Zyra Australiane e Taksave thotë se nuk mund të mbështetet në të dhënat e përdoruesve të kriptove

“Shqetësimi ynë kryesor është se shumë tatimpagues besojnë se fitimet e tyre në kriptomonedhë janë pa taksa ose të tatueshme vetëm kur zotërimet kthehen në dollarë australianë,” pohoi komisioneri i ATO.

Zyra Australiane e Taksave thotë se nuk mund të mbështetet në të dhënat e përdoruesve të kriptove

Zyra Australiane e Taksave (ATO) thotë se nuk mund të mbështetet tek kapitalistët e kriptove për të mbajtur një sy në blerjet e tyre të kriptove, si dhe në fitimet – megjithëse shumica e kapitalistëve përpiqen të bëjnë idealin e tyre.

Duke folur në Konferencën e 14-të Ndërkombëtare të ATAX mbi seminarin mbi Administratën Tatimore më 23 nëntor, komisioneri i ATO-s, Chris Jordan u shqetësua se shumë kapitalistë të rinj të kriptos mund të mos i njohin plotësisht përgjegjësitë e tyre të raportimit tatimor:

"Në një sektor që po rritet me shpejtësi me investitorë të rinj, ne nuk mund të mbështetemi te tatimpaguesit duke e ditur se ata duhet të mbajnë shënime për të ardhurat e tyre nga investimet dhe fitimet kapitale dhe t'i zbulojnë ato në deklaratat e tyre tatimore."

“Shqetësimi ynë kryesor është se shumë tatimpagues besojnë se fitimet e tyre nga kriptomonedha janë pa taksa ose të tatueshme vetëm kur zotërimet kthehen në dollarë australianë,” përfshiu ai.

Jordan përshkroi se ATO në të vërtetë ka funksionuar me mjete për të "shtyrë" individët në udhëzimet ideale, si p.sh. plotësimi paraprak i informacionit mbi kthimin e tatimit mbi të ardhurat për të motivuar individët kripto që të raportojnë investimet e tyre financiare.

Komisioneri gjithashtu pretendoi se ATO ka rritur në të vërtetë kapacitetet e saj të përputhjes së informacionit tregtar në 2021 duke marrë detaje nga sistemet e kërkesës së kriptomonedhave (DSP), regjistrat e aksioneve të kompjuterëve si dhe ndërmjetësit.

"Ne kemi zgjeruar protokollet tona të përputhjes së të dhënave për të marrë më shumë të dhëna nga palët e treta për të ndihmuar me investime në zhvillim si kriptomonedha."

Ai përfshiu se, "Ne po punojmë shumë për të përmirësuar mënyrën se si mbledhim, menaxhojmë, ndajmë dhe përdorim të dhënat, por ne thjesht po gërvishtim sipërfaqen".

Related: Banka e Rezervës paralajmëron australianë për goditjen e kriptomonedhave 'të drejtuara nga moda'

Jordan vuri në dukje megjithatë se "shumica e njerëzve bëjnë gjënë e duhur" si konformiteti i mbulimit tatimor, ose "performanca tatimore" e njerëzve si dhe e biznesit lokal në Australi është e lartë me "pak ose aspak ndërhyrje" nga ATO në 94% gjithashtu. konkretisht 87%.

Analiza zinxhirore poshtë

Një kompani që ATO mund të thërrasë në të ardhmen është shoqëruesi i Commonwealth Bank of Australia'Chainalysis

Më 24 nëntor, mbikëqyrësi kombëtar i Chainalysis në Australi si dhe në Zelandën e Re Todd Lenfield informoi Australian Financial Review se kompania e tij dëshiron të ofrojë njohuri jetike për AUSTRAC si dhe ATO.

“Ne duam të kemi biseda me AUSTRAC-un rreth asaj që ata kërkojnë të rregullojnë dhe t'i shpjegojmë zyrës së taksave mësimet që mund të mësohen nga ajo që po bën IRS. Ne mund të marrim përvojën që kemi në hapësirë ​​dhe të ofrojmë një shije lokale,” pohoi ai.

Kompania aktualisht jep zgjidhje vlerësimi të blockchain për Byronë Federale të Hetimit të SHBA-së, si dhe Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme, ajo eksploroi gjithashtu organizatën e kriptove me bazë në Rusi, Suex OTC, e cila u vu në shënjestër nga Departamenti i Thesarit i SHBA në shtator për promovimin e blerjeve për ripagesat e ransomware.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju