Minatorët e Bitcoin shikojnë drejt energjisë bërthamore për energji të qëndrueshme

Disa lojtarë të rëndësishëm deklarojnë se energjia bërthamore mund të jetë zgjedhja më efektive për minatorët e Bitcoin

Minatorët e Bitcoin shikojnë drejt energjisë bërthamore për energji të qëndrueshme

Lojtarët kryesorë në tregun e minierave të Bitcoin (BTC) kanë pikëpamjet e tyre të vendosura për energjinë bërthamore pasi instalimet e stresit bëhen miqësore me mjedisin.

Energjia bërthamore mund të ofrojë një "mundësi të jashtëzakonshme" për të paraqitur "sasi të mëdha energjie të pastër, pa karbon" në pjesët bazë, tha nënkryetari i shtetit të GRIID, Harry Sudok në 'Bitcoin & Beyond Virtual Summit' më 10 nëntor. GRIDD është një Biznesi amerikan që merr energji të përballueshme dhe miqësore me mjedisin për të zhvilluar qendra të minierave të Bitcoin të integruara vertikalisht.

Sipas Sudock, programet e mëparshme të ndihmës dhe gjithashtu diskutimet në lidhje me energjinë miqësore me mjedisin janë përqendruar kryesisht në energjinë diellore dhe gjithashtu të erës dhe gjithashtu janë anashkaluar për të marrë parasysh avantazhet e mundshme të energjisë bërthamore.

“Rritja e rritjes është fokusuar kryesisht rreth energjisë diellore dhe erës tani, dhe ky është vetëm realiteti i programeve që janë zbatuar gjatë 8-10 viteve të fundit. Por ajo që ne do të donim të shihnim është një zgjerim i bërthamës”, tha ai.

Oficeri i policisë së metodës kryesore të Blockstream Samson Mow ishte një panelist së bashku me Sudock për të shqyrtuar ndërlikimet e minierave të Bitcoin dhe gjithashtu shpenzimet e energjisë.

Mow iu referua funksionit krenar që 'FUD' ka një tendencë për të bërë biseda rreth minierave të Bitcoin, gjë që ai tha se mund të shkaktojë keqkuptime jo vetëm në lidhje me minierat e Bitcoin, por gjithashtu në lidhje me prodhimin e energjisë shtesë në mënyrë tipike.

Këto keqkuptime po çojnë në këto lloj titujsh të çmendur se Bitcoin do të ziejë oqeanet, tha ai.

“Pamja më e madhe me të vërtetë shpesh humbet sepse miniera e Bitcoin është një përqindje e vogël e konsumit të energjisë në mbarë botën – si një pjesë e një përqindjeje”, tha Mow. "Nëse jemi të pistë, atëherë gjithçka është shumë e pistë, apo jo?"

Mow është gjithashtu një avokat i energjisë bërthamore për minierat e Bitcoin. "Problemi është se ne kemi regresuar si një shoqëri ku kemi refuzuar disi energjinë bërthamore dhe kemi shkuar për gjëra të tjera si era dhe dielli, të cilat janë më të kushtueshme dhe më të vështira për t'u prodhuar dhe jo gjithmonë funksionojnë," tha Mow.

Related: Mbështetësit e Koalicionit të Zinxhirit Klimatik për zhvillimin e një klime ekonomike miqësore me mjedisin në COP26

Muajin e kaluar, Këshilli i Minierave të Bitcoin (BMC) kontrolloi rreth 33% të rrjetit ekzistues ndërkombëtar të Bitcoin. BMC përafron përzierjen e qëndrueshme të energjisë elektrike të tregut ndërkombëtar të minierave të zgjeruara me 3% në 55.9% gjatë tremujorit të tretë të këtij viti.

"Minatorët e Bitcoin do të shkojnë në formën më të lirë të energjisë elektrike që mund të gjejnë," tha Amanda Fabiano. Fabiano është kreu i minierave në kompaninë e administrimit të shpenzimeve të posedimit elektronik Galaxy Digital dhe gjithashtu një pjesëmarrës fillestar i BMC.

“Unë mendoj se kapitali i përqendruar në mënyrë të qëndrueshme do të gjejë një shtëpi vërtet të shkëlqyer në minierat e Bitcoin.”

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju