informoi Crypto PumpNew s se Bitcoin ka ardhur në të vërtetë një mjet i gjatë nga të qenit thjesht një dyqan me vlerë, pasi "tani është e mundur të ndërtoni kontrata inteligjente në Bitcoin, duke mirëpritur miliona mbajtës të BTC në botën e DeFi, NFT dhe pronësinë e vërtetë.”

Veçanërisht, Satoshi Nakamoto me sa duket parashikoi që zinxhirët shtesë të bllokimit mund të përdorin simbole, të cilat ata i quanin "objekte domeni" në atë kohë, për të treguar zotërimin e pronave. Shembulli i Satoshi ishte për një shenjë që qëndron për të drejtën për të zotëruar një emër domaini për një vit.

Siç tha Gr char, njerëzimi në fakt sapo ka filluar të gërvisht sipërfaqen e asaj që mundet Bitcoin si dhe teknologjia moderne e blockchain. Aq shumë, sa përparimet që kemi sot me sa duket u menduan nga zhvilluesi i Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Letra e bardhë e Bitcoin në fakt e ka bërë konceptin e një rrjeti të decentralizuar praktik, si dhe ka konfirmuar se gjithashtu një regjistrim i shkurtër me nëntë faqe kishte aftësinë për të transformuar globin në metoda aq ekstreme sa mund të jenë të vështira për t'u kuptuar edhe në këtë moment në kohë.

Ndërsa nuk është e qartë nëse edhe më shumë kombe do të përqafojnë me siguri BTC si tender të ligjshëm në të ardhmen, ose nëse pasioni për ETF-të e Bitcoin me siguri do të shuhet, duket qartë se Bitcoin është pikërisht këtu për të qëndruar si dhe për të funksionuar si të dyja. dyqan me vlerë si dhe medium qarkullues, i cili është vetëm 13 vjet pasi koncepti u prezantua fillimisht. Imagjinoni se çfarë do të ndodhë me siguri në 13 vitet e ardhshme.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju