Tarifat e transaksioneve të Bitcoin janë ulur me mbi 50% këtë vit

Tarifat e transaksioneve kanë rënë këtë vit, pas një rritjeje në fillim të verës.

Tarifat e transaksioneve të Bitcoin janë ulur me mbi 50% këtë vit

Sipas informacionit të YCharts, tarifa tipike e transaksionit të Bitcoin (BTC) ka rënë nga 4.40 dollarë në 1.80 dollarë këtë vit, një më e ulët prej 57.97%. Kjo rritje mund t'i atribuohet gjithashtu një game të gjerë elementesh. 

Një sqarim është se zgjerimi i shpejtë i Rrjetit Bitcoin Lightning, me të cilin transaksionet janë jashtë blockchain, mund të ketë qenë një katalizator.

Për perspektivë, komuniteti Bitcoin kushton një tarifë për çdo transaksion. Kjo kosto më pas ndahet midis minatorëve. Kur komuniteti është i mbingarkuar dhe kërkesa për përpunimin e transaksioneve tejkalon shumë disponueshmërinë e minatorëve, klientët paguajnë vazhdimisht ekstra.

Më 21 Prill, tarifa tipike e transaksionit për komunitetin Bitcoin arriti një tejkalim të të gjitha kohërave prej 62.8 dollarë për transaksion, pasi ndërprerjet e minatorëve në Kinë ngadalësuan prodhimin e bllokut në një kohë kur kërkesa për Bitcoin ishte e fortë.

Rënia e çmimeve mund t'i atribuohet gjithashtu minatorëve të Bitcoin që shndërrohen në shumë më pak skeptikë dhe nuk e humbin kurrë kuriozitetin në përpunimin e transaksioneve. Kur kjo ndodh, problemi i minierave, i cili mat se sa e vështirë është të vërtetosh një transaksion Bitcoin, bie.

Të ngjashme: Bitcoin dhe Ethereum janë të ngadaltë pasi vlerat dhe tarifat e transaksionit bien 70%

Një tjetër shkak i mundshëm për rënien e vlerës së transaksionit është dekongjestioni i mempool-it, që është mbledhja e të gjitha transaksioneve në pritje më herët se sa të konfirmohet. Kur një transaksion dërgohet në komunitetin Bitcoin, ai qëndron brenda mempool derisa të marrë afirmimin. Për shkak se çdo bllok BTC ka një dimension të sigurt prej 1MB, një grumbull i madh mund të inkurajojë minatorët të favorizojnë transaksione shtesë fitimprurëse.

Gjatë këtyre rasteve, perspektivat fillojnë të paguajnë ekstra për të siguruar që transaksionet e tyre të mos kapen brenda mempool. Kjo rrit vlerën e përgjithshme të transaksionit në komunitetin Bitcoin.

Dimensioni i mempool-it të Bitcoin ka qenë mirë nën aftësinë e tij më të madhe, siç dëshmohet nga grafiku më poshtë.

a6d4f77ffe15272eee1dc9a22f54e93d - Tarifat e transaksionit të Bitcoin janë ulur me mbi 50% këtë vit - 7

Të ngjashme: Ku do të përfundojë BTC Nëntor 2021? 5 çështje që duhen parë në Bitcoin këtë javë

Varësia e zakonshme e transaksionit ka rënë gjithashtu ndjeshëm në muajt aktual. Mesatarisht në ditë, ka pasur më shumë se 350,000 transaksione fillimisht të vitit 2021, megjithatë kjo sasi tani ka rënë në mes 250,000 dhe 213,000 transaksione në ditë.

Një sqarim tjetër i mundshëm për rënien e çmimeve të transaksioneve është se tregtarët dhe zotëruesit e Bitcoin kanë një tendencë për të përdorur shumë më pak BTC. Një rënie e kërkesës bën që çmimi për token të bjerë, gjë që zvogëlon tarifat e transaksionit.

Ndërkohë, tarifat e Ethereum kanë rënë gjithashtu me pjesën e mbetur të tregut të kriptomonedhave. Tarifa e përbashkët e transaksionit të komunitetit Ethereum ishte 4.90 dollarë në kohën e publikimit, duke arritur kulmin në 69.92 dollarë më 12 maj 2021.

Ndërsa një javë krejt e re do të fillojë, Bitcoin (BTC) është përsëri në 57,000 dollarë, duke i dhënë fund disa javëve të trazuara që vunë re rënien e vlerës.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju