Një vështrim i brendshëm në konsideratat morale dhe teknike të mediave sociale kripto

Përtej decentralizimit të thjeshtë, ekzistojnë 4 stile thelbësore për konceptin e rritjes sociale të kriptove në periudhën krejt të re të Web 3.0.

Një vështrim i brendshëm në konsideratat morale dhe teknike të mediave sociale kripto

Pas kërkesës së Vitalik Buterin për më shumë raste të përdorimit të aplikacioneve sociale në Ethereum më parë këtë verë, disa biznese të kriptove artikuluan qëllime për të zhvilluar variacione të decentralizuara të rrjeteve sociale kryesore si Twitter. . Degëzimet morale dhe teknike të prodhimit të rrjeteve sociale absolutisht të decentralizuara që ndjekin konceptet e Web 3.0 zgjasin shumë më tepër se çfarë përfshin aktualisht koncepti i "Twitter-it të decentralizuar".

Përtej decentralizimit të thjeshtë, ekzistojnë 4 stile thelbësore për konceptin e rritjes sociale të kriptove: ndërveprimi ekskluziv dhe rezistenca ndaj censurës, shumat e vogla, administrimi i decentralizuar dhe paratë e mbrojtura dhe të decentralizuara.

Ndërveprimi privat dhe rezistenca ndaj censurës

Privatësia është një e drejtë e njeriut, por kjo e drejtë po zhduket ndjeshëm nga bizneset e sistematizuara Big Tech, të cilët janë të stimuluar monetarisht për të grumbulluar, blerë dhe gjeneruar të ardhura nga informacioni i klientëve të tyre. Në rekordin e të ardhurave të Facebook në tremujorin e dytë të këtij viti, u raportua se biznesi në fakt kishte krijuar 2 miliardë dollarë vetëm në fitime nga marketingu. Siç thotë shprehja, "Nëse nuk po paguani për produktin, ju jeni produkti", dhe është koha për të ridizajnuar motivimet në lojë në rrjetet sociale ekzistuese. Aktualisht, sistemet janë të frymëzuara për të grumbulluar detaje ekskluzive nga klientët për të fituar para nga tregtarët. Me privatësinë personale dhe sigurinë e rrjeteve sociale kripto, ky standard testohet sepse detajet individuale të dallueshme nuk janë praktikisht aq lehtësisht të arritshme – në mos fare – për tregtarët.

a28cc5c15e4ece575f5625af2e78f391 - Një vështrim i brendshëm në konsideratat morale dhe teknike të mediave sociale kripto - 9

Në thelb të çdo lloj rrjeti social kripto duhet të jetë kapaciteti për të bashkëvepruar dhe rregulluar lehtësisht, të shkarkuar nga mbikëqyrja e sistemuar e kompanisë. Në vitet e tanishme, çështjet mbi censurën në internet janë vendosur në të vërtetë, një shembull i mrekullueshëm ishte kur Discord nxori jashtë ligjit serverin e ueb-it r/WallStreetBets në mes të shtypit të shkurtër të GameStop, gjoja si rezultat i çështjeve në lidhje me materialet e padëshiruara të botuara në lagje. Ndryshe nga sistemet e sistematizuara Web 2.0, të tilla si Discord, rrjetet sociale të decentralizuara heqin qafe kanalin për censurë. Nëse askush nuk kontrollon serverët e rrjetit në internet, pas kësaj asnjë bachelor apo ent nuk mund të rregullojë dhe censurojë materialet. Ndërsa kjo lufton censurën, ajo gjithashtu ofron një pengesë të veçantë: sasi të vogla.

Related: Titanët e mediave sociale duhet të decentralizojnë rrjetin… Tani!

Prezantim

Koncepti i sasive të vogla paraqet një paradoks për lagjet sociale kripto. Nga njëra anë, vlerat e Web 3.0 të crypto social kanë të bëjnë me prodhimin e aplikacioneve të barazuara pa censurë dhe mbikëqyrje spiunazhi. Nga ana tjetër, lagjet duhet të kenë aftësinë për të mbrojtur veten nga sulmet e padëshiruara dhe yjet e dëmshëm. Balancimi i sasive të vogla me kërkesën për privatësi personale, decentralizimin dhe rezistencën ndaj censurës është një faktor i ndërlikuar për t'u marrë parasysh pa një ilaç specifik.

Fitimet janë se lagjet – jo një palë e tretë – duhet të kenë kontroll mbi materialin që ekziston në dhomat e tyre. Llojet e ndërveprimit ndryshojnë nga lagjja në lagje, si dhe kategoria e materialit "të mirë" kundrejt "të keq". Se sa detaje të shkëlqyera ndahen dhe saktësisht se si kurohen detajet e dobëta, përfundimisht specifikon vlerën e vetë lagjes dhe është shumë e rëndësishme t'i afrohemi sasive të vogla në një mënyrë që nuk mund të piratohet apo kontrollohet.

Një kurs përpara për të shmangur mesazhet e padëshiruara është që lagjet të ekzekutojnë atributet e bisedës duke përdorur autorizime të bazuara në shenja. Me këtë teknikë, mbajtja e simboleve të detajeve mund t'u sigurojë pjesëmarrësve akses për publikimin, kontrollimin dhe/ose autorizimet e menaxhimit në një lagje të ofruar. Për të mbrojtur ndershmërinë e simboleve, mund të kryhen marrëveshje të mençura për të rregulluar transferueshmërinë dhe autorizimet e çdo tokeni të sapo prodhuar. Ky sistem i decentralizuar siguron që sasitë e vogla të kryhen në një mënyrë që nuk lejon subjektivitetin e një personi të pavarur të rregullojë kurimin.

Administrata e decentralizuar

Problemi me rrjetet sociale Web 2.0 është se centralizimi natyrshëm nuk lejon që lagjet të bëhen të vetëqeverisura dhe të vetërregulluara. Suksesi i një rrjeti social duhet të nënkuptojë suksesin e rrjetit social menjëherë – jo suksesin e një pronari të vetmuar në shpenzimet e rrjetit social. Kjo është çështja me rendin ekzistues të rrjeteve të sistematizuara sociale: Zgjedhjet e një personi apo entiteti të pavarur kontrollojnë avancimin dhe fatin e rrjetit.

f74f97252dbef752642b50cfbe22c1c5 - Një vështrim i brendshëm në konsideratat morale dhe teknike të mediave sociale kripto - 11

Një metodë për të zgjidhur këtë defekt dhe për të zhvilluar administrimin e decentralizuar është përdorimi i parave të lagjes. Duke mbajtur simbolet e administratës, pjesëmarrësve të veçantë të lagjes u ofrohet fuqia për të zgjedhur mbi zgjedhjet që formojnë të ardhmen e lagjes. Natyra kumulative e këtij sistemi të votimit të barazuar ka fuqinë për të mbrojtur lagjen nga nënshtrimi ndaj impulseve të administrimit të kompanisë. Me administrimin e decentralizuar, klientëve u ofrohet një modifikim i zërit.

Related: Administrata sociale e kriptove sigurisht që do të shkaktojë fleksibilitet në internet

Para të gatshme dhe të decentralizuara

Decentralizimi, i vetëm, nuk mund të sigurojë qëndrueshmërinë dhe vetëqëndrueshmërinë e rrjeteve sociale kripto. Asimilimi i motivimeve të bazuara në token ofron një metodë të veçantë për klientët për të ruajtur dhe shfletuar lagjet e rrjeteve sociale. Duke ofruar simbole për klientët, klientët specifikë bëhen si investitorë të sistemit, duke ofruar një shpërblim për të marrë pjesë dhe për të shtuar zhvillimin e rrjetit.

Kur çdo individ mban një ekuilibër simbolesh, ata janë në gjendje të negociojnë për kushtet e tyre në një mënyrë peer-to-peer, duke shtuar në thelb klimën ekonomike të rrjetit në mënyrë autonome. Përdorimi i rasteve për këto simbole është i pakufizuar – nga zgjedhja me propozime deri te financimi i një fushate për të dërguar mesazhe të koduara – dhe ofrojnë ndihmë për zhvillimin afatgjatë të lagjes.

Me pasion dhe energji në rrjetet sociale të decentralizuara, këto 4 stile të rëndësishme tregojnë se ka edhe më shumë konsiderata në rrezik kur krijoni rrjete sociale krejt të reja sesa thjesht koncepti i decentralizimit. Ajo që ne kërkojmë janë sisteme shtesë të drejtuara nga qëllimi që promovojnë sovranitetin intelektual dhe monetar të klientëve – jo fjalët kryesore të nivelit sipërfaqësor. Pavarësisht vendndodhjeve gri në saktësisht se si të arrihet ky objektiv, sharmi i rrjeteve sociale të decentralizuara është se lagjja ka mundësinë të formojë se si duket e ardhmja e rrjeteve sociale.

Corey Petty filloi studimin e tij të përqendruar në blockchain rreth vitit 2012 si një aktivitet individual i kohës së lirë, ndërsa po bënte kandidaturën e tij për doktoraturë në Universitetin Teknik të Teksasit në Fizikë Kimike Kompjuterike Ai më pas u bë për të bashkë-themeluar Rrjetin e Podcastit Bitcoin dhe ende vepron si një mikpritës në kryesuesin, The Bitcoin Podcast dhe një program shumë më teknik, Hashing It Out Corey u largua nga komuniteti akademik dhe u fut në sektorin e shkencës së informacionit/sigurisë së bllokut për disa vite duke u përpjekur të riparonte ndjeshmëritë në rrjetet ICS/SCADA përpara se të zbulonte përshtatshmërinë e tij si drejtues i sigurisë. Statusi im ku ai vazhdon të jetë edhe sot.

Çdo tregtar që tregton kriptovaluta në shkëmbimin Binance dëshiron të dijë për pompimin e ardhshëm të vlerës së monedhave në mënyrë që të bëjë fitime të mëdha në një periudhë të shkurtër kohe.
Ky artikull përmban udhëzime se si të zbuloni kur dhe cila monedhë do të marrë pjesë në "Pompën" e ardhshme. Çdo ditë, komuniteti vazhdon Kanali i telegramit Crypto Pump Sinjalet për Binance publikon 1-2 sinjale falas në lidhje me "Pompën" e ardhshme dhe raporte mbi "Pompat" e suksesshme të cilat janë përfunduar me sukses nga organizatorët e komunitetit VIP.
Këto sinjale tregtare ndihmojnë të fitoni nga 5% në 45% fitim në vetëm pak orë pas blerjes së monedhave të publikuara në kanalin Telegram "Crypto Pump Signals for Binance". A po bëni tashmë një fitim duke përdorur këto sinjale tregtare? Nëse jo, atëherë provojeni! Ju urojmë fat në tregtimin e kriptomonedhave dhe dëshirojmë të merrni të njëjtin fitim si përdoruesit VIP të kanalit Crypto Pump Signals for Binance.
William Adamson/ autori i artikullit

Tregtar me përvojë të gjerë në tregjet e këmbimit valutor dhe të kriptomonedhave. Pavarësisht moshës së tij të re, ai tashmë njihet në qarqe të gjera si profesionist në fushën e analizës financiare dhe tregtimit, ekspert në Qendrën Ndërkombëtare Financiare.

Lajmet kripto dhe sinjalet e pompës për tregtinë në Binance
Lini një Përgjigju